Masenka píše:Ahoj, mam takovou otazecku, asi je to pro vetsinu kravina, ale nikde sem se nedocetl jestli FoFoII s motorem 1,6 Ti-VCt pri jizde z kopce bez plynu se zarazenou rychlosti uzavre privod paliva=jedu za 0. Bral jsem to jako samozrejmnost i felicia Mpi to tak mela. Dneska sem byl na horach a pri zpatecni ceste jsem jel cca 30km z kopce po ledu takze plynu minimum,ale zdalo se mi ze benzin ubyva porad stejne.Nemam pal.pocitac tak to nemohu nijak zjistit. Diky za odpoved.
mas pravdu, jiz od prvnich strikacek (felicia dokonce i moje Astra 94 - ta uz mela sekvecni motor, takze lepsi nesli ty co davaji do Octivii) umi to co popisujes. Princip je jednoduchy, jakmile se ti motor toci vetsimi otackami nezli jsou volnobezne a neslapes na plyn, tak ti pocitac nedavkuje zadne palivo.
Jediny mozny test bez BC je nabrat plnou pri ceste tam, na miste dotankovat do plne a pak zpet a porovnat kolik jsi tam musel dotankovat, takhle jsem to delal se starou Astrickou kdyz jsem potreboval vedet spotrebu, protoze ukazatel paliva svindloval, reagoval dost na naklon auta, pri delsich cestach se ohral benzin a tim se roztahl a me prislo ze jedu za 5 litru, ale druhy den ukazal min nezli pred tim.