Rozvody Ecoboost 1.0 92kW
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvody Ecoboost 1.0 92kW
Tak to je moc pěkná cena, mě to čeká příští rok bohužel
-
- Nováček
1,6 EB 92kw po naskočeni ihned zhasne
Ahoj. Po výměně rozvodu, svíček, olej filtr v motoru. Koupil sem i novou baterku. Auto za studena nechce nastartovat. Až na 7- 10 pokus. Starter normálně točí ale motor po naskočeni ihned zhasne. Po zahřátí už startuje normálně. Před servisem auto startovalo normálně. V čem může být problém, nemá někdo tušení. Díky
-
- Nováček
Zdravím,
nedávno jsem navštívil Auto IN v Liberci ohledně cenového návrhu na výměnu rozvodů (Focus 2014, 1.0 ecoboost, nájezd 95 tisíc km).
Odhad byl cca 60 tisíc, což mi při autě s hodnotou kolem 160 - 170 tisíc moc nedává smysl. Když jsem tady četl diskuze, tak jsem očekával cenu kolem 30-35 tisíc, takže bych se chtěl zeptat, jestli to je normální cena nebo zkusit jiný servis? Případně budu rád za tip v okolí Liberce nebo nějaké rozumné vzdálenosti.
Předem děkuji za odpověď.
K.E.
nedávno jsem navštívil Auto IN v Liberci ohledně cenového návrhu na výměnu rozvodů (Focus 2014, 1.0 ecoboost, nájezd 95 tisíc km).
Odhad byl cca 60 tisíc, což mi při autě s hodnotou kolem 160 - 170 tisíc moc nedává smysl. Když jsem tady četl diskuze, tak jsem očekával cenu kolem 30-35 tisíc, takže bych se chtěl zeptat, jestli to je normální cena nebo zkusit jiný servis? Případně budu rád za tip v okolí Liberce nebo nějaké rozumné vzdálenosti.
Předem děkuji za odpověď.
K.E.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je nějak moc ne, když sem se ptal před rokem, tak sem měl odhad okolo 30k kč, no nic méně, mě to po novém roce čeká, takže se do auto in v Liberci budu muset objednat
-
- Nováček
Právě, ta suma mě trochu zaskočila, no mám to černé na bílém.
Pak tam byl ještě "načatý" pravý držák motoru... na to jsem je upozornil, jelikož na to při prohlídce nepřišli za 10 tisíc a zadní destičky a kotouče za 12100.
Upřímně, já jsem plánoval udělat rozvody a pak vyměnit auto za něco novějšího. Teď přemýšlím nad tím, jestli ho raději neprodat tak jak je a vykašlat se na to.
Pak tam byl ještě "načatý" pravý držák motoru... na to jsem je upozornil, jelikož na to při prohlídce nepřišli za 10 tisíc a zadní destičky a kotouče za 12100.
Upřímně, já jsem plánoval udělat rozvody a pak vyměnit auto za něco novějšího. Teď přemýšlím nad tím, jestli ho raději neprodat tak jak je a vykašlat se na to.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to sem prosím hoď tu cenovou nabídku prosím
-
- Nováček
Tady to je, máš to v poznámce. Já jsem tam dával auto k celkové kontrole + to nacenění rozvodů.
Pak mi do mailu přišlo video přes jejich portál s tím, že destičky a kotouče jsou taky na výměnu. Přikládám screenshot.

https://ibb.co/LpcLjmW
https://ibb.co/dgRp96L
Pak mi do mailu přišlo video přes jejich portál s tím, že destičky a kotouče jsou taky na výměnu. Přikládám screenshot.

https://ibb.co/LpcLjmW
https://ibb.co/dgRp96L
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, chtělo by to, aby ti dali cenovou nabídku s rozpisem, než to, že to napíšou jenom do poznámek
-
- Nováček
Do telefonu mi říkal, že samotný materiál na rozvody je cca 22, zbytek asi práce + výměna oleje. Mám to kdyžtak u nich v kartě, tak si to kdyžtak vyžádám emailem.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale je to jednoduchý z 60k kč si odečti 20% jako slevu, že máš starší auto 5 let a použiješ originální díly https://www.ford.cz/servis/sluzby-a-pro ... ogram5plus
Pak si myslím, že 60k kč je asi ta nejhorší varianta, kdy se mění olejové čerpadlo, kazety a kalíšky na ventily, já to fakt řešil před rokem a bylo mi řečeno do 30k kč. Po novým roce se tam zastavím a zjistím info.
Jinak mě nenapadá kam to v okolí Liberce dát na rozvody, další Ford je v Mladé Boleslavy, což tam každý den jezdím, ale to bych raději dal tady v Liberci
Tak si to vyžádej a dej to sem prosím.
Ten materiál by seděl, to mě říkali a pak cca 1000kč/hodina - 20% sleva a bylo to do 30k kč.
Ze své vlastní zkušenosti vím, že když něco nechceš dělat, tak nastřel nesmyslnou cenu, tak aby to nebyl tenhle případ
Pak si myslím, že 60k kč je asi ta nejhorší varianta, kdy se mění olejové čerpadlo, kazety a kalíšky na ventily, já to fakt řešil před rokem a bylo mi řečeno do 30k kč. Po novým roce se tam zastavím a zjistím info.
Jinak mě nenapadá kam to v okolí Liberce dát na rozvody, další Ford je v Mladé Boleslavy, což tam každý den jezdím, ale to bych raději dal tady v Liberci

Tak si to vyžádej a dej to sem prosím.
Ten materiál by seděl, to mě říkali a pak cca 1000kč/hodina - 20% sleva a bylo to do 30k kč.
Ze své vlastní zkušenosti vím, že když něco nechceš dělat, tak nastřel nesmyslnou cenu, tak aby to nebyl tenhle případ

-
- Nováček
Ok, děkuji za info. Zkusím vyžádat ten rozpis, kdyžtak to sem později hodím.
Trochu mi přišlo, že se jim do toho moc nechtělo
Akorát mě rozhodila například cena toho držáku, protože mi známý říkal, že je to maximálně do 5k i s prací. Takže to vypadalo, že je všechno za dvojnásobek.
Trochu mi přišlo, že se jim do toho moc nechtělo

Akorát mě rozhodila například cena toho držáku, protože mi známý říkal, že je to maximálně do 5k i s prací. Takže to vypadalo, že je všechno za dvojnásobek.
-
- Nováček
Drzak motoru stoji origo do max 5 000 kč. Sleva 20%, tzn. 4 000 kč. Zvladnout to musi snad do hodiny ne? Kdyz ja amater bez zvedaku sem to mel do pul hodky. A cena za praci urcite nemuze byt 6 tisic. Me delali komplet spojku, setrvak atd. s cenou prace 7 800 kč ve Fordu.
FF III ST-Line, HB, 1.5 Ecoboost
byl Ford Focus II FL 2010, HB, 1.6
byl Ford Focus II FL 2010, HB, 1.6
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak sem psal, je to celý divný, chce to celý rozpis CN
- Tomáš Kubec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty ceny jsou opravdu hustý, když vím kolik jsem dal já
To tedy čumím jako tele 

Ford Focus Combi MK3 1.0 EcoBoost 92 kW (2013 prosinec) - stále mám
Ford Focus Combi MK2 1.6 74 kW (2007 duben) - stále mám
Ford Focus Combi MK1 1.6 74 kW (2002 květen)
Ford Focus Combi MK2 1.6 74 kW (2007 duben) - stále mám
Ford Focus Combi MK1 1.6 74 kW (2002 květen)
-
- Nováček
Dotaz ohledně úniku oleje z ventil víka. Olej prosakuje z ventil víka (né z pod víka) na straně rozvodů přímo z čelní strany. Olej prosakuje cca 10 mm nad těsněním jakoby ve sváru nebo odlitků materiálu víka .
Už to někdo řešil?
Děkuji
Už to někdo řešil?
Děkuji