Zjistil jsem, že se někdy zapne klima i když ji vypínačem nezapnu. Když zapnu vypínačem klimu a poté vypnu motor, je slyšet ten šelest s snižující intenzitou. Zřejmě to tam má být.Krabator píše:Ještě k původní otázce Ela. Hluboce jsem se zaposlouchal do zvuků, které vydáva motor TDCi po vypnutí a zaslechl jsem jen jakoby doběh nějaké pohyblivé části, jako když vypneš el. motorek a on se ještě setrvačností sekundu točí. Bylo to po 70 km dálnice, částečně i s klimou. Připadá mi to uplně normální,kdybych se na to nesoustředil tak si toho ani nevšimnu. Je to šelest s pozvolna snižující intenzitou asi 1-2 vteřiny.
Zvuk po vypnutí motoru Ford Focus 1.8TDCI
-
- Junior
Zvuk po vypnutí motoru Ford Focus 1.8TDCI
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85 kW, 2002, silver
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to bych ti musel natocit oba setrvaky zdravej spatnej na video . ten je slozenej z dvou desek a ty maji plovouci ulozeni a to se vyvykla tak ze to jde volne a narazi to do sten a tim to vydava ten kovovy zvuk .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky to bude rachtat vic a vic , nevim ale jestli je technicky mozny aby se to pak utrhlo . to jsem nikdy neresil protoze jsem to hned menil .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Vodik
- Nováček
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mam dva setrvaky venku spatnej iVodik píše:S tím videem to není špatný nápad. Samozřejmě to ber s rezervou. Nechci po tobě abys rozdělával kvůli mě nějakej motor. To jen kdyby jsi měl zrovna něco rozdělanýho. Platí to stále.

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Chlumacek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě k tomu setrváku. Foki, máš vysvětlení, proč se ten zvuk ozve jen když je ohřátý motor. Když je motor studený, tak je start úplně normální. Jak dlouho trvá taková výměna setrváku?
Ford Focus combi 2002, TDCi 115 PS
[url=https://www.volny.cz/jasiomen/Focus/Black.htm:2vnpaoub][img:2vnpaoub]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:2vnpaoub][/url:2vnpaoub]
[url=https://www.volny.cz/jasiomen/Focus/Black.htm:2vnpaoub][img:2vnpaoub]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:2vnpaoub][/url:2vnpaoub]
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nevšimli jste si, že se popisovaný zvuk po vypnutí motoru nevyskytuje u benzínu, všechny příspěvky jsou od turbo dieselu.Krabator píše:Ještě k původní otázce Ela. Hluboce jsem se zaposlouchal do zvuků, které vydáva motor TDCi po vypnutí a zaslechl jsem jen jakoby doběh nějaké pohyblivé části, jako když vypneš el. motorek a on se ještě setrvačností sekundu točí. Bylo to po 70 km dálnice, částečně i s klimou. Připadá mi to uplně normální,kdybych se na to nesoustředil tak si toho ani nevšimnu. Je to šelest s pozvolna snižující intenzitou asi 1-2 vteřiny.
Někde jsem četl, že před vypnutím motoru TD se má chvíli počkat, až klesnou otáčky turba, jinak hrozí jeho poškozování. To platí zvlášť po ostré jízdě na dálnici.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem něco našel:
http://bmwtuning.blog.cz/
Jak správně jezdit s motory Common Rail ?
Motory se systémem Common Rail je nutné po studeném startu zahřát jízdou na provozní teplotu a potom teprve využívat vyšší otáčky a plný výkon.
Další dobrou radou je nevypínat motor ihned po dlouhé jízdě v rozmezí vyšších otáček (dálnice), čímž zabráníme zničení turbodmychadla. Motor je dobré před vypnutím ochladit pomalejší jízdou při nižších otáčkách, nebo alespoň ho nechat chvíli pracovat ve volnoběžných otáčkách. Toto doporučení platí zejména pro vysoké venkovní teploty. Dále odborníci doporučují tankovat naftu pouze u značkových čerpacích stanic, jelikož nekvalitní nafta může motor poškodit.
http://bmwtuning.blog.cz/
Jak správně jezdit s motory Common Rail ?
Motory se systémem Common Rail je nutné po studeném startu zahřát jízdou na provozní teplotu a potom teprve využívat vyšší otáčky a plný výkon.
Další dobrou radou je nevypínat motor ihned po dlouhé jízdě v rozmezí vyšších otáček (dálnice), čímž zabráníme zničení turbodmychadla. Motor je dobré před vypnutím ochladit pomalejší jízdou při nižších otáčkách, nebo alespoň ho nechat chvíli pracovat ve volnoběžných otáčkách. Toto doporučení platí zejména pro vysoké venkovní teploty. Dále odborníci doporučují tankovat naftu pouze u značkových čerpacích stanic, jelikož nekvalitní nafta může motor poškodit.