Koupe FoFo Combi 1.4 2002
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupe FoFo Combi 1.4 2002
smash: folie se urcite daji v pripade problemu s viditelnosti pri couvani strhnout 

- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Manželka s tím jezdí taky do práce v noci a šlo prý o zvyk.Jinak já je mám dodělávaný(folie).Myslím,že v létě oceníš,že je tam máš

- silverine
- Nováček
Takže Focuska jsme si prohlédli a vypadá poměrně dobře, Narazili jsme akorát na dvě věci, tou první je, že měl prorezlou část vyfukového potrubií, konkrétně takovou tu "pružnou harmoniku", která se nachází v přední části ještě před katalyzátorem. Není to nijak závažný problém, ale spíše mi jde o to, jestli to třeba nepoukazuje na vyšší počet najetých kilometrů, na tachometru měl 120tis. Trochu mne to zarazilo mne to, protože otec měl FoFo HB 99, prodával ho po 5 letech asi se 133tis a nic na výfukovém potrubí nic neměnil, ale asi záleží kde a jak s tím člověk jezdí. Něco jsem nafotil:
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
foto 7
foto 8
foto 9
foto 10
foto 11
foto 12
Druhá věc, která se nám zdála divná byl lak nad prahy. Viděl jsem některé focusy, co mají prahy olakovány takovou silnější vrásčitou vrstvou laku - trochu jako pomerančová kůra, která má zřejmě chránit proti kamínkům a zamezovat korozi, ale tenhle focus ji měl i cca 10 cm odspoda i na dveřích, na obou stranách to vypadalo stejně. Trochu divné na tom bylo, že tahle vrstva laku jakoby nezačíná úplně odspoda na dveřích, ale je tam ten lak nejdřiv cca 3 cm normální - hladký, pak začíná ta hrubá vrstva a postupně přechází zas do ztracena. Asi jasnější to bude z fotek:
lak 1
lak 2
lak 3
lak 4
lak 5
Koukali jsme, jestli to maji i jiné FoFo a jeden ze stejného ročníku měl takto "ošetřené" jen prahy, ale na dveřích už nic, druhý to neměl vůbec (myslím ale, že to byl před FL) a tatíkův druhý FoFo z 2003 tam měl tuším také jen ošetřené prahy bez dveří. Máte nebo viděl jste to někdo taky takhle, t.j. zajímá mne jestli to je původní z výroby nebo jestli to je práce nějaké lakovny?
Děkuji za názory
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
foto 7
foto 8
foto 9
foto 10
foto 11
foto 12
Druhá věc, která se nám zdála divná byl lak nad prahy. Viděl jsem některé focusy, co mají prahy olakovány takovou silnější vrásčitou vrstvou laku - trochu jako pomerančová kůra, která má zřejmě chránit proti kamínkům a zamezovat korozi, ale tenhle focus ji měl i cca 10 cm odspoda i na dveřích, na obou stranách to vypadalo stejně. Trochu divné na tom bylo, že tahle vrstva laku jakoby nezačíná úplně odspoda na dveřích, ale je tam ten lak nejdřiv cca 3 cm normální - hladký, pak začíná ta hrubá vrstva a postupně přechází zas do ztracena. Asi jasnější to bude z fotek:
lak 1
lak 2
lak 3
lak 4
lak 5
Koukali jsme, jestli to maji i jiné FoFo a jeden ze stejného ročníku měl takto "ošetřené" jen prahy, ale na dveřích už nic, druhý to neměl vůbec (myslím ale, že to byl před FL) a tatíkův druhý FoFo z 2003 tam měl tuším také jen ošetřené prahy bez dveří. Máte nebo viděl jste to někdo taky takhle, t.j. zajímá mne jestli to je původní z výroby nebo jestli to je práce nějaké lakovny?
Děkuji za názory
-
- Test driver
to auto je jednoznačne striekane 
posledný box výfuku je zralý na výmenu..
ináč mam malinky problem so sponami od hadice chladenia k chladiču...minimalne auto zažilo vela soli,,,,)
tot moj názor..

posledný box výfuku je zralý na výmenu..
ináč mam malinky problem so sponami od hadice chladenia k chladiču...minimalne auto zažilo vela soli,,,,)
tot moj názor..
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Chmelkem. Jednoznačně lakovaný, jde je o to proč? Jestli něco zakryl (nebo vyspravil) a jak dobře? A nebo jestli je to jen prevence. Já to nechával dělat na Mitsubishi a letos to nechám udělat na Fiestě. Prahy to potřebujou, ale u dveří to bude jen prevence. Je to TZV práskačka a kamínkům odolává výborně! Prahy a lemy zadních blatníků nechám vyměnit a pak stříknout práskačkou a lakem. Dveře jen práskačka a lak(prevence). Dveře na Fiestě jsou ok. Karosář by Ti poradil, nemáš někoho po ruce?? Jen aby se na to juknul?
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- silverine
- Nováček
měl jsem sebou kluka, co lakuje a říkal, že to je dost zvláštní, ať se zeptám odborníků na focusy jestli to takhle má být, protože ta vrstva na dveřích vypadala naprosto shodně s tou vrstvou na prahu a co stál focus vedle tak tu "práskačku" měl udělanou stejně, je ne na těch dveřích. Nikde nebyl na dveřích vidět nějaký zlom nebo ostrý přechod laku, prahy i sloupky měly shodný lak, říkal mi, že pokud to někdo lakoval, tak to je dost perfektní práce, protože nenašel nikde v záhybech nebo prohlubeninách nějakou větší vrstvu laku která by byla špatně rozfouknutá a kdyžtak musely u toho být určitě odstrojeny všechny dveře, protože za gumama bylo opět všechno perfektní - lak stejný jako na dveřích. Říkal ale, že ten lak měl dost nečistot - sem tam našel takové ty tečky (prach, přes který jde lak). Podezřelé byly jedny pravé dveře, které o nepatrně vyčnívaly ven. Ten kámoš mi říkal, že tam nikde neviděl nějakou stoupu po velkém kitování či propadlinách (myslím že to v oku má, na jiném focusu to viděl ihned a po pár chvíli vysvětlování jsem to pak uviděl i já
)
Naše domněnka je ta, že ta jedna strana kde jsou ty dveře byla ťuknutá, možná po celé délce a při opravě se to nechalo udělat i na druhé straně. Každopádně mi ten kluk říkal, že pokud to je dělané, tak to určitě není čerstvé, spíše několik let staré. Jinak ze spoda to auto vypadalo dobře, nenašli jsme stopy po svárech, nebo třeba měněné díly (ramena) a předek toho auta vypadal netknutě.
Uff sorry za ten menší román

Naše domněnka je ta, že ta jedna strana kde jsou ty dveře byla ťuknutá, možná po celé délce a při opravě se to nechalo udělat i na druhé straně. Každopádně mi ten kluk říkal, že pokud to je dělané, tak to určitě není čerstvé, spíše několik let staré. Jinak ze spoda to auto vypadalo dobře, nenašli jsme stopy po svárech, nebo třeba měněné díly (ramena) a předek toho auta vypadal netknutě.
Uff sorry za ten menší román

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem minulej rok v březnu koupil focuse, tak měl za přednímy koly tu práskačku poškozenou. Bylo to hned za koly na spodku blatníku a spodky prahů. Auto mělo najeto 144.000km a absence zástěrek se podepsala na tý ochraně (práskačce). Bylo to omlácený až na plech. Jedna z prvních věcí kterou jsem nechal udělat byla obnova tý ochrany, aby plech nebyl dlouho obnaženej. Muj karosář to vyspravyl a nalakoval tak dobře, že to neni rozhodně poznat, kde je rok stará vrstva a kde je to z výroby. Chytnul hrubost práskačky a i odstín barvy + bezbarvej lak a nemá to chybu. Na dveřích to rozhodně z výroby neni, je to dodělávaný.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- silverine
- Nováček
tak mi to nedalo a ojezdil jsem bazary v okolí, a u čtyř z pěti (všechno modely po FL, dovozy i koupené v ČR) jsem našel to stejné:
foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10
moc ale nechápu proč ta práskačka není úplně od spoda dveří, ale začíná až o kousek výš a proč není na všech modelech (i když mě napadlo, že třeba může záležet na výrobním závodu, kde to byl sestaven)
foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10
moc ale nechápu proč ta práskačka není úplně od spoda dveří, ale začíná až o kousek výš a proč není na všech modelech (i když mě napadlo, že třeba může záležet na výrobním závodu, kde to byl sestaven)
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Teda čučim jako puk. Já tam nic nemám. Vyrobeno v německu a koupeno nové v ČR. Jsi mě trochu dostal. Teď jsem se byl projít s čubou a našel jsem jen jednoho fofana, rok nevim, ale po FL a taky tam nic neměl
Zase na druhou stranu, když to má tolik aut, tak to asi z výroby bude. Nebo že by to dělali třeba při výměně dveří u Forda? No asi melu nesmysli.

Zase na druhou stranu, když to má tolik aut, tak to asi z výroby bude. Nebo že by to dělali třeba při výměně dveří u Forda? No asi melu nesmysli.
- silverine
- Nováček
Mohl jsem u těch FoFo vyblejsknout i VIN, třeba bysme přišli na nějakou souvislost, jeden z nich byl z roku určitě z roku 2003 a další z roku 2004, takže v roku výroby to asi není. Ten stříbrnej na kterýho jsem se byl podívat byl vyroben v Saarluise v Německu v roce 2002, je ve výbavě Comfort stejně jako dva z těch co jsem fotil (u ostatních verze výbavy nebyla uvedena), takže třeba by to mohlo být i v tom.Jozkablack píše:Teda čučim jako puk. Já tam nic nemám. Vyrobeno v německu a koupeno nové v ČR. Jsi mě trochu dostal. Teď jsem se byl projít s čubou a našel jsem jen jednoho fofana, rok nevim, ale po FL a taky tam nic neměl![]()