střešní nosič Thule na FFII (kombi s pevnými body)
- wlk
- Junior
Re: střešní nosič Thule na FFII (kombi s pevnými body)
valduch: kterou krytku myslíš? tu s tou dírou, která se tam dává místo původní bez díry? tam je stejnej princip jako u té původní. No a s tím šroubem jsem měl stejnej nápad, ale musíš si je asi zkrátit. Zatím jsem nějak podrobně nehledal, ale v Bauhausech a spol je tak krátký nemají, musely by se zkrátit a to se mi moc nechtělo
je tam to tiž prostor fakt tak na 3-4 mm, víc nee...

- valduch
- Nováček
No zkrácení šroubu neni problém kamarád v práci mi ho na soustruhu zkrátí podle potřeby klidně z obou stran (jak bude třeba).
A ke krytce, já tam mám ještě ten tmel a přez to barvu takže vůbec nevim jak to vypadá pod tim, tady kromě těch fotek co jsem dal dogart
A ke krytce, já tam mám ještě ten tmel a přez to barvu takže vůbec nevim jak to vypadá pod tim, tady kromě těch fotek co jsem dal dogart

- wlk
- Junior
hoho, odstranění toho debilního kytu bych nechal soudruhy přímo ve Fordu...Musel to vymyslet nějakej ultra kokot....nejlepší je to v návodu, odškrábnete kousek tmelu
mě to šlo dost blbě, bevím, co pořádně poradit, prostě šťourat, řezat... 

- wlk
- Junior
respektive, ten kyt ještě jde cellkem dolů, ale dali tam takový šikovný "plastový" šrouby napůl špunty, který se strhají a ty jdou pekelně špatně ven.....je to fakt průda...
- dogart
- Nováček
Souhlas, taky to šlo hooodně blbě vyndat, vyšroubovalo se to tak o dva závity, ale ven to pak vyndat nešlo. Muselo se to opatrně vypáčit.wlk píše:respektive, ten kyt ještě jde cellkem dolů, ale dali tam takový šikovný "plastový" šrouby napůl špunty, který se strhají a ty jdou pekelně špatně ven.....je to fakt průda...
Ta vrstva tmelu-gumy je poměrně dost tlustá. Jinak k závitům jsem se dostal ostrým úzkým nožíkem, vykrojil kolečko a pak už to šlo celkem dobře. Jen pozor na to, že závit nemusí být přesně uprostřed (v předu mám střed závitu o cca 3 mm více vpředu), takže začít raděj s menší dírou a tu pak zvětšit.
Jinak k tomu zakrytí, ještě místo O kroužku by se dala použít měkká gumová podložka o cca 2cm v průměru dotažená přes podložku např. tím imbusem. O kroužek by v závislosti na přesnosti a velikosti díry nemusel těsnit.
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem taky koupil origilal zahrádku na Forda mám sice C-maxe ale princip je stejnej mám ji rok a ještě nebyla na autě. Nicméně chtěl jsem říct ,že někde tady na foru jsem viděl odkaz na nějaký E-shop v Rusku ,kde nabázeli tuším za 168 Euro hagusy na kombi ,který se montovaly na ty pevný body a vypadalo to dost dobře.
-
- Zkušený
ten odkaz by mě zajímal 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- pirrri
- Nováček
Tak abych také přidal pár slov. Když jsem si objednával nového focuse,tak jsem měl původně vybráno,že si tam nechám dát lyžiny s příčníky..nakonec jsem od toho ustoupil.poněvadž toho zase tolik často na střeše nevozím. Takže jsem si nechal pouze origoš příčníky od forda. No montáž bez problémů,ale pak jsem zjistil, mimochodem už jsem to tu také četl, že tam nedostanu pastičky na lyže, protože rozteč šroubů je o cca 5mm menší než by bylo na tyto příčníky potřeba. No tak jsem si řekl neva,,to je v pohodě a vyřeším to dalším prostavením pomocí pásků tam problém nevidím. Ale pak jsem si říkal,že teda ještě zkusím nosiče na kola.. a ejhle,, ten samý problém. No tak uvidíme,zda to budu řešit nákupem nových nosičů a nebo se pokusím stávající nosiče opět nějak upravit.. záleží kolikrát tam ty kola povezu a pokud pojedem pouze s přítelkyní tak je hodím do auta..alespon nemusím myslet že na té střeše něco mám...
-
- Zkušený
proto jsem koupil pevné příčníky od Piccola jsou užší (a levnější
),takže všechny držáky (lyže ,kola) pasují 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
- pirrri
- Nováček
No jo ale kdo mohl tušit že to bude o takovej fous šiřší..no co jak už jsem napsal na lyže si je předěláma a na kola uvidím až to ansadím,abych věděl přesně rozteč příčníků pro předvrtání nosičů na kola..
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kola naštěstí vozím za autem na kouli
- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To Dogart: Jak dlouhé aero tyče jsi koupil?
- dogart
- Nováček
Koupil jsem 120cm.Merdy píše:To Dogart: Jak dlouhé aero tyče jsi koupil?
Jinak na tyto tyče taky nepůjdou dát klasické nosiče na kola-lyže (aspoň bez redukce). Aero tyč je o cca 0,5cm šírší než rozteč šroubů na nosičích.
Myslím že je to celkem jasný kalkul výrobců aby zákazník byl nucen pořídit si příslušenství od daného výrobce.
Jinak s nosičem lyží od Thule jsem byl na zimní dovolené a super. Montáž a demontáž těměř okamžitá, téměř žádný aerodyn. hluk.
Navíc na původním autě jsem měl příčníky i nosiče od fy Hakr. Za cca 5 let jsou všechny celkem hodně rezavý, což u hliníkových nosičů nebude hrozit.
- celestyn
- Nováček
Vejdou se mi na tyhle drzaky od Picolla (do pevnych bodu) 4 drzaky na kola vedle sebe ?pette píše:proto jsem koupil pevné příčníky od Piccola jsou užší (a levnější),takže všechny držáky (lyže ,kola) pasují
- ondraZ
- Nováček
uz jsi prosimte nejak resil montaz nosicu na kola na ty origo pricniky? v zime se mi podarilo sehnat za relativne dobrou cenu nosicee na kola thule:pirrri píše:No jo ale kdo mohl tušit že to bude o takovej fous šiřší..no co jak už jsem napsal na lyže si je předěláma a na kola uvidím až to ansadím,abych věděl přesně rozteč příčníků pro předvrtání nosičů na kola..
http://www.autonosice-ostrava.cz/detail ... _skupina=1
ale ted se nejak nemuzu rozhodnout jestli si mam koupit prave ty originalni Ford pricniky (kdyz jsme to ve Fordu od oka primerovali, melo by to klapnout jeste s rezervou... nicmene: ty moje nosice na kola maji i montazni varianutu "na aerotyce" - coz myslim ty origo pricniky jsou. je to reseno navrtanim pricniku a protazenim kotvicich sroubu. tys psal o tom, ze budes pricniky vrtat - jak jsi dopadl. kdyz jsem to totiz u Fordu probiral s prodejcem nahradnich dilu a zminil jsem vrtani do pricniku, nejak mu to neslo do hlavy, porad rikal: no, radeji to pridelejte tou objimkou...
ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm