je 66kW málo?
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Pelenem. Šéfik má na Ochcávce II 103KW a už mu to nestačí. Jde na čip 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja som s mojím FoFo II. TDCi 66kW zatiaľ spokojný a necítim potrebu väčšieho výkonu. S predbiehaním som mal problém len pár krát zo začiatku pokiaľ som sa naučil jazdiť s "ropákom". Dokonca asi 2x mi to zdochlo na križovatke, keď som mal v lete pustenú klímu a slabo som pridal plyn (tie nízske otáčky ma fascinujú). Naopak som spokojný so spotrebou a dnes, keď ho mám presne 7 mesiacov ako som ho nový kúpil, je kombinovaná spotreba 5.05 l/100km.
Informoval som sa len zo zvedavosti priamo u nás vo Forde (Banská Bystrica) na možnosť prípadného pre-chipovania riadiacej jednotky a povedali, že to vedia zariadiť, takže ak by som niekedy cítil málo výkonu, tak je tu ešte takáto možnosť. Upozornili ma však, že potom už určite nebude spotreba mimo mesta 4.0 l/100km (hi)
Informoval som sa len zo zvedavosti priamo u nás vo Forde (Banská Bystrica) na možnosť prípadného pre-chipovania riadiacej jednotky a povedali, že to vedia zariadiť, takže ak by som niekedy cítil málo výkonu, tak je tu ešte takáto možnosť. Upozornili ma však, že potom už určite nebude spotreba mimo mesta 4.0 l/100km (hi)
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no u me 66 kW uplne staci, parkrat jsem jel nalozenej po strechu (lidma
), klima naplno, auto jelo v pohode, kopec nekopec. Jako jak se tu psalo, neni to zihadlo, co udela stovku za 3 sekundy, ale na solidni jezdeni to je. Upozornuji, ze mluvim o svem motoru, cili o TDDi 66 kW. Jak psal Ahmed, TDCi 66 kW bude prece jenom o neco jeste zivejsi skrz vetsi kroutak...

-
- Zkušený
- Ahmed
- Test driver
On ten motor taky neni ford, ale Ford/PSApette píše:je potřeba FoFo II 66kw projet a sám uvidíš jak to jede![]()
plně naložený nebo prázdný na jízdě to moc nepoznáš![]()
spotřeba parádníten motor se povedl

- pipin
- Nováček
Mám najeto 35 000 km a moje hodnocení je asi takové.
Za předpokladu, že nejseš nějak mimořádně agresivní jezdec motor naprosto stačí. Podobné obavy jako máš ty jsem měl taky a přesvědčila mě až skušební jízda. Nejezdím zrovna pomalu a spotřeba se pohybuje kolem 5,3 l. I při plném zatížení na dálnici neni problém udržovat 140. Jinak je motor tichý a pružný. Optimální otáčky 1800 - 3500 dále to pochopitelně jde ale už to nemá tu šťávu. Pouze v případě že potřebuji při vyšším zatížení předjíždět do prutšího kopce většinou raději počkám na rovinu
. Zatím nevzal snad ani deci oleje. Co se týká spolehlivosti zatím pouze z nepochopitelného důvodu po 6000 km měním trubky turba na kterých se objeví v místě držáku trhlina ve svaru a začne tamtudy prolínat a prskat olej. Zatím měněno 3x a pokud jsem tu trubku viděl ani se nedivím ten držák je přivařený hodně fórově.Jinak bez problémů .Myslím ,že mohu s klidným svědomím doporučit.
Za předpokladu, že nejseš nějak mimořádně agresivní jezdec motor naprosto stačí. Podobné obavy jako máš ty jsem měl taky a přesvědčila mě až skušební jízda. Nejezdím zrovna pomalu a spotřeba se pohybuje kolem 5,3 l. I při plném zatížení na dálnici neni problém udržovat 140. Jinak je motor tichý a pružný. Optimální otáčky 1800 - 3500 dále to pochopitelně jde ale už to nemá tu šťávu. Pouze v případě že potřebuji při vyšším zatížení předjíždět do prutšího kopce většinou raději počkám na rovinu

Ford C Max 1.8 TDCI
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
2 Luuker: taky žáleží jakou kdo chce jízdu ty jsi rebelLuuker píše:zewl píše:Luuker: sedni si do 33 kW Corsy a budes libat motor fofa a jeho 66 kW![]()
Pro me je to letadlo oproti Corse. A s tou jsem taky dojel vsude. Tuplem s 66 kW ve Fofu.

Clipper 1,8 16V 85 kw combi
- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Len tak na okraj, dnes som sa viezol na kolegovom Ford Mondeo Kombi, benzínový 6-válcový 3-liter (226 koní, cca. 268Nm) kúpený z Nemecka. Nebola to špatná jazda - 200km/h na 5.prevodovom stupni a potom tam až dal 6.stupeň a motor neustále držal medzi 4 a 6 tisíc otáčkami a mňa vtláčalo do športových, vyhrievaných sedačiek. Ale vzhľadom na tú obrovskú spotrebu by som to doma nechcel mať - to žerie aj deti popri ceste ! (hi) Po práci som sadol do môjho dobrého FoFo II. a v kľude, potichu a v mieri s 1.500 ot./min som odišiel domov.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Je to v kadom pripade individualna vec. Mne tiez uplne staci 66kW. Ked som to auto kupoval tak na skusobnej jazde som bol aj s 1.6 66kw aj s 1.8 85kW oba diesle. Ta 1.8 sice ma vyssi vykon, ale mal som pocit, ze 1.6 lepsie taha od spodu... Na normalnu jazdu je to podla mna uplne v pohode. Mal som obavu, ze to nebude vladat utiahnut klimu, ale ked ju zapnem tak motor na volnobehu to neciti...
Mna skor viac zaujima krutiaci moment a to pri akych otackach (resp v akom rozsahu otacok) ho dosahuje. Ta 1.6 ma 215Nm pri 1750 ot/min...
Mna skor viac zaujima krutiaci moment a to pri akych otackach (resp v akom rozsahu otacok) ho dosahuje. Ta 1.6 ma 215Nm pri 1750 ot/min...
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans