Škoda OCTAVIA2 Combi 1.9 TDi 74(77)kW po 3 dnoch a 1800km
-
- Test driver
a to je presne to, čo som nevedel pochopit, že ked sa so mnou niekto nahanal, po rovinke fakt sa nedalo ujst, ale prišli serpentíny a stratil som ho..a už fakt viem prečo...inak mam taky subjektívny pocit ako ked s octávkou rýchlo zatočíš, ako by sa jej nadzdvyhol predok a odlahčili kolesa..či to nieje ono, že sa každý zlakne a ubere..včetne mna..u fofo je to práve opačne..
ale ten článok som hlavne písal kvoli niektorými tu chvalenemu odhlučnení oproti fofo, tak radím byt objedktívny a skusit to
takže sorry, ak tam mám nepresnosti, bolo to písane z prvej rany, 3hodiny po dojazde z nemecka a plnou snahou byt objektívny..
ale ten článok som hlavne písal kvoli niektorými tu chvalenemu odhlučnení oproti fofo, tak radím byt objedktívny a skusit to

takže sorry, ak tam mám nepresnosti, bolo to písane z prvej rany, 3hodiny po dojazde z nemecka a plnou snahou byt objektívny..
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Šéf má plnou palbu co vůbec škodovka do Oktávek dává vlastně jen za příplatky, motor 2.0TDi, 6ti kvalt a stála 1.200.000,- Je to auto z výstavy takže si Škodovka dala na něm záležet. No i kdybych měl tyhle prachy na auto, nikdy bych je za Oktávku nedal! Ale musim uznat že zase tak špatný svezení v tom neni!Boban píše:Trochu se upsal, myslím, že to byl motor 77kw
ale 1.9 TDI sedí.
Edit: schválně na kolik vyjde ten příplatek za tohle všechno![]()
![]()
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
už sem to tady někde psal. táta má oktávku kombi 2.0 TDi, 103kW, 6-ti kvalt 2007 v podstatě v plný palbě a ať si říká kdo chce co chce já bych s ním měnil. najel sem v zatím tak 2000km a musím říct že mě ani jednou nezklamala. jezdím celekm ostře a ani jednou sem si neřekl že tohle by fofík zajel líp. je jasný že nemůžu srovnávat mých 66kW s tímto výkonem ale i jízdní vlastnosti mi přišli v pohodě. a tátova průměrná spotřeba (počítaná, ne BC) je 5,6l/100km a že by ji šetřil tak to vůbec

- vcedula
- .
silne slova vzhladom na osadenstvo tohoto fora...
Pred tym, ako som si kupil fofika, som dlho vyberal medzi roznymi autami, bola tam aj OII. Recenzie v znamych casopisoch (pripadne strankach) hovorili o vybornom aute, Avsak realita, teda recenzie samotnych majitelov, hovorili o niecom uplne inom. Ten, kto chce mat OII, tak na nej nenajde chybicku. Ten, kto si vybera, porovna to s inymi autami a tie chyby zisti.
Pri mojom vybere zohral velku ulohu podvozok. Bohuzial, o neduhoch podvozku OII sa popisalo velmi vela. Vraj ale v kombinacii siroke gumy a nizky profil, to auto stoji ako prikovane. Len ako uz potom stoja na ceste ostatne auta
Ja som OII zavrhol, pretoze si myslim, ze za tie prachy, ktore das za auto + doplatis si doplnkovu vybavu + cena za upravy, aby malo jazdne vlastnosti ako konkurencia, tak za toto vsetko zaplatis tolko ako za auto vyssej triedy (vid cena mondea). A este k tomu ti ju hned ukradnu.
Nikdy som OII nemal rad, som zaujaty negativne voci nej. Ale pozitivne k FofoII

Pred tym, ako som si kupil fofika, som dlho vyberal medzi roznymi autami, bola tam aj OII. Recenzie v znamych casopisoch (pripadne strankach) hovorili o vybornom aute, Avsak realita, teda recenzie samotnych majitelov, hovorili o niecom uplne inom. Ten, kto chce mat OII, tak na nej nenajde chybicku. Ten, kto si vybera, porovna to s inymi autami a tie chyby zisti.
Pri mojom vybere zohral velku ulohu podvozok. Bohuzial, o neduhoch podvozku OII sa popisalo velmi vela. Vraj ale v kombinacii siroke gumy a nizky profil, to auto stoji ako prikovane. Len ako uz potom stoja na ceste ostatne auta

Ja som OII zavrhol, pretoze si myslim, ze za tie prachy, ktore das za auto + doplatis si doplnkovu vybavu + cena za upravy, aby malo jazdne vlastnosti ako konkurencia, tak za toto vsetko zaplatis tolko ako za auto vyssej triedy (vid cena mondea). A este k tomu ti ju hned ukradnu.
Nikdy som OII nemal rad, som zaujaty negativne voci nej. Ale pozitivne k FofoII

Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
-
- Test driver
dúfam, že som nič nerozputal
Tad:jasne, zo 100KW oproti 66KW budeš veelmi tažko nespokojny, ale odmysli si výkon,,,asi nejdeš s autom na hranice jeho možnosti, ale podla mojho nazoru je naladena tažko konzervatívne....napada ma len jedno slovo buldozer...
opakujem sa, ale prvé čo ma napadlo napísat tento članok bola prave jej hlučnost,,,,myslel som si ok, fofo nieje 100%auto, ale ma aspon podvozok lepší...ale ono mi vychadza ,že tých lepších vecí je tam omnoho viac....možno mi fofo vyhovuje viac, že som mladší človek...ale ak zostarnem pojdem radšej do mondea, alebo mojho snu S-maxa
cenu tohoto auta som neriešil a ani ju fakt neviem, ale jednu vec ano, že ju nechcem a nepresvedčila ma

Tad:jasne, zo 100KW oproti 66KW budeš veelmi tažko nespokojny, ale odmysli si výkon,,,asi nejdeš s autom na hranice jeho možnosti, ale podla mojho nazoru je naladena tažko konzervatívne....napada ma len jedno slovo buldozer...
opakujem sa, ale prvé čo ma napadlo napísat tento članok bola prave jej hlučnost,,,,myslel som si ok, fofo nieje 100%auto, ale ma aspon podvozok lepší...ale ono mi vychadza ,že tých lepších vecí je tam omnoho viac....možno mi fofo vyhovuje viac, že som mladší človek...ale ak zostarnem pojdem radšej do mondea, alebo mojho snu S-maxa

cenu tohoto auta som neriešil a ani ju fakt neviem, ale jednu vec ano, že ju nechcem a nepresvedčila ma
- HORST
- Test driver
Nemam sice vlastni zkusenosti, takze prispeji svoji troskou do mlyna ze zkusenosti tchana.
Mel sluzebni Oktavku v kombajnu, se kterou jezdil pracovne asi mesic, ale spokojeny s ni moc nebyl.
A to at uz z pohledu jizdnich vlastnosti, tak i z vybaveni. Nevim presne o jaky tip se jednalo. Proto ji vymenil za Mondeo a to si pak nemohl vynachvalit. Rozdil byl pry markantni.
Vim, ze mondeo je asi o tridu vys, ale i tak.
Predtim mel moznost odkoupeni auta, se kterymi take jezdil a rozhodoval se mezi Citroen Picaso a Focusem HB.
V tomto pak mel jasno ihned a nechal si Focuse.
I tady hodnotil jizdni vlastnosti a podle nej jsou opet neporovnatelne.
Focus sedi jako pribity, kdezto Picaso je takova "kachna".
To nepisi proto, ze jsem zahledeny do Fofa, ale i v porovnani vice znacek jasne u nej zvitezila auta s modrym ovalem ve znaku.

Mel sluzebni Oktavku v kombajnu, se kterou jezdil pracovne asi mesic, ale spokojeny s ni moc nebyl.

Vim, ze mondeo je asi o tridu vys, ale i tak.
Predtim mel moznost odkoupeni auta, se kterymi take jezdil a rozhodoval se mezi Citroen Picaso a Focusem HB.
V tomto pak mel jasno ihned a nechal si Focuse.

I tady hodnotil jizdni vlastnosti a podle nej jsou opet neporovnatelne.
Focus sedi jako pribity, kdezto Picaso je takova "kachna".
To nepisi proto, ze jsem zahledeny do Fofa, ale i v porovnani vice znacek jasne u nej zvitezila auta s modrym ovalem ve znaku.

-
- Zkušený
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
OII za 1.200.000,- Kč je myslím pěkná blbost, Laurin a Klement 2.0 TDi kombi se vším, co Škoda nabízí stojí cca 1.000.000,- Kč nebo tak nějak, natož když už je z výstavy, tak cena jde dolůJozkablack píše:Šéf má plnou palbu co vůbec škodovka do Oktávek dává vlastně jen za příplatky, motor 2.0TDi, 6ti kvalt a stála 1.200.000,- Je to auto z výstavy takže si Škodovka dala na něm záležet. No i kdybych měl tyhle prachy na auto, nikdy bych je za Oktávku nedal! Ale musim uznat že zase tak špatný svezení v tom neni!Boban píše:Trochu se upsal, myslím, že to byl motor 77kw
ale 1.9 TDI sedí.
Edit: schválně na kolik vyjde ten příplatek za tohle všechno![]()
![]()
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- Partizan
- Junior
Je fakt,že nejde moc porovnávat diesel a benzín a kombi a hb,ale jestli je to tak jak říkáš tak potom nevím co je tolik lidí u nás zblázněných do vw a škodovek o patriotizmu už tu nemůže být řeč.A ještě ta cena???Nechápu. U nás je můj miláček furt terčem narážek.Ještě v tom nikdy nejeli a kecají jak mladý vrany
Ale já vím své a to mi stačí

Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal
- NEEO
- Test driver
Jinak cena ochcávky v ČR je nejvyšší v Evropě
A s tím podvozkem musím souhlasit-jeli jsme s Plšíkem s jeho HB do Skutče a řezali jsme zatáčky jako pras... a auto drželo jako přibité.A ta hlučnost???JAKÁ
Jinak jsem měl ochcávku taky ve výběru na koupi,ale za tu cenu a výbavu(skoro žádnou)jsem ji zavrhl a Volba byla jasná.

Jinak jsem měl ochcávku taky ve výběru na koupi,ale za tu cenu a výbavu(skoro žádnou)jsem ji zavrhl a Volba byla jasná.