Odhlučnenie karosérie

Odpovědět
honolulu
Junior
Junior

Příspěvek od honolulu » 30.10.2007 08:37

To čo uvádzaš v testoch-rozsah 4 db, je pre ucho nezistitelný rozdiel..
Zrejme je reč o pazvukoch a nie o ich intenzite
Obrázek FORD FOCUS 1.8 TDDI,kombi, 66kw, GHIA,tmavomodrá metla

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 30.10.2007 08:47

myslím, že hlučnost obrovsky ovlivni výber pneu..
tiež asi viete, že používam za rok vela aut.. (ok, ak je to v požičovni na letisku, prosím ich nech je to ford) :lol: :lol:

v lete som sa nudil a zadovažil si izolačný dekel kapoty z TDCi a ak nemám motor nad 3tis/ot.ja ho fakt nepočujem (a to mám ešte ladenu koncovku) :lol:
inač hluk na dialnici podla mna 99% OVLIVNUJU FAKT PNEU..

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 30.10.2007 08:58

chmelko píše:myslím, že hlučnost obrovsky ovlivni výber pneu..
tiež asi viete, že používam za rok vela aut.. (ok, ak je to v požičovni na letisku, prosím ich nech je to ford) :lol: :lol:

v lete som sa nudil a zadovažil si izolačný dekel kapoty z TDCi a ak nemám motor nad 3tis/ot.ja ho fakt nepočujem (a to mám ešte ladenu koncovku) :lol:
Souhlas. Největší hluk z FOFO II mám taky od pneu. Kupodivu mi letňáky hlučí víc než zimní pneu 8O . Vždycky to bylo obráceně a má to logiku. Letní mám všechny 4 Bridgestone Turanza a zimní Firestone Winterhawk.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 30.10.2007 09:34

silverwolf píše:

Souhlas. Největší hluk z FOFO II mám taky od pneu. Kupodivu mi letňáky hlučí víc než zimní pneu 8O . Vždycky to bylo obráceně a má to logiku. Letní mám všechny 4 Bridgestone Turanza a zimní Firestone Winterhawk.
uz som to tu pisal v inom threade:
hluk sa da jednoznacne rozdelit na tieto:
1. hluk od motora (zvysuje sa v zavislosti od otacok, u mna nad 4000 uz je neprijemny)
2. hluk od podvozku a naprav (je zavisly na kvalite cesty a tiez od vyberu pneu, kazdopadne treba objektivne povedat ze focus je dost nachylny na zly vyber pneu)
3. aerodynamicky svist je prakticky zanedbatelny, velmi dobre je navrhnuta karoseria

podla mna 1. a 2. predstavuju realny problem.
ja idem tiez riesit hluk c.1 polstrovanim pod kapotou, skusim sa na to spytat v servise, ale nemyslim si, ze to nejako vyrazne pomoze, lebo hluk sa siri od motora priamo, popod predne sklo, cez izolacie, cesty kade ide aj kabelaz.
najlepsie by bolo rozobrat celu prednu dosku a odhlucnit tam cely predok pod sklom nejakym materialom. toto som raz cital, ze jeden typek urobil na octavia1 a vysledok stale nebol dobry :D
resp. nestal za tu vynalozenu namahu, cas a peniaze. takze do tohto urcite nepojdem :D
to radsej ine auto :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 30.10.2007 09:42

honolulu píše:To čo uvádzaš v testoch-rozsah 4 db, je pre ucho nezistitelný rozdiel..
to nie je pravda :D

tuto ti pastnem objektivne teoreticke vysvetlenie:

Čo je hluk?

Hluk je nežiaduci zvuk, ktorého intenzita (hlučnosť) sa meria v decibeloch (dB). Decibelová stupnica je logaritmická, čo znamená, že zvýšenie hladiny hluku o 3 dB vlastne predstavuje zdvojnásobenie intenzity hluku. Napríklad, bežná konverzácia má okolo 65 dB, a kričanie okolo 80 dB. Rozdiel je len 15 dB ale kričanie je 30-krát hlasnejšie. Na zohľadnenie skutočnosti, že ľudské ucho má rôznu citlivosť na rôzne frekvencie, sa sila alebo intenzita hluku zvyčajne meria vo váženej A stupnici a vyjadruje sa v (dB(A)).

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 30.10.2007 09:57

killerhammer píše:
silverwolf píše:

uz som to tu pisal v inom threade:
hluk sa da jednoznacne rozdelit na tieto:
1. hluk od motora (zvysuje sa v zavislosti od otacok, u mna nad 4000 uz je neprijemny)
2. hluk od podvozku a naprav (je zavisly na kvalite cesty a tiez od vyberu pneu, kazdopadne treba objektivne povedat ze focus je dost nachylny na zly vyber pneu)
3. aerodynamicky svist je prakticky zanedbatelny, velmi dobre je navrhnuta karoseria

podla mna 1. a 2. predstavuju realny problem.
ja idem tiez riesit hluk c.1 polstrovanim pod kapotou, skusim sa na to spytat v servise, ale nemyslim si, ze to nejako vyrazne pomoze, lebo hluk sa siri od motora priamo, popod predne sklo, cez izolacie, cesty kade ide aj kabelaz.
najlepsie by bolo rozobrat celu prednu dosku a odhlucnit tam cely predok pod sklom nejakym materialom. toto som raz cital, ze jeden typek urobil na octavia1 a vysledok stale nebol dobry :D
resp. nestal za tu vynalozenu namahu, cas a peniaze. takze do tohto urcite nepojdem :D
to radsej ine auto :D
Vsimam si,ze si dost sklamany a nespokojny s Focusom/radsej ho predam,radsej ine auto/Preco to nespravis?
Mozem vediet,co si jazdil predtym,ked mas stale nejake vyhrady?
Osobne pracujem v automobilovej brandzi uz 12 rokov a na hluk v aute som myslim az super citlivy.Povrzavanie,hluk a podobne veci ma privadzaju do sialenstva a uz v predchadzajucom aute Focuse1 som sa ich snazil eliminovat/vytlmenie dveri,odhlucnovaci koberec pod prednou kapotou,vytlmenie pristoru rezervy v kufry/
V mojom terajsom aute GHIA X 1,6 Ti-VCT takuto potrebu vobec nemam/pochybujem,ze sa nejako lisi od toho tvojho/
Mozno sa to casom zmeni,ale momentalne nepocitujem ziadnu potrebu riesit otazku odhlucnenia v mojom aute.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 30.10.2007 10:25

Vsimam si,ze si dost sklamany a nespokojny s Focusom/radsej ho predam,radsej ine auto/Preco to nespravis?
Mozem vediet,co si jazdil predtym,ked mas stale nejake vyhrady?
Osobne pracujem v automobilovej brandzi uz 12 rokov a na hluk v aute som myslim az super citlivy.Povrzavanie,hluk a podobne veci ma privadzaju do sialenstva a uz v predchadzajucom aute Focuse1 som sa ich snazil eliminovat/vytlmenie dveri,odhlucnovaci koberec pod prednou kapotou,vytlmenie pristoru rezervy v kufry/
V mojom terajsom aute GHIA X 1,6 Ti-VCT takuto potrebu vobec nemam/pochybujem,ze sa nejako lisi od toho tvojho/
Mozno sa to casom zmeni,ale momentalne nepocitujem ziadnu potrebu riesit otazku odhlucnenia v mojom aute.
caf,

nexcem tu nikoho otravovat svojimi kritickymi nazormi, snazim sa byt iba objektivny :D
to co si pisal o tom odhlucneni na fofo1, tak to presne mam v plane urobit, az potom pristupim k predaju :D

fofo2 som si kupoval kvoli podvozku a dizajnu zvonku, s tym som nadmieru spokojny, ale niektore veci ma doslova vytacaju, hluk je jednou z tych veci.
druhe auto mam fabku HaTaPku. dalsie skusenosti mam so sluzobnymi autami ako je octavia2 alebo golf5.
subjektivne si myslim, ze tieto auta o2 alebo golf5 su zvnutra kvalitnejsie ako focus.
uz som to tu pisal viackrat, focus trpi aj oproti fabke, napr. mi drnci interier po 4tkm, co vo fabke neexistuje po 60tkm, je pravda, ze som to auto "trochu rozdrbal" na okreskach ale zasa kvoli tomu som si ho kupoval :D
pre radost z jazdy :D
a pokial ma bude tesit jazda na focuse dovtedy si ho necham :D
mozno, ze aj navzdy :D

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 30.10.2007 10:34

Fakt sorry, ale nedá mi to :twisted: mám nejlevnější řešení !......
Přílohy
66a116cc62b0cb07a4bd49d03da7ff44.jpg
(28.93 KiB) Staženo 762 x

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 30.10.2007 10:43

Boban píše:Fakt sorry, ale nedá mi to :twisted: mám nejlevnější řešení !......
...a je po predaji a budes sa citit ako v LEXUS-e,Killerhammer-ko :wink:

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 30.10.2007 10:47

Jenže, teď nám, řekne, že neuslyší rádio ale ...... áno uslyší, je pouze za příplatek :lol: :lol: :lol:
Přílohy
1519f01b734d48c2c63b77ffd493f96d.jpg
(58.06 KiB) Staženo 447 x

honolulu
Junior
Junior

Příspěvek od honolulu » 30.10.2007 10:56

killerhammer píše:
honolulu píše:To čo uvádzaš v testoch-rozsah 4 db, je pre ucho nezistitelný rozdiel..
to nie je pravda :D

tuto ti pastnem objektivne teoreticke vysvetlenie:

Čo je hluk?

Hluk je nežiaduci zvuk, ktorého intenzita (hlučnosť) sa meria v decibeloch (dB). Decibelová stupnica je logaritmická, čo znamená, že zvýšenie hladiny hluku o 3 dB vlastne predstavuje zdvojnásobenie intenzity hluku. Napríklad, bežná konverzácia má okolo 65 dB, a kričanie okolo 80 dB. Rozdiel je len 15 dB ale kričanie je 30-krát hlasnejšie. Na zohľadnenie skutočnosti, že ľudské ucho má rôznu citlivosť na rôzne frekvencie, sa sila alebo intenzita hluku zvyčajne meria vo váženej A stupnici a vyjadruje sa v (dB(A)).

hmmmm,dobré :?
Obrázek FORD FOCUS 1.8 TDDI,kombi, 66kw, GHIA,tmavomodrá metla

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 30.10.2007 11:12

Boban píše:Jenže, teď nám, řekne, že neuslyší rádio ale ...... áno uslyší, je pouze za příplatek :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Otík? A je k tomu i rohlik? :lol:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 30.10.2007 12:45

cajda píše:
Boban píše:Jenže, teď nám, řekne, že neuslyší rádio ale ...... áno uslyší, je pouze za příplatek :lol: :lol: :lol:

chlapi, vy si tu zo mna robite prdel :D :D :D
si myslite, ze som tie hluuchadla neskusal ako prveee? :D :D :D

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 30.10.2007 12:48

killerhammer píše:
cajda píše:

chlapi, vy si tu zo mna robite prdel :D :D :D
si myslite, ze som tie hluuchadla neskusal ako prveee? :D :D :D
Když je v autě hluk pustím si větší hluk s rádia, je to jednoduché :lol:

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 30.10.2007 12:49

My néééé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , já už to nevydržel :lol: :lol: No uznej než rozdělávat půl auta a bastlit něco, co pak nebude vůbec k ničemu :P

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“