Problém stěrače
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém se stěrači
nastav si podpis . vcera to resil muj znamy a byl zlomeny kabel v prechodu mezi karoserii a víkem
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Díky, zkusím na to kouknout. Pokud by to byl přelomený kabel, řeší se to výměnou celého svazku káblů, nebo nějak jinak??? Sorry, ale na elektriku jsem totální lama 

Ford Focus II 1,6 16v 5dv. TREND 2007
-
- Nováček
nahodim jeste jednu zadost o radu.
pri spusteni stteracu at zmackuntim dolu nebo ruzne rychlosti nahoru jsou steracne strasne line. vubec se jim nechce se hybat a jedou tak trhane.
kdyz jsem to nechal bezet na cyklovani tak po nekolika opakovanich se to zaseklo uprostred okna ale po nejake dobe se to vzpamatovalo a dobehlo nahoru a zpet dolu.
nevite co to muze zpusobovat?
koukal jsem zda to nekde nedre ale to je ok
pri spusteni stteracu at zmackuntim dolu nebo ruzne rychlosti nahoru jsou steracne strasne line. vubec se jim nechce se hybat a jedou tak trhane.
kdyz jsem to nechal bezet na cyklovani tak po nekolika opakovanich se to zaseklo uprostred okna ale po nejake dobe se to vzpamatovalo a dobehlo nahoru a zpet dolu.
FoFo 06 - 1,8TDCi, 84kw, kombi, 250tis km
- ferdoz
- Nováček
Toto správanie mi veľmi pripomína typickú chybu na koncernových stieračoch - zatuhnutá oska mechanizmu. Tam to bolo potrebné rozobrať (šlo to teda dosť ťažko, hrubou silou), vyčistiť nánosy (vodný kameň či čosi podobné), namazať, dať nový O-krúžok a poskladať. V servisoch to riešili výmenou celého mechanizmu. Ale ako presne je to u Forda, to zatiaľ neviem.
Ford Focus II 2008 1.6/74kW Silver-X
-
- Nováček
Rád bych se informoval kde je chyba? Když na páčce stěračů stisknu tlačítko na konci páky tak se místo předního ostřikovače a stěračů spustí zadní ostřikovač a při zatáhnutí páčky k volantu jdou přední ostřikovače a stírá zadní stěrač.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
prehozene hadicky na motoru , asi to nekdo rozebiral a dal to jinak nez to ma byt .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Díky Foki,to bych asi měl zvládnout svépomocí,viď
Jinak opravdu všem na tomhle foru bych chtěl moc poděkovat,jste super 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
teoteticky jo , zvednes auto , povolis 5 torxů (sroub s hvezickou ) a jeden sroub na 7klic zespoda , vyndas plastovy podbeh a pak si povolis sroub na 10 co je na sloupku a nadobku si lehce zpustis a objevi se ti motor , tam prehodis hadicky a zpatky to uz znas . jen opatrne pri sundavani hadicek aby sis neulomil vystup z motorku .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Díky Foki,tak to sám dělat nebudu
,nechám to udělat toho,kdo mi to prodal,jen nevím jak je možné,že je to přehozené
Jo a jaký objem má vůbec nádobka na ostřikovače?

- VH123
- Zkušený
Dneska jsem si zajel pro nový relé do Fordu (185 Kč) a mám na stole starý, bohužel v práci nemám měřák. Nevypadá ani opáleně ani že by kontakt mechanicky nedoléhal, tak asi jedině ta proražená dioda. Jak jsi jí přerušoval a nahrazoval? Já jí pomalu ani nevidím jak je to titěrný a schovaný pod cívkou, natož někde stříhat nějaký drátJaLoMe píše:Řekl jsem si, že to není možné, zadíval jsem se na krabičku a kontroloval jsem zapojení, no a v tom jsem si všiml, že mezi kontaktem 1 a 2 na patici je dioda, tak jsem jí proměřil a zjistil jsem, že má v obou směrech zkrat. Diodu jsem přerušil a naletoval jsem novou.

Vojta
- Kostra_cz
- Nováček
Přehodit hadičky je jednoduchý někdo se v tom hrabal např. výměna motorku ostřikovače a nenapadlo ho že to není jedno kam je dá když vypadají stejně a do nádobky se mi vlezou tři litry předpokládám že u všech modelů a výr. roků bude stejná nádobkaxman píše:Díky Foki,tak to sám dělat nebudu,nechám to udělat toho,kdo mi to prodal,jen nevím jak je možné,že je to přehozené
Jo a jaký objem má vůbec nádobka na ostřikovače?
Ford Focus combi 2002 1.8TDDi 5.7l/100km nezávislé topení, klima, el.výbava a další , je to perfektní autíčko 

-
- Nováček
Potřeboval bych poradit se zadním stěračem !! vůbec nereague kdyz ho zapnu! pojistky jsou v pohodě!! Jestli nemám něěco vyměnit prosim poraďte??
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Obcas se mi to zasekava taky - jenom pri potrebe jednoho setreni. Vzhledem k tomu, ze vetsinou pomuze trochu zaverklat packou, ktera ovlada sterace, tak predpokladam chybu tam. Kdyby to bylo rele, tak prece manipulace s packou nepomuze, ne?
-
taky mi občas blbnul,ani se nerozběhl,nebo se zasekl. tak jsem sundal raminko stěrače a párkrát za den jsem na osičku stříkal konkor a zatim
funguje bez problému.
funguje bez problému.
- FF - Foo Fighter
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak mne to postihlo taky.Jack96 píše: Pri spusteni stteracu at zmackuntim dolu nebo ruzne rychlosti nahoru jsou steracne strasne line. vubec se jim nechce se hybat a jedou tak trhane.
Loni se mi zadrhával zadní stěrač, jel poooomalu až se zastavoval.
Prý motorek, jenže prý je nerozebíratelný, takže výměna motorku. (cca 3000,-Kč)
Teď už pár dní zlobí přední stěrače, cyklovač na nich mi nefungoval co jsem FF koupil ale to mi nijiak nevadilo, jenže teď pár dní ať dám páčku stírání na jakoukoliv rychlostní polohu - hýbou se stále stejně uuukruutně pooomaluuu že až jen čekám, kdy to ty stěrače neutáhne a zastaví se úplně.
Mám se bát, že opět motorky a že i přední motorky stěračů jsou nerozebíratelné, tudíž "sranda" za cca 6000,- Kč ?
Ford Focus Combi Mk.3, 1.5 EcoBoost, 110 kW, 2016,
Iceberg blue

Iceberg blue