Macmiro píše:Bob Wolf: Ty máš i jiné větší turbo? Jinak si ještě zapoměl na kované písty a také větší olejový chladič.
Otázka je, jestli se vyplatí dávat 350K za STčko + 350K za úpravy. Není lepší koupit EVO za 600K + za 65K koupit stage 1 na 360HP + za 15K pružiny + 20K velký IC a si trochu jinde?
Jestli ty investice nejsou neuměrné zlepšení. Možná se pletu. Jsem zvědav, až mě svezeš

Turbo tam mám od Wolfa obrovské, Garrett, průměr o cca 20% větší než standardní STčkové, maximální plnící tlak by měl být kolem 2,3 barů.
Kované písty jsou určitě fajn, ale já zase tolik intenzivně s maximálním výkonem nejezdím, tak předpokládám, že stávající písty to vydrží... olejový chladič má určitě smysl, ale zatím auto vždy na okruhu vydrželo 25 minut jet "pilu" a olej držel na cca 115 - 120 st. C.
Když jsem STčko kupoval, netušil jsem, že mně to ladění tak chytne a budu to stále víc a víc vylepšovat.... a nyní jsem na nákladech tam, kde jsem

Navíc v době, kdy jsem ho pořizoval, jsem neměl těch cca 600 t. k dispozici, tak jsem se "musel spokojit" s v podstatě továrním provedením.
O EVU (o posledním typu řady X.) jsem přemýšlel velmi intenzivně, ale odradilo mně od něj ve finále několik z mého subjektivního hlediska nevýhodných skutečností, jako např.:
- velmi krátké servisní intervaly (u některých komponent např. povinné kontroly každých 2.500 km, olej se mění každých 7.500 km)
- vysoká spotřeba
- prokázané vyšší opotřebování některých součástek
- vysoké ceny některých náhradních dílů
- nákupní cena (tehdy v ČR aktuálně prodávané EVO X. s nízkým km proběhem vycházelo na cca 940.000,- Kč, v SRN byly bazarové ceny tehdy zánovních EVO X. ještě vyšší - a já měl k dispozici na nákup auta cca 500 t.)
A nakonec jsem obecně na čtyřkolky rezignoval - rally jezdit nebudu a koncepci 4WD osobně nevyužiji
Výše investic určitě neodpovídá zlepšení chování auta, ale je to jako droga - jak jednou začneš a máš trošku peněz, tak tě to stále nutí k dalším a dalším vylepšením....to už potom není o racionalitě, ale o závislosti
Až se sejdeme na jaře na okruhu, tak ti to i klidně půjčím - když mně slíbíš, že se k tomu postavíš s citem a v první zatáčce to nerozstřelíš

Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888