originalni bixenony - co je tam za vybojku??
-
- Zkušený
Re: originalni bixenony - co je tam za vybojku??
Je to moje druhé auto na kterém jsem si měnil sám výbojky a nikdy nebyl problém.
A jak jsem psal po výměně mi klasicky i nadále funguje vyrovnávání světel viditelné při startovaní auta.
http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 9&rubrik=1
A jak jsem psal po výměně mi klasicky i nadále funguje vyrovnávání světel viditelné při startovaní auta.
http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 9&rubrik=1
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
Vzdy mas na vsetko "lepsi" navod
.To co som dal ja,je vsak realita,nielen u Fordu a pre spravne nastavenie dolezita vec.

-
- Zkušený
Jak píšu, už na 2 autech jsem to dělal a nechápu co na tom je. Právě proto se ptám co by se tam mělo nastavovat, protože ty řeči kolem mi přijdou jako na energetickém drinku, že se nemá kombinovat s alkoholem a přitom se při té kombinaci nic neděje.
To, že mě zajímá PROČ se má jet do servisu a nestačí mi jen takový text o ničem tě snad nemusí urazit
Ten návod jsem zde dal, aby ses podíval, že je vše stejné jako při výměně žárovky a pokud by to s tím nutným nastavením byla pravda tak při každé výměně žárovky a odpojení světlometu by se muselo do servisu... Což se nedělá...
To, že mě zajímá PROČ se má jet do servisu a nestačí mi jen takový text o ničem tě snad nemusí urazit

Ten návod jsem zde dal, aby ses podíval, že je vše stejné jako při výměně žárovky a pokud by to s tím nutným nastavením byla pravda tak při každé výměně žárovky a odpojení světlometu by se muselo do servisu... Což se nedělá...
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
Tebe bezpecnost a ohladuplnost k ostatnym vobec nic nehovori,co som si uz vsimol vo viacerych,natahovacich debatach.Rob,ako chces,ale moj navod je pre vsetkych rozumnych a ohladuplnych.Kazdy ma predsa na vyber 

-
- Zkušený
A co je na tom neohleduplného?
EDIT: To co zde píšeš vypadá, že o xenonech nic nevíš tak začeš psát o mém rychlém ježdění, vážně debata na úrovni
EDIT: To co zde píšeš vypadá, že o xenonech nic nevíš tak začeš psát o mém rychlém ježdění, vážně debata na úrovni

Naposledy upravil(a) m.a.x.i.m.u.s dne 05.09.2009 21:43, celkem upraveno 1 x.
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
To,ze nemas spravne nastavene svetla a oslnujes,alebo svietis do nespravneho priestoru.Nikdy totiz vybojka nieje vyrobena uplne presne,ako ta predchadzajuca a takisto ju nikdy na uplne presne miesto neosadis.Preto je taka potrebna a dolezita inicializacia systemu u xenonoveho osvetlenia.
Neviem,preco je problem ten servis navstivit,ved tam nechodis 3 x do roka,ale predpokladam raz za 2-3 roky.
Podobne by sme sa mali spravat pri vymene trebars ziarovky H7 v stretavacich svetlach a po vymene svetla nastavit.
U vybojok je to vsak ovela dolezitejsie a priamo to servisny manual predpisuje.
Snad by sa k tomu mohol vyjadrit samantus,ktory s tym ma ako servisny technik urcite skusenost.
Neviem,preco je problem ten servis navstivit,ved tam nechodis 3 x do roka,ale predpokladam raz za 2-3 roky.
Podobne by sme sa mali spravat pri vymene trebars ziarovky H7 v stretavacich svetlach a po vymene svetla nastavit.
U vybojok je to vsak ovela dolezitejsie a priamo to servisny manual predpisuje.
Snad by sa k tomu mohol vyjadrit samantus,ktory s tym ma ako servisny technik urcite skusenost.
-
- Zkušený
Ano, na samantuse si rád počkám, protože ten by mohl napsat přesně o co se tam jedná a ne psát nesmysly jako jsi teď popsal.
To co zde popisuješ je nastavení na regloskopu a to nemá s elektronikou nic společného, protože se točí šrouby. A pokud jsi už někdy měnil žárovku tak jsi zjistil, že tento úkon zvládne i cvičená opice, protože máš vymezený přesný prostor kam musí zapadnout a nejde ani posunout a ani nijak otočit tak není důvod proč by se nastavená výška a rozložení světla změnilo.
A co je to za nesmys, že každá výbojka je jiná? Tohle snad nemyslíš vážně?
Ten servisní manuál jsem přirovnal k nápisu na energetickém drinku...
To co zde popisuješ je nastavení na regloskopu a to nemá s elektronikou nic společného, protože se točí šrouby. A pokud jsi už někdy měnil žárovku tak jsi zjistil, že tento úkon zvládne i cvičená opice, protože máš vymezený přesný prostor kam musí zapadnout a nejde ani posunout a ani nijak otočit tak není důvod proč by se nastavená výška a rozložení světla změnilo.
A co je to za nesmys, že každá výbojka je jiná? Tohle snad nemyslíš vážně?
Ten servisní manuál jsem přirovnal k nápisu na energetickém drinku...
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
Vsetko prekrutis,presne ako v debate o jazdeni 200 km rychlostou
Samantus urco vysvetli.

Samantus urco vysvetli.

-
- Zkušený
Netahej sem rychlost, protože se tím jen zesměšňuješ. Když nemáš argument ke xenonům tak mi začneš vyčítat, že jezdím rychle. Raději sem už nepiš, protože tvrdit o výbojkách a žárovkách stejného typu, že jsou z výroby každá jiná nemůže napsat skoro nikdo. Pokud by žárovka, nebo výbojka nesvítila stejně tak se jedná o výrobní vadu na kterou se přijde při testování před expedicí z výroby. To snad pochopíš i když tomu nerozumíš.
Ex ST220 model 2004
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nevim jak u mondea ale u focuse pokud pohnes se svetlem tak se musi nastavit na diagnosice , je tam presne postup co se ma udelat , ze se pak ma vynulovat uroven , nalozit neco do kufru a vyzkouset jestli se sklopi a pak zase vyjedou . to sjeti a vyjeti udela po cca 10sec. xenony u fofo 2 a mondeo 4 tim ze sjedou si hledaji koncovou polohu uz je to resene jinak .
tu vymenu vybojky poslaji do servisu take kvuli bezpecnosti , je to tam i napsane .
tu vymenu vybojky poslaji do servisu take kvuli bezpecnosti , je to tam i napsane .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
xenon se barevne meni a na to nikdo neprijde pokud ho nevysviti a tim sviti jinak . takze se zesmesnujes tym.a.x.i.m.u.s píše:Pokud by žárovka, nebo výbojka nesvítila stejně tak se jedná o výrobní vadu na kterou se přijde při testování před expedicí z výroby.

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a co mam svoji zkusenost , vyndal jsem svetlo u focuse a ted mi sviti trochu nahoru tzn budu ho muset seridit a pak prekontrolovat na IDS .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Test driver
Preto nieje ani povinnost nosit rezervnu vybojku v aute,tak ako klasicku halogenku,to znamena,ze Ta ani policajt nemoze nutit k vymene,popripade Ta za to pokutovat.
-
- Zkušený
Ještě jednou si přečti na co jsem reagoval a zjistíš, že někdo tady tvrdil, že nikdy není výbojka vyrobena přesně stejně. Tak se nezesměšňuj, že neumíš čístfoki píše:xenon se barevne meni a na to nikdo neprijde pokud ho nevysviti a tim sviti jinak . takze se zesmesnujes tym.a.x.i.m.u.s píše:Pokud by žárovka, nebo výbojka nesvítila stejně tak se jedná o výrobní vadu na kterou se přijde při testování před expedicí z výroby.

Pouze jsem četl, že pokud někdo měl na xenonech něco špatně tak se sklopily nejníže a nahorů již nevyjely z toho usuzuju, že je mám OK i po výměně výbojek, protože tento úkon mi dělají.
Ex ST220 model 2004
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ty tam pises o sviceni pokud jsem si dobre precetl . tak mi to prijde opravdu jak srazka s v.....
. a pokud vezmes vybojku jineho vyrobce tak muze byt jina . jsou sice normy ale i tolerance .

Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé