Dveře jdou špatně zavírat - MONDEO

Moderátor:phofy
HmerX
Test driver
Test driver

Re: Dveře jdou špatně zavírat - MONDEO

Příspěvek od HmerX » 28.12.2009 13:41

Nevim, jak je to přesně u Tvého auta, ale zámek je někde u spoileru, uchycen dvěma šroubama, Ty povolit a posunout zámek kousek směrem "k 5-tým dveřím" ven. To by mělo pomoct. :wink:
Ford Focus 2005 2,0 TDCi

Puk*
Nováček
Nováček

Příspěvek od Puk* » 28.12.2009 21:26

Ahoj, díky za radu. Dnes večer jsem to s bráchou kapánek seštelovali a je to lepší. Ale i tak se mi po seřízení párkrát stalo že když moc nebouchnu, tak to stejně nějak nepadne a zůstane rozsvícené světlo (v kufru). Asi ještě nemam ten správný grif :)
Ford Mondeo 1.8i 92kW / 2001 / Kombi - Silver

HmerX
Test driver
Test driver

Příspěvek od HmerX » 28.12.2009 21:30

Nevim, jak tam ten spínač na světlo je, to by mohl poradit někdo, kdo má stejné auto. V každém případě si myslim, že dveřma by nemělo být potřeba moc bouchat :idea: Jestli se dveře zavřou a světlo stejně svítí, tak se zaměřit jen na ten spínač. Víc bouchat těm dveřím spíš uškodí ...
Ford Focus 2005 2,0 TDCi

Puk*
Nováček
Nováček

Příspěvek od Puk* » 29.12.2009 16:42

HmerX: Ve spínači to asi nebude, ten funguje správně. Podle rozsvíceného světla vždy poznám že to je blbě dovřené. Dnes jsem s tím zavíráním měl zase problém. Opravdu to asi bude zámek. Zkusil jsem to ještě promazat :)

Wizzy008
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy008 » 02.01.2010 19:57

Mívám s tím problém taky, ale už jsem přišel na to, jak s tím praštit, aby se to zavřelo. Problém může být v těch dvou gumách na krajích dveří, ty stačí čas od času něčím promazat (posunují se a jsou na pérku) a jde to o poznání líp, ale ani to není ten pravý problém, možná je to nějaká nedořešená konstrukce u časných modelů, stačí třeba otevřít libovolné boční dveře, aby při zavírání nebyl v autě přetlak a pak se ty zadní vrata zavřou docela snadno. Jinak teď v zimě, jak je to zezadu furt zaliskané, to zavírat je docela hnus, ale když se to vezme za vnitřní madlo a docela se s tím švihne dolů, tak se to pěkně zavře, aniž bych si zasral ruce.
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Obrázek

Puk*
Nováček
Nováček

Příspěvek od Puk* » 03.01.2010 18:15

Ahoj, tak ty boční gumičky jsem promazal silikonovým sprejem. Dělal jsem to zároveň když jsem šteloval tu krátkou tyčku co do ní zapadá zámek. Tu jsem posouval kapánek směrem ven z auta. Trochu to pomohlo, ale přeci jen s tím musím víc bouchnout aby to dobře zapadlo. Když zavírám "s citem", tak to sice jako že je zavřené, ale na palubce to signalizuje otevřené dveře a svítí světlo v zavazadlovém prostoru. Až bude tepleji, tak ještě rozdělám zámek a popřípadě mrknu na ten spínač...

georgeR1
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgeR1 » 05.06.2011 21:02

Zdar, taky me to dosti stve. U myho Combi 2004 to samo zavre jen, kdyz jsou otevreny jiny dvere. Chtel jsem posunout zamek, nebo tu tycku, ale kdyz to samospadem zavira samo, tak to delat nebudu. Kdyz je vse zavreny, tak se to vzdy odpruzi a zustane jen na ten jeden zapad a neni to dovreny. Fakt je to asi tim pretlakem, co se tam vytvori, ale to je na aute tohodle typu trochu smutna vec. Zajimalo by me, jak to bylo u noveho, nebo jak se zavira vam. Ja musim proste cca z 15 pritlacit trochu silou.
Aktuální: Ford Mondeo M IV Combi Titanium 1.6 Ecoboost 118kW 2012 (Moondust Silver)
Předchozí: Ford Mondeo MK III Combi 2.0 Duratec HE 107kW - 1/2004

-daggy-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- » 16.06.2011 11:43

AxemanX píše:Zdravím,
měl bych prosbu o radu jak správně odmontovat vnitřní plastový tapecírunk na pátých dveřích u Mondea kombi, abych něco nepohnojil. Uvolnil se mi ten vnější úchyt, co je na něm ovál Ford, osvětlení značky a zvedají se za něj pátý dveře. Je tam +- 0,5 - 1mm mezera a zatíká tam asi občas voda.

Díky moc
Petr
Neviem ci to je este aktualne, ale staci vytocit obe skrutky v madlach a potom s citom cely plast trhat smerom dole. A s demontazou toho drziaka si mozno uzijes tak ako ja, skrutky su uchytene za stvorhran v plaste, samozrejme moje uz boli dobre zapecene, musel som drziak ulomit, povodne skrutky nesli ani vytocit pomocou kluca a kliesti, tak som ich odrezal, nalepil nove, vsetko to poistil tmelom a namontoval. Este to musim niekedy dopasovat, na jednej strane mam dost nechutnu medzeru.
Ford Fiesta MK3 1.3i rv.96, 44kW Classic, SI-mod
Ford Mondeo MK3 TDCi Combi, rv. 2004, 96kW Ghia, MMT6

VitaSVT40
Nováček
Nováček

Příspěvek od VitaSVT40 » 17.02.2012 16:06

Mám otázku ohledně dveří. Jestli zadní i přední dveře ze sedanu pasují do liftabacku a naopak ? Vypadají shodně, ale nevím jestli tam nejsou třeba jinak umístěné panty nebo zámky.

Omlouvám se, že to píšu sem, ale nenašel jsem lepší vlákno.
Ford Mondeo 2004 , 2.0 TDCi 96 kw

georgeR1
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgeR1 » 20.03.2012 21:58

Koukam, ze nas je asi malo, kdo s tim ma problemy. Tim lip, protoze kdyz na trikrat zaviram kufr u Mondea, tak se citim trapne. K takovymuhle autu to fakt nepatri. Behem zimy to bylo uz dosti otravny, protoze ten zamek asi zatuhaval a v jednu chvili, jsem myslel, ze ty dvere rozmlatim. Ani otevreny bocni dvere nepomahaly. Mne se nechce hybat tou tyckou, ani zamkem, protoze v teple se ten kufr zavre sam samospadem, pokud mam otevreny okno, nebo dvere. A po posunuti by to asi nedelalo dobre tomu zamku. Musim najit pricinu toho, ze z auta neutika ten prebytecnej vzduch. Kde je vsude ventilace? Co jsem tak ruzne cetl, tak snad v bocich pod zadnim naraznikem a pak pod prednima sedackama. Ma cenu to rozebirat, nebo radsi dat do servisu, at koumaj tam? Cloveka to fakt nastve kazdej den, kdy jede autem.:-)
Aktuální: Ford Mondeo M IV Combi Titanium 1.6 Ecoboost 118kW 2012 (Moondust Silver)
Předchozí: Ford Mondeo MK III Combi 2.0 Duratec HE 107kW - 1/2004

antonín
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antonín » 26.03.2012 07:56

Zdravím všechny, chci se zeptat, jak nejlépe sundat boční dveře z auta, jestli nějak vyklepnout ty čepy nebo odšroubovat dveře z pantů?? Dík
Ford Mondeo 2.0TDCI 85KW 2004 Combi ,Denní světla-AUDI S6

gabriiel
Junior
Junior

Příspěvek od gabriiel » 17.01.2013 16:09

Taky se mi spatne doviraji dvere na prave strane, hlavne ty zadni je potreba pri dovreti trochu vic prastit.

Koukal jsem na ty cepy a porovnaval s levou stranou a jediny rozdil co jsem nasel byl, ze ty cepy na leve strane byly dorazeny na doraz (je tam na cepu asi milimetr siroky pruh s drazkami, ty maji zapadnout do pantu aby se cep nekroutil pri otevirani/zavirani dveri), kdezto na prave strane byly nektere povytazene asi o pul milimetru na obou dverich, takze byly tak napul videt ty drazky. Krome toho je na tech cepech na koncich dvojitej zarez, do kteryho ma zapadnout takova plechova pojistka aby ten cep nahodou nevypadl, na leve strane to bylo na tom druhem zarezu zvrchu tak jak to ma byt, na prave strane je to bohuzel kvuli tomu, ze nejsou nektere cepy uplne nadoraz, zacvakly na te prvni drazce. Asi s tim uz nekdo neco delal, nejspis se na tom houpali parchanti od puvodniho majitele a takto to zkurvili... :irre:

Zkousel jsem to doklepat ale jednak se k tomu blbe dostava kladivem a druhak to jde hrozne blbe dovnitr toho pantu. Servisak mi rikal, ze presteluje zamky a mohlo by to pomoct, vysledek zatim nevim.

Kazdopadne vidim to tak, ze kdyz to nepomuze, tak to nekdy v lete sundam komplet dolu, vymenim tesneni kolem dveri (stejne je uz jety) a nabiju to zpatky, snad to pomuze. Ted se s tim ale zabyvat nebudu, venku je kosa a teplou dilnu jen pro sebe bohuzel nevedu :nixw:
Ford Focus MKIII TR Easy 2013 | 1.0 EcoBoost | 74 kW | Obrázek
Ford Galaxy MKIII Titanium 2012 | 2.2 TDCi | 147 kW | Obrázek

gabriiel
Junior
Junior

Příspěvek od gabriiel » 28.03.2013 21:57

Odpovim si sam - v servisu se na to divali a jsou vydrene panty na obou dverich, na tech zadnich je spodni pant uplne vychozenej, staci privrit dvere a pohybat nahoru a dolu, je tam vule jako noha. Takze ty panty necham vymenit a bude klid. :cooler:

davemomo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davemomo » 28.03.2013 22:41

jo to je častý u mondea, já to mám na řidičovejch taky, to maj ještě tak 3kila přes váhu :D

gabriiel
Junior
Junior

Příspěvek od gabriiel » 28.06.2013 23:57

Ha lidi, tak vymena vsech ctyrech pantu na prave strane, i s barvou, lakem a praci tyvole tvrdejch pet na stole v ceskych :irre: , origo Ford servis.

Je to rozhodne lepsi, nez predtim, ale zeby to bylo stopro (jsem sakra detailista!), to nemuzu rict. Mam domluveny, ze to nechame chvilku "sednout si" a jestli bude potreba, dosteluji mi to pak v ramci "zaruky".

Kazdopadne dvere uz nepropadavaji a zevnitr se daji hezky zavrit, nemusi tim clovek mlatit jak o dusi. Zvenku uz neni taky potreba tim majznout, ale kdyz to porovnam s levou stranou, tak rekl bych ze na stupnici 1-10, leva je 10, prava strana je tak 8.

Odpovědět

Zpět na „Karoserie - Mondeo“