FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn
- tomason
- Test driver
Re: FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn
tak to musí být v elektronice řízení motoru přehrát nic jinýho mě nenapadá mě tohle nedělá auto de za plynem hned žádné přemýšlení a váhání na neutrál dojíždím často ,když podřazuju někdy roztočim motor a dam rychlost motor neváhá ,nepřemýšlí najdi si lidi po FL08 Panther 7 třeba ,ale nic takového sem od něj taky nečet
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak potom s tym co hovoris som sa nestretol zatial...
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no tak tohle u mě taky nedělá, to co píše tomason to jo, při rozjezdu chce trošku plynu, jinak se mu nechce, ale takoveto prodlevy ne... Jinak s tou spojkou bez plynu to nekdy ozkousim, me to zatím chcíplo jen jednou, když mi ujela noha ze spojky, ale tam je to jasny... s tím pomalým spouštěním to zkusím, ale moc tomu v mým případě nevěřím právě proto že když mám málo plynu tak se začne kuckat. Je ale možný že se to vyruší tím že ten plyn přeci jen lechtám, možná když se ho nedotknu, tak se fakt rozjede....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
-
- Nováček
Hm, souhlasím, že to musí být elektronika, protože ta prodleva fakt není normální.
To co tady popsal původně nahoře Tomason je fakt charaktersitka rozjezdu. Může se Ti to někdy dusit, reagovat trochu pomaleji atd..
Chápu to tak, že i při nezatíženým motoru na neutrál po šlápnutí na plyn se vůbec nic neděje. Pokud by to byly ty problémy třeba s doběhem turba, tak bys aspoň ucítil, že sice motor otáčky nezvýšil, ale něco se tam děje. Jestli se tam vůbec nic neděje (aspoň např. náznak kolísání otáček), prostě žádná reakce, tak si nemůžu pomoct, elektronika.
Je třeba odborníka..
To co tady popsal původně nahoře Tomason je fakt charaktersitka rozjezdu. Může se Ti to někdy dusit, reagovat trochu pomaleji atd..
Chápu to tak, že i při nezatíženým motoru na neutrál po šlápnutí na plyn se vůbec nic neděje. Pokud by to byly ty problémy třeba s doběhem turba, tak bys aspoň ucítil, že sice motor otáčky nezvýšil, ale něco se tam děje. Jestli se tam vůbec nic neděje (aspoň např. náznak kolísání otáček), prostě žádná reakce, tak si nemůžu pomoct, elektronika.
Je třeba odborníka..
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tiez mam 1.8TDCi a v dnesnej zapche som z nudy skusal to reagovanie na plyn. Zistil som zaujimavu vec - pokial nezoslapnem spojku, iba necham neutral, tak je ta reakcia na plyn asi o sekundu spozdena, oproti stlacenej spojke - vtedy otacky idu hore prakticky okamzite. Neverim, ze je pre motor namaha otocit hriadel a par kolieskami od spojky po prevodovku, takze predpokladam, ze je to nejako elektronicky riadene. Mozno u Teba riadiaca jednotka nezaregistruje, ze je stlacena spojka.
Skus sa teda pohrat na neutrali a vyskusta si, co to robi pri stlacenej/pustenej spojke.
(ok, mozno je to blbost, ale aspon som skusil)
Skus sa teda pohrat na neutrali a vyskusta si, co to robi pri stlacenej/pustenej spojke.
(ok, mozno je to blbost, ale aspon som skusil)
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- SilverGhost
- Junior
Díky, žes zkusil. Zdá se tedy, že tento jev občas skutečně existuje!
Zkusím to s tou spojkou, ale mně to rozhodně někdy dělá i se sešlápnutou spojkou, právě proto mi to vadí
Nikdy se nemůžu na auto plně spolehnout, že vyrazím z křižovatky tak, jak potřebuju, nebo že se zařadím do pruhu tak rychle, jako několikrát předtím 

- tomason
- Test driver
berete na vědomí ,že taky chod motoru je důsledně dirigován pro Euro 4 ,když to nemá dpf tak to asi musí nějak být řízený ,aby to podlezlo pod E4 selskym rozumem něco na tom asi bude ,ale zkusim taky
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- SilverGhost
- Junior
A ten Tvůj FF 1.8tdci tedy ještě neplní Euro 4 a novější už jo?tomason píše:berete na vědomí ,že taky chod motoru je důsledně dirigován pro Euro 4 ,když to nemá dpf tak to asi musí nějak být řízený ,aby to podlezlo pod E4 selskym rozumem něco na tom asi bude ,ale zkusim taky
- tomason
- Test driver
ale plní ty motory sou stejný aspoň myslim některé změny tam můžou být to samozřejmě nevím ,ale ten motor má svůj mozek aby tu normu podlez ,asi musí trochu korigovat chod motoru .Řídící jednotka tak přepočítává každou kapku paliva pro stanovený limit kouřivosti 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- SilverGhost
- Junior
Já myslím, že tudy někde vede cesta, tj. že ta moje jednotka prostě nad něčím přemýšlí (třeba nad tou kouřivostí) a proto to chvíli nejede. Otázkou však zůstává, proč zrovna játomason píše:ale plní ty motory sou stejný aspoň myslim některé změny tam můžou být to samozřejmě nevím ,ale ten motor má svůj mozek aby tu normu podlez ,asi musí trochu korigovat chod motoru .Řídící jednotka tak přepočítává každou kapku paliva pro stanovený limit kouřivosti

- tomason
- Test driver
a už ti to zkoušeli přehrát?
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- ondora
- Nováček
ahoj, mám ten samý motor, ale ničeho zvláštního při rozjezdu jsem si nevšiml. pokud jinak auto(motor) funguje bez problémů-táhne turbo atd., tak bych to moc neřešil.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- yoyo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tento motor nam robil od zaciatku, od novoty nejako nezdal (rv.2007) - na neutral rapkalo ako rapkacik a zdalo sa, ze ide na tri valce - to dieslovske klepanie nebolo skratka pravidelne. pri rozbiehani bolo treba dat viac "plynu", inak skapalo, pri zaradenej rychlosti a stlaceni plynu reagovalo po 1 sekunde a spotreba bola kombinovana 6,5 l/100 km.
servis klasika - vsetko v poriadku, diagnostika nic nenasla... teraz, po zaruke, prepalili soft riadiacej jednotky (aspon sa tak tvarili a toto vyfakturovali) a motor je ako iny. naozaj ma hladsi chod na neutral, a reakcie na plyn su okamzite, pri rozbiehani nema tendenciu skapat a spotreba je zrazu pri tom istom rezime 5,5.
takze SilverGhost... skus servis a nenechaj sa odbit. alebo pockaj, kym ti skonci zrauka
potom ti radi auto opravia.....
servis klasika - vsetko v poriadku, diagnostika nic nenasla... teraz, po zaruke, prepalili soft riadiacej jednotky (aspon sa tak tvarili a toto vyfakturovali) a motor je ako iny. naozaj ma hladsi chod na neutral, a reakcie na plyn su okamzite, pri rozbiehani nema tendenciu skapat a spotreba je zrazu pri tom istom rezime 5,5.
takze SilverGhost... skus servis a nenechaj sa odbit. alebo pockaj, kym ti skonci zrauka

FoFo II Ti-VCT Ghia, K&N, -30 mm eibach
- Lukáš.Lysik
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, co tu popisuješ, jsem teda nezpozoroval, ale zítra vyzkoušim a napíšu, pokud to stihnu 

F.F. ll FL 2008 Trend 1,8 TDCi maxpower
pár fotek https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=15521

pár fotek https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=15521

- SilverGhost
- Junior
Díky, yoyo, já mám stejné podezření - firmware. Už mne jednou v servisu odbyli s tím, že mi software "aktualizovali" na nejnovější... Jenže je otázka, CO je to za firmware, který o tolik lépe funguje... Zřejmě není originál Fordem podporován (že by emise?). Jenže tenhle můj sice možná ty emise plní v každé nanosekundě, ale až mně převálcuje Tatra, protože jsem neudělal ten správný rychlý manévr, tak mi to bude houby platné...
BTW to je odpověď pro Lukáše - pokud jsi to nezpozoroval, tak to podle mně nemáš
To totiž poznáš, když se občas chceš zařadit do proudu vozidel a místo zařazení se máš na kufru nalepenou Tatru, protože se ti to prostě nerozjelo... 
BTW to je odpověď pro Lukáše - pokud jsi to nezpozoroval, tak to podle mně nemáš