Odemknuti auta = rozviceni mlhovek?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odemknuti auta = rozviceni mlhovek?
Asi jde o zátěž kterou zvládne,ne?Vnitřní osvětlení má tak 10-20W podle toho kolik lampiček.Mlhovky maj 55+55 = 110W....
- C-Max
- Nováček
Pokud to relé vnitřního osvětlení máš tak je to jednoduchý a funkční řešení než něco bastlit. S tou zátěží by taky nebyl problém. To zpožďovací relé sepne druhé výkonové relé (určené třeba pro dálková světla) a problém je odstraněn.
Jinak to zapojení s časovačem, které jsem slíbil by vyšlo tak na cca 50 kč deska s časovačem + 50 kč relé, takže celkem směšná cena, jen musím nakreslit to schema
to relé za 50 kč je na 20A tj. 12V x 20A = 240W (tzn. utáhne s přehledem obě mlhovky)
Jinak to zapojení s časovačem, které jsem slíbil by vyšlo tak na cca 50 kč deska s časovačem + 50 kč relé, takže celkem směšná cena, jen musím nakreslit to schema

to relé za 50 kč je na 20A tj. 12V x 20A = 240W (tzn. utáhne s přehledem obě mlhovky)
- atm ff
- Nováček
čau nenašel nekdo el.planek ja bych si to nechal udelat u kamoša do elekriky se moc nepoštim
nejsem s ni moc kamarad tak kdy by se podařilo nekomu to sehnat tak se ozvete dik moc a libi se mi to je to hodne zajimave na efekt a nebo se ho zeptam co mi řekne
nejsem s ni moc kamarad tak kdy by se podařilo nekomu to sehnat tak se ozvete dik moc a libi se mi to je to hodne zajimave na efekt a nebo se ho zeptam co mi řekne
- Zkušený
Nebylo by možné udělat pro Ford fórumáky na objednávku za nějakou částku?C-Max píše:Pokud to relé vnitřního osvětlení máš tak je to jednoduchý a funkční řešení než něco bastlit. S tou zátěží by taky nebyl problém. To zpožďovací relé sepne druhé výkonové relé (určené třeba pro dálková světla) a problém je odstraněn.

Nevím jestli je to technicky možné, ale že by se to koupilo, někam jednoduše zapojilo a už by to fungovalo

Teoreticky by se na to mohl vrhnout nějkaý elektrikář co dělá s autama a dělat to na kšeft... A právě se mi nechce jezdit za takovým nějakým, který by si tohle udělátko nechal pěkně zaplatit a udělal by si z toho potom ještě kšeft

Ex ST220 model 2004
- C-Max
- Nováček
Omlouvám se že jsem se "ztratil ze světa" neměl jsem vůbec čas. Řešení které jsem navrhl by bylo dobrý, ale má pár ale. Časovač který jsem chtěl použít si dělá někdy trochu co chce. Hlavně je náchylný na statickou elektřinu a o tu v autě není nouze, jak říkal člověk který se bastlením do aut zabývá.
Stejně se asi pokusím něco vyrobit s být pokusným králíkem. Pokud to bude fungovat jasně rád poradím a pomůžu všem tady na foru.
Stejně se asi pokusím něco vyrobit s být pokusným králíkem. Pokud to bude fungovat jasně rád poradím a pomůžu všem tady na foru.
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q3OTPx9Oa0M[/youtube]
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- bluetoooth
- Junior
Hosi sak to je uplne jednoduche
1x fet + procak a moze to aj stmievat - no problem.
Praca tak na 2 hodiny
.. Je tu nejaky elektro kto to zbastli? Lebo mne sa fakt nechce...
1x fet + procak a moze to aj stmievat - no problem.
Praca tak na 2 hodiny

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- bluetoooth
- Junior
Jaj napisal som to ako madar.
Zhotovim schemu a dps - ale nech to niekto vylepta a vyskusa...
Ako pozeram na original za 75 eur tak su tam 1x mikroprocesor 1x fet tranzistor...tot fsjo + nejake puzdro poistky.
Zhotovim schemu a dps - ale nech to niekto vylepta a vyskusa...
Ako pozeram na original za 75 eur tak su tam 1x mikroprocesor 1x fet tranzistor...tot fsjo + nejake puzdro poistky.
-
- Zkušený
Teď ještě na kolik by to mohlo vyjít? Nechtěl bych určitě vyhořet
ale 1000,- a víc se mi za takovou "blbost" opravdu dávat nechce... 

Ex ST220 model 2004
- C-Max
- Nováček
Tak jsem to vymyslel. Jeden kondenátor, tranzistor, odpor, dioda a relé. Zvolil jsem moc velkej koník tak to svítí moc dlouho (asi minuta a půl). Vyladím to vyzkouším v autě a podělím se o zkušenosti.
-
- Zkušený
Super!
Zvládne to sestrojit úplný laik, který maximálně doma dokáže vytvořit prodlužku?
Pokud ano, tak by mi asi pomohly odkazy na to co koupit, nebo alespoň přesný název co hledat ve vyhledavači
Děkuji

Zvládne to sestrojit úplný laik, který maximálně doma dokáže vytvořit prodlužku?

Pokud ano, tak by mi asi pomohly odkazy na to co koupit, nebo alespoň přesný název co hledat ve vyhledavači

Děkuji

Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jen takový poznatek.Pokud žárovce nejvíc ubližuje právě zapnutí,tak tímhle udělátkem půjdou mlhovky brzy do háje,ne?
- C-Max
- Nováček
Zvládne to ti ten kdo umí jen zapojit prodlužovačku nic na tom není, snadnější zapojění snad ani neexistuje
foto mého prvního pokusného "bastlu" dal bych to ve finále na desku. ty dráty co z toho vedou vedou na relé a další dva na napájení. Pak se na plus kondenzátoru "tukne" kladným pólem od centrálu a už to svítí.

žárovky asi dostanou zabrat, ale dálkáčema se taky často bliká (při jízdě je zapínají a ztlumují) a žárovku jsem ještě neměnil.
foto mého prvního pokusného "bastlu" dal bych to ve finále na desku. ty dráty co z toho vedou vedou na relé a další dva na napájení. Pak se na plus kondenzátoru "tukne" kladným pólem od centrálu a už to svítí.
žárovky asi dostanou zabrat, ale dálkáčema se taky často bliká (při jízdě je zapínají a ztlumují) a žárovku jsem ještě neměnil.
- Stehnak
- Test driver
Tak to jeste "vysperkuj" fototranzistorem - zapinani teto fičury jen pri seru/tmě 

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999