Naše vinotéka
- tomason
- Test driver
Re: Naše vinotéka
André sem taky měl .ale přišlo mě docela trpké a takové celkově těžší víno mám raději jižní vína a nejradši nakupuju v Makru
třeba Tarapaca reserva neni k zahození

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- CoolXman
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
I já byl dnes na nákupu v Hypernově
, koupil jsem si 2 Granáty a jednoho Bernarda, ale jinak když jdu na návštěvu k lidem s běžným až lhostejným vztahem k vínu, beru vždy Irsai Oliver bílý. Je docela levný (kolem 100) a má překvapivou chuť. Je taky důležitý vybírat vína podle společnosti, jak to budou pít také slečny, je dobré nebrat moc s tříslovinamis, spíš jemný.
A rada na závěr: CHLAST, SLAST!!!

A rada na závěr: CHLAST, SLAST!!!
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No to je ten problém. Někdo má André trpké a těžké a přitom existuje André jako mls. I Orsaij Oliver může být za stovku, nebo dvě a každé chutná jinak. Proto když sem dáte dobrý tip, tak na konkrétní víno, odrůdu, ročník a výrobce, nebo fotku či odkaz na net.
Mirine dobrá sbírka: třeba ledové víno jsem ještě nechutnal, ale chystám se. U mně by ten stojan byl pořád prázdný. Jediná láhev vína, kterou si šetřím je:

Mirine dobrá sbírka: třeba ledové víno jsem ještě nechutnal, ale chystám se. U mně by ten stojan byl pořád prázdný. Jediná láhev vína, kterou si šetřím je:

- panther7
- Test driver
Jak tady to pročítám tak sme sáhli do vinotéky a otevřeli sme si : Veltlínské zelené 2005, výber z hroznů, pod. mikulovská, v.o. Perná, trať Purmice - Grand Prix Vinex 2007-vítěz kategorie
Je to sice polosuché, ale i tak dobré
Je to sice polosuché, ale i tak dobré
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vážení pánové,
zkouším vína podle těchto testů a mnohokrát to vyšlo.
Piji převážně červená-suchá.
http://www.ovine.cz/
zkouším vína podle těchto testů a mnohokrát to vyšlo.

http://www.ovine.cz/
Naposledy upravil(a) Ada dne 02.11.2008 21:27, celkem upraveno 1 x.

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nejak jste pozapomneli na madarska vina. Z oblasti Balatonu jsme domu vozili v 10 litrovych kanystrech muskatove a zelenosilvanske, tehdy primo z druzstevnich vinnych sklepu v okoli Kaposvaru. Tokajske se dalo take pit.
- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ada píše:Vážení pánové,
zkouším vína podle těchto testů a mnohokrát to vyšlo.![]()
z mé vlastní skušenosti - když kupovat vína s nějakým oceněním tak nejlépe v těch místech kde to ocenění získalo jináč to docela často ani není to víno co to vyhrálo, jen je to jeho etiketa a co se tíká těch testů tak bych jím taky docela věřil
Ford Focus het.,r.v.98,74Kw,1,6 Ghia - benzin

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pro lepší orientaci v dobrých vínech udělám přehled Vámi doporučených hned v prvním příspěvku.
- jirinp
- Nováček
Tu máte pěknej test http://www.youngstyle.cz/clanek/free-ti ... covych-vin 
Jinak jezdím do sklípku v Ivanovicích na Hané (majitel se přiženil a hrozny tahá z Čejkovic). Hned Vám cpe koštovačku do ruky, argument řidím, nebere, přeci štopečka nemůže uškodit... Vína vcelku dobré za rozumnou cenu a čověk má možnost okoštovat před tím.
Víno je občas jak pivo, někdy nemusí chutnat, ikdyž ta samá flaša před týdnem chutnala.
Nejlepší pro nás amatéry, si myslím, je zajet na některou z přehlídek vín, a tam si mezi těma chutěma porovnávat, než se ožerete.
A pokud vyšší ligu rozdílu mezi víny chcete pokoštovat - tak jeďte do Valtického salónu vín. Nějakou akci jsme tam měli, volný košt (jinak to stojí od 300,-), jaj to bylo. Jednu flašu jsem si měl odvézt, už na začátku jsem měl favoritku, ale když jsem se pak po těch x vzorcích jsem se k ní vratil, už mi to zas tak favoritní nepřipadalo. Tož jsem prubl dalších pár, ale pak jsem se k tomu vzorku http://www.vinarskecentrum.cz/index.php ... lonu&idV=9 vrátil.

Jinak jezdím do sklípku v Ivanovicích na Hané (majitel se přiženil a hrozny tahá z Čejkovic). Hned Vám cpe koštovačku do ruky, argument řidím, nebere, přeci štopečka nemůže uškodit... Vína vcelku dobré za rozumnou cenu a čověk má možnost okoštovat před tím.
Víno je občas jak pivo, někdy nemusí chutnat, ikdyž ta samá flaša před týdnem chutnala.
Nejlepší pro nás amatéry, si myslím, je zajet na některou z přehlídek vín, a tam si mezi těma chutěma porovnávat, než se ožerete.
A pokud vyšší ligu rozdílu mezi víny chcete pokoštovat - tak jeďte do Valtického salónu vín. Nějakou akci jsme tam měli, volný košt (jinak to stojí od 300,-), jaj to bylo. Jednu flašu jsem si měl odvézt, už na začátku jsem měl favoritku, ale když jsem se pak po těch x vzorcích jsem se k ní vratil, už mi to zas tak favoritní nepřipadalo. Tož jsem prubl dalších pár, ale pak jsem se k tomu vzorku http://www.vinarskecentrum.cz/index.php ... lonu&idV=9 vrátil.
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, krabicové víno jen v nouzi a to jen na svařáka.
Ale ten druhý tip je velmi zajimavý. Ani jsem netušil, že i školní vína můžou být tak dobře hodnocená. 

-
- Zkušený
jako lahůdku si dávám "kopřivák" ( Sauvignon -Velké Bílovice -35Kč/l ) 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- panther7
- Test driver
Nějak sem nepochopil "lahůdka"-kopřivák 35Kč/l tak tj asi sudové a je to hnůj nebo co

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kopřivák je potok v Pardubickém kraji, proto 35kč/l
(i na sudové víno je to dost málo)

-
- Zkušený
beru 5-6 druhů "moc dobrýho vína" a to že stojí 35 (je od kamóše) neznamená že je horší než nějaký drahý ale naopak vím co piju , mě Moravská vína chutnají 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Však jo pette, málokomu moravská vína nechutnají. To tvoje víno je však jen pro tebe a kámoše a my obyčejní lidé se k němu nedostanem, tak musíme chlastat ty drahý patoky a to je škoda.
PS: kde máš silver banner?
PS: kde máš silver banner?