Spotřeba
- anubis
- Nováček
Re: Spotřeba
tak trochu z tabora VWGolf: .....uz som spominal, ze som zazil kulturny sok (benzinovy golf 1,6FSI a 6rychlostna prevodovka)...tak som sa spytal, aku robi spotrebu na takom aute (o tom by mal byt 6q v takomto aute)... citujem "len tak a pri normálnej jazde (v obci 60 mimo obce 90) som sa dostal na hodnotu 5,2 l/100km"....podotykam, ze jazdi zvacsa mimo spicky a pod obcou sa rozumeju poloprazdne cesty bez kolon...a veri palubnemu pocitacu....cakal som rozdiel voci mojmu o pol liter ale toto mi posunulo sanku do oblasti vysieho tlaku (teda k zemi)...
...nevidim dovod, preco by mi bratranec klamal. asi pojdem k nemu na kurzy ekonomickej jazdy...
...nevidim dovod, preco by mi bratranec klamal. asi pojdem k nemu na kurzy ekonomickej jazdy...
FoFoII 5door hatchback Collection X 74kW vyr 07/2007
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
provozni podminky, rychlost 90 km/h, plynulost jizdy udela svoje...
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
anubis: Mě jsou tak nějak VW protivní celkově, ale jedno se jim musí nechat. Stejně jako nafťáci od VW budou mít přijatelnější spotřebu, než Fordí ropáci, tak žádnej benzín od Forda se nedostane na spotřebu jako maji dnešní FSI
Prostě v tomhle obsah+výkon+spotřeba jednoznačně parchanti vedou. A myslim že pokud si jeden a ten samej řidič sedne do nejmodernější 1.6 od Forda a pak do FSIčka a projede jednu a tu samou tarť za naprosto stejných podmínek, tak prostě jsou na tom líp. 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pred Focusem jsem mel celkem dost moznosti se projet ve svagrove Octavii 1 1.9 TDi (66kW), cili papirove stejny motor jak mam ted 1.8TDDi (66kW). Kdyz jsem pred koupi FF jezdil v Octavii, rikal jsem si, jak vynikajici auto to je, jaky vyborny motor to je, jak malo zere. Po koupi FF jsem asi po pul roce sedl do te Octavie znova a divil jsem se, jak ta Octavie spatne jede... Papirove stejne, ale proste vykonove jede hur, i kdyz samozrejme za mene paliva. Co me ale tenkrat hoooodne dostalo, tak kdyz jsem po tom pul roce s tou Octavii vyjel, vjel jsem do zatacky zpusobem, jak jsem si uz zvykl s FF a malem jsem z ni vyletel
Auto se hrozne houpalo, zadna stabilita. Ptal jsem se svagra, jestli ma tlumice v poradku, jestli auto nejede na 3 valce, ale potvrdil mi, ze vse je OK. Od te doby nedam na mojeho fofika dopustit a opravdu si uzivam multilinku
Jsem rad, ze jsem se tenkrat nerozhodl pro Octavii, ale pro FF 

- martasak
- Junior
Je fakt, že u Benzíňáků FOrd zaspal, ale u VW zase za to zaplatíš v ceně auta, takže se ti VW "vyplatí" když toho hodně najezdíš. a navíc v O2 nebyl plnohodnotný FSi - http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=4979, ani teď TSI v oktávkách není, jen Superb a VW.Jozkablack píše:anubis: A myslim že pokud si jeden a ten samej řidič sedne do nejmodernější 1.6 od Forda a pak do FSIčka a projede jednu a tu samou tarť za naprosto stejných podmínek, tak prostě jsou na tom líp.
Ale Fordí ropáky jsou srovnatelné, v Německu už system PD snad ani do VW nemontují, montují jen common rail a ty asi žerou o trochu více, PD je výrobně dražší, PD se má časem přestat vyrábět úplně.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jj....i v poslednim čísle Autohitu padla na spotřebu 1.6 Duratec kritika. Citace: Nový Ford Focus 1.6 Duratec dnes díky akcím pořídíte v základní výbavě, která je velmi zajímavá a bohatá, za 369.900kč. Vzhledem k výbavě, kvalitě jízdy a pohodlí je to opravdu dobrá cena. Nicméně bych si benzínový motor nepořizovala. Součástí našeho testovacího vozu je i palubní počítač a čísla, která se objevovala při rozjezdu a i po přepnutí na stav průměrné spotřeby, byla dech vyrážející. Pokud patříte mezi řidiče, kteří dbají na spotřebu, nemohli byste na to koukat stejně jako já. Při rozjezdu se objevovalo číslo 20l/100km, což mi malinko vypadávaly oči z důlků, raději jsem přepnula na stav průměrné spotřeby, číslo 7,9l/100km není tak hrozné. Jistě ale pokud obsah vozu neni 1.6l, pokušela jsem se tedy více a více o ekonomickou jízdu, bohužel to nepomohlo. Nižší hodnoty než je 7.7l se nám dosáhnout nepovedlo. Konec citace
Ještě by mne zajímalo jak přesnej ten počítač je. No psali tam mimo jiné že počítač byl naprosto v pořádku.
Ještě by mne zajímalo jak přesnej ten počítač je. No psali tam mimo jiné že počítač byl naprosto v pořádku.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
-
- Test driver
co to pisalo za magora??
kazde auto mi pri rozjazde sialenu spotrebu na co na to potom cumi? mi prijde akoby si to opisal z kvetu,alebo vlasty

kazde auto mi pri rozjazde sialenu spotrebu na co na to potom cumi? mi prijde akoby si to opisal z kvetu,alebo vlasty
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle nechápu
I Fabie HTP bez problémů ukáže 99 litrů při rozjezdu, to je uplně zavádějící a nicneříkající údaj. A myslim, že ani číslo 7,7 litrů na sto neni vůbec špatná hodnota v novém autě...

ST150
-
- Test driver
Jozkablack píše:Jj....i v poslednim čísle Autohitu padla na spotřebu 1.6 Duratec kritika. Citace: Nový Ford Focus 1.6 Duratec dnes díky akcím pořídíte v základní výbavě, která je velmi zajímavá a bohatá, za 369.900kč. Vzhledem k výbavě, kvalitě jízdy a pohodlí je to opravdu dobrá cena. Nicméně bych si benzínový motor nepořizovala. Součástí našeho testovacího vozu je i palubní počítač a čísla, která se objevovala při rozjezdu a i po přepnutí na stav průměrné spotřeby, byla dech vyrážející. Pokud patříte mezi řidiče, kteří dbají na spotřebu, nemohli byste na to koukat stejně jako já. Při rozjezdu se objevovalo číslo 20l/100km, což mi malinko vypadávaly oči z důlků, raději jsem přepnula na stav průměrné spotřeby, číslo 7,9l/100km není tak hrozné. Jistě ale pokud obsah vozu neni 1.6l, pokušela jsem se tedy více a více o ekonomickou jízdu, bohužel to nepomohlo. Nižší hodnoty než je 7.7l se nám dosáhnout nepovedlo. Konec citace
A je to jasné chmelko, květy nebo vlasta

Naposledy upravil(a) čajda dne 22.09.2008 16:44, celkem upraveno 1 x.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chmelko píše:....mi prijde akoby si to opisal z kvetu,alebo vlasty

mozna na tom neco bude, ze je to v zenskem rodeJozkablack píše:...Nicméně bych si benzínový motor nepořizovala. ....

Jako ja se bezne rozjidim za 55 litru (vic se mi zatim nepodarilo), ale to pak nechapu, jak muzu celkove jezdit treba za 5 litru

edit: sakra, cajda byl rychlejsi

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to číslo 20/2008 Autohitu. Timto číslem tam začal dlouhodobej test Focuse. Stav tacho při začátku testu byl 11.418km, zatim s nim najely 5000km. Jinak v dalšim čísle budou pokračovat. V tomto čísle bylo všeobecné seznámení s Focusem na dvě stránky a kromě tý spotřeby to bylo velice kladný.
-
- Test driver
To proto že taky dojíždíš a to je zadarazewl píše: Jako ja se bezne rozjidim za 55 litru (vic se mi zatim nepodarilo), ale to pak nechapu, jak muzu celkove jezdit treba za 5 litru![]()

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ano, pises zcela spravne, ze najely s y na konci, asi testy delaji zenyJozkablack píše:Je to číslo 20/2008 Autohitu. Timto číslem tam začal dlouhodobej test Focuse. Stav tacho při začátku testu byl 11.418km, zatim s nim najely 5000km. Jinak v dalšim čísle budou pokračovat. V tomto čísle bylo všeobecné seznámení s Focusem na dvě stránky a kromě tý spotřeby to bylo velice kladný.

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zewl: Ty ďáble jak se ti to daří takový číslo. A to myslim jak ten rozjezd tak ta spotřeba průměrná. Já to pod 5.5 nestlačim
Ty jo já si pamatuju že když jsem se s Vectrou 1.8 s počítačem rozjížděl až smrděly gumy tak tam byla nejvyšší hodnota tušim 45l.
Sorry ale čeština neni muj koníček

Sorry ale čeština neni muj koníček

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no muj osobak je 4.59 litru, ale to byla nuda ekonomicka jizda
Normalne plus minus 5.2-5.5, dle stavu me nohy na plynu... 
S tema zenama jsem si srandu nedelal, ty jsi to napsal spravne s tim yspilonem, pokud je tam ypsilon, tak to znamena, ze tam jsou zeny, cili ty testy delaji prislusnice nezneho pohlavi

S tema zenama jsem si srandu nedelal, ty jsi to napsal spravne s tim yspilonem, pokud je tam ypsilon, tak to znamena, ze tam jsou zeny, cili ty testy delaji prislusnice nezneho pohlavi