Ahoj, děkuji za reakci a tady jsou mé odpovědimickielli15 píše:Ahojte, já nejsem odborník, jenom maniak. Odborníci jsou u nás na fóru...
Já sem nechodím teď moc často, protože mám nový koníček, díky němuž šel chudák C-Max trochu do ústraní, tím koníčkem jsou skůtry. Koupil jsem skůtr a znovu jsem se zamiloval do techniky. Ale o tom jindy.
Já za chvíli odjíždím, tak jsem to ani nepřečetl pozorně všechno, ale určitě odpovím zítra do večera. Obecně- ta svítilna co máš, by měla být skoro jistě Maglite, nebo nějakej její klon... je to legenda, svítila s ní celá Amerika... nicméně dnes už se používá jako referenční svítilna při srovnávacích testech jako doklad, jakými mílovými kroky jde svět svítilen kupředu. To jako nic ve zlým samozřejmě. Je to legenda a je stále velmi houževnatá.
Abych mohl kouknout a něco doporučit, je třeba vědět pár informací od Tebe -
1) - pokud trváš na napájení buřtama "C" nebo "D" - máš doma nabíjecí? Protože zaprvé nabíjecí buřty nejsou zrovna levné a za druhé ono těch moderních power-LED svítilen na buřty zase tolik není. Existujou, ale není z nich takový výběr a za kvalitní se musí připlatit...
2) - pokud máš tu Maglite se žárovkou a ne s LED, tak ty LED svítilničky, se kterými jsi to porovnával na táboře, musely být nějaké multi-5mm LED, nebo osazené nějakou no-name čínskou LEDkou, proto jsi je přesvítil. Obecně Maglitky svítí spíše do dálky, takže i při nižším výkonu je možné pozorovat relativně dobrý dosvit ve vztahu k výkonu, ale osvětlená plocha na dosvitném místě je malá. U moderních LED svítilen jsou reflektory konstruované jak pro širší kužel, tak pro delší dosvit. Jen si vybrat tu správnou... Takže otázka zní - chceš osvítit větší plochu kolem sebe, nebo preferuješ dosvit? Nebo nějakej kompromis?
3) - zpět k napájení - máš doma nabíjecí tužkovky? A kolik? I nabíječku na ně? Já bych (pokud oželíš funkci svítilny jakožto obušku) dnes už takovou velkou svítilnu nekupoval - dnes je všechno menší a efektivnější. I na tužkovky seženeš svítilnu, co svítí velmi dobře a přesvítí Maglite.
4) - existují speciální baterie typu 18650, co se dnes požívají do vysokovýkonných svítilen, jejich výhoda je v tom, že jsou Li-ion a při rozměrech cca o 40% větších, než tužkovka nabídnou zhruba trojnásobnou kapacitu. Tady bys musel koupit i nabíječkua 18650-ky.
- takže pokud máš tužkovky nabíjecí i nabíječku, volil bych toto napájení. Pokud ne, volil bych 18650ky. Ještě dodám, že při napájení 18650 se svítilny pohybují řádově výš výkonem, než na tužkovky. Obecně.
Taky napiš, na co primárně budeš svítilnu používat. Tak zatim.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti