chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Brehowicz
Test driver
Test driver

Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Příspěvek od Brehowicz » 19.08.2012 09:27

Jenon ti dementi co pro ně cyklista z protisměru není žádny duvod na vypnutí dálkových a že jich je požehnaně :puke_r: ,ale jinak v provozu toho jedu jen kousek tam stačí redukovaný výkon ,zbytek je bokem nebo terén a tam zas svítim naplno :wink:

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 19.08.2012 09:57

Já po Batonu S35 pokukuju už déle, ještě je Baton S65, ale 6 tužkovek už je na mě moc... když to člověk má na seriózní používání, vyplatí se investovat, když to má jen tak "okolo domu", může klidně koupit Čínu (tedy levnou Čínu třeba z Dealextreme nebo Manafont, jinak drtivá většina špičkových svítilen jako Olight, Fenix, Jetbeam, Sunwayman - jsou taky z Číny, ale špičky v oboru). Jó, Čína už někdy není, co bývala (v opačném slova smyslu :mrgreen: ).

m.a.x.i.m.u.s - řekni ty požadavky, abych věděl, kudy se ubírat s návrhy :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 19.08.2012 12:33

Kamarat mi z Afganistanu priniesol malu ale vykonnu :palec_nahoru: Pre moje vyuzitie(geocaching) a vecer na zozbieranie exkrementov po hafanovi dostacujuca...Mam este Surefire na ktorej mi nevyhovuje baterka-draha :bebng: ...Dalej este mam Maglite mini a micro...
Přílohy
Surefire,maglite mini a micro
Surefire,maglite mini a micro
moznost povytiahnutia a tym aj zaostrenia
moznost povytiahnutia a tym aj zaostrenia
DSC_0477.jpg
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 20.08.2012 09:28

Mickielli15: Abych nemusel několik dní studovat, doporučil bys mi něco šikovného na kolo? Jelikož tomuto oboru vůbec nerozumím, rád bych si nechal poradit :wink:

požadavky:
- co nejlepší svítivost (jezdím na kole do práce, z čehož se nějakých 9km skládá z cesty lesem a polní cesty, kde jsem odkázán pouze na svoje osvětlení - jezdím někdy hodně brzo ráno, nebo se naopak vracím pozdě večer za tmy)
- kvalita (žádný plastový šunt), spolehlivost, vodotěsnost
- součástí příslušenství musí být držák na řídítka
- nemám jasno o způsobu napájení, jestli na klasické baterky, nebo dobíjecí aku

Je mi jasné, že kvalita nebude levná, takže jsem připraven investovat +- 1.500Kč, pokud mě něco hóódně nadchne, tak bych si uměl představit, že dám max. 2.000Kč.
V současné době používám tuto sestavu - dobíjecí čtyř diodový Blackburn (ten budu používat i nadále), který používám tam kde je pouliční osvětlení (v blikacím módu, abych byl viděn) a pokud vyjedu tam, kde si musím svítit na cestu, používám 2W Smart Light, který bych právě chtěl nahradit, něčím výkonnějším. Díky za rady a tipy :nazdravi:
Přílohy
P8200132.JPG
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 20.08.2012 10:19

V tom případě jdi moji cestou,měl sem a mám ještě todle obr. a do práce jezdím denně 25km tam a zpátky z toho jedna jízda je po tmě a taky lesním terénem.
Zdanlivou nevyhodou hodně vykonného led světla jako je třebas ten S35 je nutná potřeba kvalitních aku,na šmejdy to nechce svítít naplno.Takže sem k tomu koupil asi to nej co je Sanyo Enelope 2500mAh.
Světlo sem kupoval tady http://www.svitilny.eu/svitilny-olight/ ... d_293.html i s tímto držákem http://www.svitilny.eu/svitilny-led-len ... d_154.html lampa se v tom ani nehne a pasuje naprosto přesně.

Zrovna včera večer sem si všimnul že svítím o hodně ale fakt hodně víc než všechny skutry kolem mně :Dancer:
Přílohy
Byvalé 3W led světlo
Byvalé 3W led světlo

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 20.08.2012 10:27

Brehowicz: Tohle by mohlo být řešení, reálně nad tím uvažuju :palec_nahoru: Jediné co mě odrazuje je, že pokud budu svítit na nejvyšší výkon, pak je výdrž 1,5 hodiny, a to není zas tak moc. Jestli by teda nebylo lepší koupit něco co budu moci dobíjet a tím pádem to pak ve výsledku vyjde levněji :?:

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 20.08.2012 10:32

Ale to je vydrž v kuse.přeci nejedeš těch pár km 1,5 hoďky :mrgreen: když to rozdělíš tak je vydrž mnohem delší aku maji čas regenerovat a ta vydrž je na obyč byterie ny ty enelopy zvládnu celý cyklus 6šichet po 30-40 min :wink: a hlavně kdekoli daleko od domova jdou nouzově použít i obyč tuškovky.
Jinak cena je vyšší to je fakt lae má to konstantní elektroniku,zlacené kontakty,tvrzené sklo,pomerančovou parabolu....

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 20.08.2012 10:45

Celá cesta má 18km, to je 36km tam a zpátky, z toho 18km cyklostezka, zbytek okresní silnice bez osvětlení a jen pár km (max. 5) připadá na průjezdy obcema s pouličním osvětlením, kdy bych to mohl vypnout. Nerad bych každý třetí den kupoval nové baterie, to by se mi mohlo ve výsledku prodražit :nixw:

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 20.08.2012 10:58

mickielli15 píše:Ahojte, já nejsem odborník, jenom maniak. Odborníci jsou u nás na fóru...
Já sem nechodím teď moc často, protože mám nový koníček, díky němuž šel chudák C-Max trochu do ústraní, tím koníčkem jsou skůtry. Koupil jsem skůtr a znovu jsem se zamiloval do techniky. Ale o tom jindy.
Já za chvíli odjíždím, tak jsem to ani nepřečetl pozorně všechno, ale určitě odpovím zítra do večera. Obecně- ta svítilna co máš, by měla být skoro jistě Maglite, nebo nějakej její klon... je to legenda, svítila s ní celá Amerika... nicméně dnes už se používá jako referenční svítilna při srovnávacích testech jako doklad, jakými mílovými kroky jde svět svítilen kupředu. To jako nic ve zlým samozřejmě. Je to legenda a je stále velmi houževnatá.
Abych mohl kouknout a něco doporučit, je třeba vědět pár informací od Tebe -
1) - pokud trváš na napájení buřtama "C" nebo "D" - máš doma nabíjecí? Protože zaprvé nabíjecí buřty nejsou zrovna levné a za druhé ono těch moderních power-LED svítilen na buřty zase tolik není. Existujou, ale není z nich takový výběr a za kvalitní se musí připlatit...
2) - pokud máš tu Maglite se žárovkou a ne s LED, tak ty LED svítilničky, se kterými jsi to porovnával na táboře, musely být nějaké multi-5mm LED, nebo osazené nějakou no-name čínskou LEDkou, proto jsi je přesvítil. Obecně Maglitky svítí spíše do dálky, takže i při nižším výkonu je možné pozorovat relativně dobrý dosvit ve vztahu k výkonu, ale osvětlená plocha na dosvitném místě je malá. U moderních LED svítilen jsou reflektory konstruované jak pro širší kužel, tak pro delší dosvit. Jen si vybrat tu správnou... Takže otázka zní - chceš osvítit větší plochu kolem sebe, nebo preferuješ dosvit? Nebo nějakej kompromis?

3) - zpět k napájení - máš doma nabíjecí tužkovky? A kolik? I nabíječku na ně? Já bych (pokud oželíš funkci svítilny jakožto obušku) dnes už takovou velkou svítilnu nekupoval - dnes je všechno menší a efektivnější. I na tužkovky seženeš svítilnu, co svítí velmi dobře a přesvítí Maglite.

4) - existují speciální baterie typu 18650, co se dnes požívají do vysokovýkonných svítilen, jejich výhoda je v tom, že jsou Li-ion a při rozměrech cca o 40% větších, než tužkovka nabídnou zhruba trojnásobnou kapacitu. Tady bys musel koupit i nabíječkua 18650-ky.

- takže pokud máš tužkovky nabíjecí i nabíječku, volil bych toto napájení. Pokud ne, volil bych 18650ky. Ještě dodám, že při napájení 18650 se svítilny pohybují řádově výš výkonem, než na tužkovky. Obecně.

Taky napiš, na co primárně budeš svítilnu používat. Tak zatim. :)
Ahoj, děkuji za reakci a tady jsou mé odpovědi :)

1) Nabíjecí aku nemám vůbec žádné. Doma mám jen zásobu alkalických Baterií GP

2) Ony ty led svítilny co jsme měli k dispozici byly nějaké plastové Philipsky na dvě AA baterie a jsou určeny spíš jen pro domácí použití, tak se dalo předpokládat, že nebudou moc svítit, ale led světlo bylo prostě takové více oku lahodící :)
U nové svítilny bych rád kompromis- jak dosvit, tak osvit. Ale přednost má dosvit.

3) Za ty roky jsem si na tu velikost a váhu už zvyknul, že mi nevadí a jako obušek jsem ji nevyužil ještě nikdy, ale když jsme byli naposledy v lese opékat buřty a slyšeli v dáli hajlování, tak se člověk cítil trošku bezpečnějí, než kdyby měl v ruce jen nějakou malou svítilnu :wink:

4) Těch aku 18650 jsem si už všimnul, že se celkem hojně využívají, ale mám z toho obavy, protože jsem do své svítilny dříve používal dobíjecí aku GP a kolikrát se vybily přímo v lese, protože jsem nevěděl kolik toho ještě vydrží a nechtěl jsem je stále dobíjet. Ale bylo jednoduché řešení vyměnit nabíjecí aku za klasické a svítilo se dál. Proto bych preferoval jako zdroj běžné baterie, které se dají nosit s sebou v zásobě.

Předpokládám, že ta Maglitka na LED je už také stará a více svítivá svitilna by se dala vybrat i na AA baterie, že?

Když to teda nějak shrnu.
Hlavní požadavek je napájení na klasické baterie.
Optimálně na velké buřty, protože mi nevadí velikost svítilny, ale kdyby byl opravdu výrazně lepší poměr výkon/cena u svítilny třeba na AA baterie, tak bych zvolil tu.
Od svítilny bych chtěl hlavně dosvit.
No a cena optimálně do 1000,-
Ex ST220 model 2004

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 28.08.2012 08:57

Brehowicz: Hele, ty baterie Sanyo co píšeš že jsi koupil jsou dobíjecí? Teď jsem na to přišel. Pokud je to tak, tak to řeší problém ceny za baterie. Ještě mi pls řekni, co máš za nabíječku, nebo někdo nějakou na tento typ baterií doporučte. Díky

Bateri tyto http://www.alza.cz/sanyo-xx-eneloop-aa- ... 216925.htm

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 28.08.2012 16:30

Fugasi no jasně že nabijeci :mrgreen: ty vado to bych byl jinak sponzor baterkaren :mrgreen:
Proč Eneloop?Mají jistou kapacitu a jsou schopny dodat dostatečny proud v max. režimu.Nemají (resp. mají ale mizivý za rok 15%kapacity) samovybijecí efekt.
Proč světlo na AA a ne 18650?Protože i přes rozdíl v kapacitě není problém kdekoliv do svítilny použit obyč. tužkovky což u 18650 nejde.

K nabiječce nabíjím na tomdle Volcraft IPC-1 a asi taky patří mezi ty špičkové a oblíbené nabiječky

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 28.08.2012 16:51

No právě, proto jsem psal, že by mě to vyšlo draho kdybych pořád kupoval baterie :lol: Mě totiž dobíjecí vůbec nanapadly, s dobíjecíma jsem experimentoval někdy před více než 10 lety, ale bylo to k ničemu, protože to ani při plném dobití nic nevydrželo. Dnešní technologie je asi někde jinde. Chci tím říct, že to obrací můj pohled na to světlo co máš Ty, protože cena za baterie bylo jediné negativum, které jsem na tom viděl a tímhle to padá :palec_nahoru:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 28.08.2012 17:06

Hele a co kdybych koupil rovnou tuto sadu? Udělal bych chybu?

http://www.conrad.cz/nabijecka-sanyo-mq ... ah.k200053

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 28.08.2012 19:17

No dneska jsou akumulatory uplně někde jinde.
A k nabiječce :nixw: podle popisu vypada taky fajně,ale nejsem takový gury abych mohl prohlásit jo či ne,já sem se nechal popdat zkušenostma s ledmanie fora a určitě to nebyla chyba :wink:

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 28.08.2012 23:06

Nabíječku jedině tuto: http://www.kronium.cz/nabijecky/nabijec ... d_109.html Kdo ví o čem mluvím a rozumí nabíječkám, tak ví, že tato je jedna z nejlepších na trhu. V kombinaci s nabíjecími Eneloopy je to to nejlepší, co můžeš mít.

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“