Když řídí náctiletí

Moderátor:phofy
Odpovědět
Robertilos
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Když řídí náctiletí

Příspěvek od Robertilos » 03.10.2008 09:43

Hmm, škoda, že nebudou ty "řidičáky na zkoušku" :evil:
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 02.02.2009 11:03

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 02.02.2009 11:09

co k tomu dodat, ach jo.

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 02.02.2009 11:16

a zase to odskákal nevinný člověk :evil: :evil: :evil: :evil: Asi by bylo nejlepší ,aby se nějakej pantáta tam nahoře na ministerstvu dopravy zamyslel a upravil možnost získání ŘP až po absolvování školy smyku pro všechny nové řidiče , protože pokud si to někdo nevyzkouší ,jak se chová auto třeba na ledu ,sněhu ,tak do té doby bude jezdit jako na suchu a pak se budou stávat takové nehody .

Kroco02
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroco02 » 02.04.2009 02:33

Já jako jeden z nejmladších členů fóra zkusím taky něco přihodit.
Myslím že hodně záleží na výchově a prostředí doma - tatik vzdy jezdil rychleji, nez dovoluji predpisy, ale vzdy bezpecne s velkou predvidatelnosti a to same vstepoval do me a taky do segry. Na svou autoškolu musím zároveň taky zpívat ódy, protože i přesto že jsem v autoškole neseděl za volantem poprvé, instruktor mě toho naučil hodně s velkým H!! Po obdržení papírů jsem pod dohledem rodičů řídil 6 týdnů, než si naši byli jisti a pustili mě samotného na silnice. S obdržením papírů jsem cítil mnohem větší odpovědnost, ale to asi každý vnímá jinak. Celé léto (+ cesta do chorvatska a zpet s rodici) získávání zkušeností a pak přišla velmi bohatá zima (před 3 lety), kde jsem v noci jel nekolikrat jezdit na parkoviste (chybejici zkusenosti na snehu)..Takze je to i hodne o pristupu kazdeho jedince!
Gromik píše: Osobně se mi zamlouvala jedna myšlenka, kterou jsem kdysi četl a to, že po získání řidičského oprávnění by nějakou (tady bylo 6 měsíců) mohl dotyčný řídit jen pod dohledem osoby, která má alespon 5-ti letou praxi. Pokud by byl přistižen, jak řídí sám, byl by mu odebrán řidičský průkaz. Chtělo by to jistě domyslet, ale možná by to eliminovalo frajírky, kteří z autoškolské Toyoty Yaris s lektorem sednou hned sami do BMW a vlítnou na silnici.
I proto ty zcela obecné řešení zcela neschvaluju, protože znám klidně kluky, co za první tři měsíce s řidičákem najeli i 10tis..
Loni v lete jsem si za vlastní koupil FF a to zase přispělo k větší ohleduplnosti, sam rikam ze muzu jet rychle a bezpecne, ale hlavne musim jet ohleduplne k ostatnim..Navic kazde auto chce kupu zkusenosti prave s nim, kazde se chova jinak. Mam najeto cca necelych 30tkm a porad si troufam tvrdit, ze sbiram zkusenosti, zrovna tuto sobotu jsem mel vlastni blbosti problem jak prase (viz. galerka), nastesti sem ho zvladl a zase je to o tech zkusenostech, kdybych tak jel nekdy pul roku po ridicaku, tak si osobne neverim, ze bych to dal!
Abych ukoncil to sahodlouhe povidani, chci jen rict ze vsechno je v lidech a jejich pristupu, proto se nejake omezujici reseni hledaji velmi tezko! Stejne tak jak treba ted na slovensku myslim dali ze ridici do 23let muzou jet max. 80km/hod, coz absolutne neschvaluju, naopak se mi libi napad Wolf2 o prispevek vyse!!
Ford Focus 1.6 16V Trend / r.v. 2002 / 150 tkm / Fólie 45-10 / 16'' Ford Graphite / K&N / REMUS / GREY / GALERKA!
Obrázek Obrázek

Dojezdil:
Ford Focus 1.6 Trend / r.v. 1999 / nedojetých 76tis / GREEN / GALERKA!
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“