chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Marťas
Test driver
Test driver

Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Příspěvek od Marťas » 04.01.2012 12:52

mickielli15 : Nejakou obycejnejsi bych mohl zkusit jako nahradni, ale tu AW 3100 vezmu jako primarni. At to vydrzi svitit co nejdele, kdyz uz jsem zvolil variantu celovky na velkokapacitni aku-cka.
Jak dlouho se 18650 aku 3100 nabiji pri proudu 1000mA ??
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 04.01.2012 12:52

Byla by vhodna spise tato? http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 8650-91090

Ja jsem evidentne zamrzl v dobe koupe Aurory s P7. Koukam, ze se za temer stejne penize daji koupit modernejsi stroje. Jen pro laiky - v cem je nova ledka lepsi oproti P7? Sviti vice a zere mene energie? Jak je to s vydrzi?

Prijde mi, ze kdyz se pohybuji mezi 500-600kc tak tady v CR se na kola prodavaji jen mrkatka s 1W ledkou, na kterou se opravdu jezdit neda. Proto mi aurora prisla tak super. Nejsem fanatik do svetel a nechci do toho investovat vice nez musim. Tenkrat jsem si tedy poridil sestavu za cca 700Kc (byl lepsi kurz dolaru) a dostal jsem se na polovinu ceny kamaradovo Fenixu LD20 a pritom to sviti vice. Bral jsem to tak, ze kdyz se to podela tak si za 500Kc objednam dalsi svetlo a nebudu to resit. Ono ale slouzi jako zbesily :-).

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 04.01.2012 22:08

Marťas píše: Jak dlouho se 18650 aku 3100 nabiji pri proudu 1000mA ??
řekl bych tak 3.5 hodiny, odhad.

Raada píše:v cem je nova ledka lepsi oproti P7? Sviti vice a zere mene energie?
Ano :) Je prostě účinnější. Je tam i rozdíl v tom, kolik Ampér snese, aby do ní šlo a tak. Velká výhoda je taky v tom, že je to velká dioda, kdežto P7 je čtyřčip, tedy 4 malé diody ve čtverečku (mrkni do svého reflektoru). Výhoda je v tom, že jednočip se lépe zaostřuje a v kuželu světla nevzniká v určité vzdálenosti ode zdi hluché místo uprostřed, my tomu říkáme "kobliha" :D Některé firmy ale dovedly koblihu eliminovat i u čtyřčipů (u P7, MC-E). Jak ale říkám, i P7 svítí krásně. Ale doba jde dopředu, tedy aspoň v LED technologiích... LED budeme vídat častěji a častěji v obyčejném životě. Jak říkáme na fóru, narodili jsme se do vhodné doby, co se LED týče :-)

Jo a ta svítilna, cos teď postnul, je celkem dobrá. Bude mít pěkný široký kužel. Mám jinou verzi (MC-E čtyřčip a místo reflektoru optiku), ale tělo je celkem dobře řešený, co se chlazení týče. Jen nevím, kolik v tomto kusu poteče Ampér do LED, to je taky důležitý (výkon, zahřívání).
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 10.08.2012 13:32

Mám doma už pár let nějakou svítilnu (cca ta z obrázku), kterou před nástupem LED svítilen používala i policie. Kovové pouzdro, plastové přední sklíčko proti nerzbitnosti, protože se počítá s možností použít jako obušek, voděodolná (bratrova dokonce vydržela svítil několik hodin hozená ve vaně a funguje stále, ale vypálilo se pochromování).
Této svítilny byly při mém nákupu dvě verze na 3, nebo 4 velké buřty (baterie).
Já mám tu na 3 a jsem spokojen, ale přemýšlím o změně. O víkendu jsme dělali táborák a měli jsme tam 2 malé LEd svítilny, které se se svítivostí této mé nemohly porovnávat, ale bílé světlo přece jen působilo lépe.
Ptám se tedy jestli má někdo nějaké zkušenosti s podobnými svítilnami jako je ta co vlastním, ale LED?
Nákupu přes ebay, DX a připadně dalším podobným se nebráním.
Rád bych jednoduchý tvar jako je na obrázku, ale hlavně na ty velké baterie označované jako D, R20, LR20, MONO. Líbí se mi totiž možnost té sebeobrany.
Víc jak 1000,- se mi dávat nechce.
Přílohy
Svítilna.jpg
Ex ST220 model 2004

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 14.08.2012 12:49

v pravej alebo lavej ruke mas na mysli :totlsmile: .... :nazdravi:
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

klobi2664
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klobi2664 » 14.08.2012 13:14

Já bych řekl že máš Maglite...
já ji mám doma na 3 buřty a mám ji s led diodou nikoli žárovičkou
http://www.maglite.cz/mag-led/d-cell/
Ford Focus II Turnier 2.0 Tdci 100kW DPF Ghia 2006

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 15.08.2012 10:14

markkepi: To v té levé :mrgreen:

klobi2664: Mám jí už dost let (cca 8 let) a to se takové svítivé LEDky do svítilen ještě nedávaly. Nemá na sobě žádné nápisy a jaké to bylo balení si už nevzpomenu. Zpracování každopádně super i bez nápisů- viz vodotěsnost v té vaně.
O tom Maglite jsem četl, ale odrazuje mě, že je už starší a podle toho co jsem vygooglil ani nesvítí tolik co ty novější menší svítilny, ale zase ty menší a výkonější jsou na nabíjecí akumulátory, tak bych se dostal na cenu cca 1000,- svítilna + cca 500,- aku a nabíječka. A pohodlnější je mít doma v zásobě nové baterie, než se starat o nabití aku.
Jak jsi spokojený s tou tvou svítilnou? Měl jsi možnost jí s něčím porovnat?
Ex ST220 model 2004

klobi2664
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klobi2664 » 15.08.2012 11:17

ahoj, já ji mám asi 4 roky, mám tu nejmenší na 2 buřty. Co vím tak čím víc buřtů, tím více to svítí...
ale zase je to pořádný kus železa a je voděodolná... já ji vozím v autě kdybych ji na něco potřeboval a občas jsem ji měl na čundru... dosvítila dobrých 100 m na koruny stromů...
Ford Focus II Turnier 2.0 Tdci 100kW DPF Ghia 2006

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 15.08.2012 15:14

Že je to kus železa nevadí, protože na to jsem už zvyklý ze staré.
Snad se k tomu ještě vyjádří odborník mickielli15 :D
Ex ST220 model 2004

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 18.08.2012 09:51

Ahojte, já nejsem odborník, jenom maniak. Odborníci jsou u nás na fóru...
Já sem nechodím teď moc často, protože mám nový koníček, díky němuž šel chudák C-Max trochu do ústraní, tím koníčkem jsou skůtry. Koupil jsem skůtr a znovu jsem se zamiloval do techniky. Ale o tom jindy.
Já za chvíli odjíždím, tak jsem to ani nepřečetl pozorně všechno, ale určitě odpovím zítra do večera. Obecně- ta svítilna co máš, by měla být skoro jistě Maglite, nebo nějakej její klon... je to legenda, svítila s ní celá Amerika... nicméně dnes už se používá jako referenční svítilna při srovnávacích testech jako doklad, jakými mílovými kroky jde svět svítilen kupředu. To jako nic ve zlým samozřejmě. Je to legenda a je stále velmi houževnatá.
Abych mohl kouknout a něco doporučit, je třeba vědět pár informací od Tebe -
1) - pokud trváš na napájení buřtama "C" nebo "D" - máš doma nabíjecí? Protože zaprvé nabíjecí buřty nejsou zrovna levné a za druhé ono těch moderních power-LED svítilen na buřty zase tolik není. Existujou, ale není z nich takový výběr a za kvalitní se musí připlatit...
2) - pokud máš tu Maglite se žárovkou a ne s LED, tak ty LED svítilničky, se kterými jsi to porovnával na táboře, musely být nějaké multi-5mm LED, nebo osazené nějakou no-name čínskou LEDkou, proto jsi je přesvítil. Obecně Maglitky svítí spíše do dálky, takže i při nižším výkonu je možné pozorovat relativně dobrý dosvit ve vztahu k výkonu, ale osvětlená plocha na dosvitném místě je malá. U moderních LED svítilen jsou reflektory konstruované jak pro širší kužel, tak pro delší dosvit. Jen si vybrat tu správnou... Takže otázka zní - chceš osvítit větší plochu kolem sebe, nebo preferuješ dosvit? Nebo nějakej kompromis?

3) - zpět k napájení - máš doma nabíjecí tužkovky? A kolik? I nabíječku na ně? Já bych (pokud oželíš funkci svítilny jakožto obušku) dnes už takovou velkou svítilnu nekupoval - dnes je všechno menší a efektivnější. I na tužkovky seženeš svítilnu, co svítí velmi dobře a přesvítí Maglite.

4) - existují speciální baterie typu 18650, co se dnes požívají do vysokovýkonných svítilen, jejich výhoda je v tom, že jsou Li-ion a při rozměrech cca o 40% větších, než tužkovka nabídnou zhruba trojnásobnou kapacitu. Tady bys musel koupit i nabíječkua 18650-ky.

- takže pokud máš tužkovky nabíjecí i nabíječku, volil bych toto napájení. Pokud ne, volil bych 18650ky. Ještě dodám, že při napájení 18650 se svítilny pohybují řádově výš výkonem, než na tužkovky. Obecně.

Taky napiš, na co primárně budeš svítilnu používat. Tak zatim. :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 18.08.2012 12:51

Mám pár dnu na kolo totok Olight Baton S35 a pecka jak sviň,nikdy bych nevěřil že ledka dokáže hřát světlem na hřbet ruky 8O

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 19.08.2012 02:08

No to je velice schopná věcička na tři tužkovky. Na kolo ideální, reflektor s povrchem orange-peel. Super volba. :palec_nahoru:
Obrázek

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 19.08.2012 06:40

Před pár dny jsme byli na vodě a kamarád měl něco velmi podobného, říkal, že to stálo 1.400Kč, jak to svítilo jsem nechápal. Moje 2W přední světlo na kolo, které jsem dosud považoval za dobré je proti tomu ubohá bludička. Začínám uvažovat, že si také něco takového na kolo pořídím, ale budu se nejdřív muset v oboru zorientovat, ještě jsem neměl čas si přečíst ani toto vlákno (našel jsem ho teprve včera :lol: )
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 19.08.2012 08:40

Takhle to vypadá na řidítkach viz. foto.
Předtím sem měl pár roku 3W led a na tehdejší dobu to svítilo dobře,ale vývoj jde v tomhle oboru milovými kroky a tohle nové světlo je uplně někde jinde,ta led by měla mít 10W.
Kromě pár letních dnu jezdím po tmě prakticky denně,tak to neskutečně oceňuji.
Přílohy
DSC04211.JPG

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 19.08.2012 09:19

Brehowicz píše:Kromě pár letních dnu jezdím po tmě prakticky denně,tak to neskutečně oceňuji.
A ridici v protismeru to ocenuji taky? :mrgreen:
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“