Geometrie - hodnoty na první straně
- ScorpionSX
- Zkušený
Re: Geometrie - hodnoty na první straně
Ok, geometriu chcem dať určite spraviť, takže stačí len povedať nech zrovnajú aj ten volant. Dík za potvrdenie môjho plánu 

- miki21
- Test driver
Ano, přesně tak.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- MajklHe
- Člen klubu
Takto to robím aj ja, pri zafixovani volantu sa idem pozrieť ako to vyzerá a potom sa robí geometria. U mňa to musí byť vždy tak, volant rovno auto ide rovno, pred vserom som robil geosku
-
- Pokročilý
Tak geometrie vždy začíná nastavením volantu (a řízení) do středový polohy a na to se nastavujou kola. Když je volant v přímým směru křivě tak to je blbě = reklamace. Servisy se s tim moc nemažou, chtěj rychlý prachy ne pečlivou práci, to zabere čas - seřídí a měl by to projet jestli je to OK. Na to s...u, jen seřídí a předá. Vyjedeš a hele volant křivě. Tak ti řekne že silnice má příčný sklon a je to tim
Už mě přestalo bavit servisům to pořád házet na hlavu, tak jsem vymyslel jak sbíhavost měřit sám, dal jsem to do návodů - geo svépomocí. Hodí se to často, geo je nutná prakticky pokaždý po hrábnutí kolem těhlice (minimálně kontrola jestli se nehla)
Jednou mi dokonce v autorizáku (volant o 45°křivě) reklamaci vyřešili přesazením volantu na tisícihranu
a jako bonus u toho ještě pojebali kroužek airbagu 

Už mě přestalo bavit servisům to pořád házet na hlavu, tak jsem vymyslel jak sbíhavost měřit sám, dal jsem to do návodů - geo svépomocí. Hodí se to často, geo je nutná prakticky pokaždý po hrábnutí kolem těhlice (minimálně kontrola jestli se nehla)
Jednou mi dokonce v autorizáku (volant o 45°křivě) reklamaci vyřešili přesazením volantu na tisícihranu

FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm