Zapalovaci svicky - Mondeo
- hayney
- Nováček
Re: Zapalovaci svicky - Mondeo
s těma svíčkama mi to nejde do hlavy. nepracují všechny na stejném principu? Tzn. že by mělo být jedno jestli Motrocraft nebo něco jinýho...?¨
A další otázka se týká technologického vývoje v zapalování. V Autotipu jsem četl a novejch svíčkách, co se vyvíjí a místo jiskry tam letí laser nebo co a ten lépe a rychleji zapálí směs, tím pádem motor lépe pracuje a méně žere. Nesleduje někdo tuhle oblast motorismu?
A další otázka se týká technologického vývoje v zapalování. V Autotipu jsem četl a novejch svíčkách, co se vyvíjí a místo jiskry tam letí laser nebo co a ten lépe a rychleji zapálí směs, tím pádem motor lépe pracuje a méně žere. Nesleduje někdo tuhle oblast motorismu?
hledám: Ford Mondeo Kombi 2001+ Duratec 1.8, 2.0
bylo: Ford Mondeo Kombi 1999 benzin 1.8 Zetec 85kw
bylo: Ford Mondeo Kombi 1999 benzin 1.8 Zetec 85kw
-
- Junior
Ahojte,,dnes na fore davam len same otazky...dlho som tu nebol a prispal dobu
Chcel by som s aopytat maju sviecky nejaky interval vymeny?alebo menim az ked vynechavaju valce?
mam 155tkm a mam pocit ze sviecky budu povodne...nemam s nimi najmensie starosti slapu ako maju..ale nechcem zbytocne jazdit na niecom co malo byt uz na dochodku...
rovnako aj kable ku svieckam..menia sa az ked nieco nefunguje alebo maju nejaky interval??
nechcem nic zanedbat a preventivne pomaly obmienat aby motoru nic nechybalo
lebo mam trosku strach...mal som skodu 120 a slapala bezvadne ale potom ma napadlo...kupim nove sviecky..nove kable..novy rozdelovac a dokopy som viac posral ako opravil
dakujem

Chcel by som s aopytat maju sviecky nejaky interval vymeny?alebo menim az ked vynechavaju valce?
mam 155tkm a mam pocit ze sviecky budu povodne...nemam s nimi najmensie starosti slapu ako maju..ale nechcem zbytocne jazdit na niecom co malo byt uz na dochodku...
rovnako aj kable ku svieckam..menia sa az ked nieco nefunguje alebo maju nejaky interval??
nechcem nic zanedbat a preventivne pomaly obmienat aby motoru nic nechybalo
lebo mam trosku strach...mal som skodu 120 a slapala bezvadne ale potom ma napadlo...kupim nove sviecky..nove kable..novy rozdelovac a dokopy som viac posral ako opravil
dakujem
-
- Junior
Ahojte..tak sviecky su uz doma...
Chcel by som vas poprosit ci nema niekto navod..a co je k tomu potrebne
skusal som dat von tu zatku na sviecke ale nepodarilo sa mi to ani dat dole..a ako som pozeral fotky tak pod tym stuplikom je este asi 5cm gumy a az pod nou sviecka...vojde mi tam svieckovy kluc?nemusim s abat ze bude zapecena sviecka a skor ako ju odsrubujem ju skor polamem?
Poprosim by som keby mi niekto pomohol a dal tu nejake rady co a ako...ci vymienat pri teplom alebo studenom motote a pod

Chcel by som vas poprosit ci nema niekto navod..a co je k tomu potrebne
skusal som dat von tu zatku na sviecke ale nepodarilo sa mi to ani dat dole..a ako som pozeral fotky tak pod tym stuplikom je este asi 5cm gumy a az pod nou sviecka...vojde mi tam svieckovy kluc?nemusim s abat ze bude zapecena sviecka a skor ako ju odsrubujem ju skor polamem?
Poprosim by som keby mi niekto pomohol a dal tu nejake rady co a ako...ci vymienat pri teplom alebo studenom motote a pod
-
- Junior
tak vyšroubovat to můžeš i z teplého motoru. Špatně by bylo zatahovat studené/vychladlé svíce do horkého motoru. Postačí obyč. gola s prodloužením.Pokud nemáš spec klíč na svíčky hodí se nějaká vhodná "pinzeta" pro vytažení svíce,neboť pod tym stuplikom -jak píšeš- je to ke svíčce ještě asi tak 12-15cm. Mě k tomu slouží kousek hliníkové trubky o průměru asi 15mm rozřezaná podél na dvě půlky.Vhodné je očistit a nastříkat silikonovým olejem vysokonapěťové kabely. Celkově je to dobré udržovat v čistotě od civek až po svíce...
FM 01 kombi,107kW. ...à essence
-
- Junior
Dakujeeeeeem.
tak to spravim...ako si popisal..len este jedna mala drobnost skusal som to a mne ten stuplik ani nejde vytiahnut...ma sa to nejak tocit alebo len silou vytiahnut?
tak to spravim...ako si popisal..len este jedna mala drobnost skusal som to a mne ten stuplik ani nejde vytiahnut...ma sa to nejak tocit alebo len silou vytiahnut?
-
- Junior
normálně jdou koncovky sejmout jen tahem,ovšem jak se to dlouho nesundávalo tak to jde samozřejmě blbě. Takže s citem tlačit,táhnout,lehce kroutit,uvolnit kolem toho hliníkového deklu,nakonec půjde. Jak to porvěš silou za kabel tak ho klidně zničíš,to je jasný.
FM 01 kombi,107kW. ...à essence
-
- Junior
velmi pekne dakujem za radu
este by som sa chcel spytat niekde som tu cital nieco ohladom spiciek ze sa skracuju alebo?...
mam aj ja nieco skracovat?alebo normalne to tam dat a nestarat sa?
dakujem

este by som sa chcel spytat niekde som tu cital nieco ohladom spiciek ze sa skracuju alebo?...
mam aj ja nieco skracovat?alebo normalne to tam dat a nestarat sa?

dakujem
-
- Test driver
Normálně dát a nestarat se...teda pokud máš nové orig. Motorcrfat (NGK)
To o čem mluvíš je snížení odtrhu a dělá se to třeba když už je máš starší a nepracují uplně dle představ, tak se sníží vzdálenost mezi špičkou svíce, která dává jiskru a tím zahnutým ocelovým koncem...
To o čem mluvíš je snížení odtrhu a dělá se to třeba když už je máš starší a nepracují uplně dle představ, tak se sníží vzdálenost mezi špičkou svíce, která dává jiskru a tím zahnutým ocelovým koncem...
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Yeshterr
- Test driver
Jak píše Buči, dělá se to jen u svíček, které jsou staré a mají už upálené elektrody a tudíž mezi nimi větší vzdálenost. Pak potřebují větší napětí na přeskok jiskry a více zatěžují cívku. S novými svíčkami si dej hlavně bacha, ať s nimi při montáži neklepneš o elektrodu a ta se Ti nevědomky nepřihne blíž k druhé
A když už jsem tady, tak se zeptám - jaké svíčky, určené pro Duratec HE 107kW by jste doporučili/máte dobrou zkušenost při provozu na LPG? Po vestavbě LPG mi tam zatím nechali původní, neboť byly zánovní, ale příští už bych chtěl přímo svíčky k tomuto účelu konstruované.

A když už jsem tady, tak se zeptám - jaké svíčky, určené pro Duratec HE 107kW by jste doporučili/máte dobrou zkušenost při provozu na LPG? Po vestavbě LPG mi tam zatím nechali původní, neboť byly zánovní, ale příští už bych chtěl přímo svíčky k tomuto účelu konstruované.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
-
- Test driver
Yeshi pro DuratecHe určitě jen origo Motorcraft / NGK
...cena je kolem 400 za jednu i přímo ve Fordu...bral sem je tam taky
Jinak pro Duratecy s Lpg dělá Motorcraft svíčky k tomu určené, takže určitě ty

Jinak pro Duratecy s Lpg dělá Motorcraft svíčky k tomu určené, takže určitě ty

- Yeshterr
- Test driver
Hele a ty se dají koupit jen u Forda a nebo máš nějakej link? Nějak mi to nejde vygůglovat 

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
- jimm
- Zkušený
tady je odkaz na svíčky na lpg http://www.profiautodily.cz/sindex.php? ... akc=detail ,ale já je ještě nepoužil mám klasický ngk a zatim je vše ok
Ty na lpg mě připadají docela drahý.

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
-
- Test driver
600 za jednu je dost no....tím pádem je to dražší o 800 ....ale zase vydrží opravdu dlouho
- Yeshterr
- Test driver
No, teda žádná láce
, obzvlášť když obyč NGK do Duratecu stojí ani ne půlku
Aspoň že mě to v nejbližší době nečeká, třeba se během doby objeví někde ve výprodeji. Já bych to ani neřešil, ale plynaři straší furt tím, že LPG potřebuje větší napětí na přeskok jiskry a benzínový svíce mají větší odtrh a konstrukční provedení, tudíž se stávajícími svícemi to více zatěžuje cívku a ta brzo odejde...musím o tom něco naštudovat, abych zjistil, jestli to nejni jen reklamní trhák.

Aspoň že mě to v nejbližší době nečeká, třeba se během doby objeví někde ve výprodeji. Já bych to ani neřešil, ale plynaři straší furt tím, že LPG potřebuje větší napětí na přeskok jiskry a benzínový svíce mají větší odtrh a konstrukční provedení, tudíž se stávajícími svícemi to více zatěžuje cívku a ta brzo odejde...musím o tom něco naštudovat, abych zjistil, jestli to nejni jen reklamní trhák.

-
- Test driver
teď záleží v čem se liší ty svíčky pro plyn....pokud je to jen odtrhem, tak by se to dalo pořešit přes klasický svíčky....teoreticky