Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!
máš na mysli ten plechový rámeček vložit do plastového, tak stím jsem měl taky problém, chce to trošku silou, ale pomalinku ho zasouvat aby ten plastový nepraskl, zkoušel jsem to bez něj, ale to tě to rádio nebude pořádně držet, takže trpělivost klidně ho i malinko zdeformuj on se vyrovná až tam nacpeš radio 

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
OK, zkusím to. No a ten děrovaný plech v balení u rádia je na co? taky nějaké aretace? A tohle budu potřebovat?

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jupí
Tak za 44 minut bylo hotovo !!! Nejdříve jsem pomalinku dával ten plechový rámeček do ISO rámečku, pak jsem protahoval mikrofón na handsfree a uzemňovací kabel, abych mohl sledovat DVD i za jízdy. Potom jsem napojil Ford konektory do ISO a zkusil zapnout. A nic !
No zapomněl jsem ten ISO vrazit do rádia
Pak jsem porovnal veškerou kabeláž a celé to dal hodromady. Ten plastový podstavec jsem vůůůbec nepotřeboval, drží to pěkně i jen v tom rámečku. Další problém nastal tehdy, když jsem chtěl nacvaknout tatranku. Jsem myslel že dostanu infarkt a vypadnu z auta
Ten plastový rámeček má dole vypouklinu (výstupek) a přes něho nešla nasvaknout tatranka. Takže jsem jí jen přiložil, naklonil panel a pak docvaknul. Myslel jsem, že pokud to tak budu muset dělat pořád, tak mě to přestane bavit a vrátím se k originálu 6000, ale pak jsem to chtěl ukázat kámošovi a ejhle !!! Musím dostat grif do zacvakávání tatranky, když jsem mu to ukazoval, tak to šlo úplně normálně
A pánové...zvuk jak víno, pouštěl jsem si svoji oblíbenou skladbu a zjistil jsem, že v pozadí ještě někdo zpívá! Mám origo repráky a pokud ještě vytlumím dveře, tak ...
Potom napíšu něco více, uvidím jak to je s DVD. Jo a ještě musím koupit TV anténu. na mobil jsem zapnul bluetooth a hned našel rádio. Přikládám pár fotek. Ta poslední je focena chytřejším mobilem než mám já

To bofi: ten rámeček i bez té jedné packy drží jak přibitý a nic jsem nemusel lepit

Potom napíšu něco více, uvidím jak to je s DVD. Jo a ještě musím koupit TV anténu. na mobil jsem zapnul bluetooth a hned našel rádio. Přikládám pár fotek. Ta poslední je focena chytřejším mobilem než mám já

To bofi: ten rámeček i bez té jedné packy drží jak přibitý a nic jsem nemusel lepit

- niax
- Nováček
jak napojit autozesilovačna autoradio ford 6000 cd
nevim si rady jak napojit zesík na autoradio 6000 cd,porad te mi chlappi 

- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
niax: adapter z vysokourovnoveho na nizkourovnovy vstup..
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A já mám taky OT dotaz. Koupil jsem si AKT subwoofer, ale přímo z rádia výstup na SW není. Můžu vzít ty drátky, kde je napsáno FRONT AUDIO OUT? Asi jo ne? nebo zadní výstup?

- polytar
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké máte neorig. autorádio?
Všem se omlouvám že tady cituju takový velký post, ale mám od Kenwooda model Excelon KDC-X592. Je to US obdoba KDC-BT8141UY. Jen má několik rozdílů.... Není standartně vybaven BT, nemá RDS (to mě velice rozčiluje, ale co se dá dělat). Ovšem to BT je řešeno dodatečným modulem, který mám a jede to na 100%, nikde žádné problémy s spárovaním (Nokia 6230), akorá nevím jak to bude pracovat s T-Mobile G1. Co vidím jako další plus je připojení modulu pro HD a Satellite radio... U nás sice moc není využitelná věc ale potěší. Co se týče hudebního výkonu jsem maximalně spokojený... předtím jsem měl nějakého starého blaupunkta a to byla děs a hrůza. U rádia hodně často využívam jak USB + Ipod tak zadní line In, který využívám když jedu větší štreku a mám v zadu nějaké lidi tak sebou vezmu prenosný DVD player, propojím ho s rádiem pomoci Aux a na rádiu nastavím funkci, která umožnuje na zadních repro poslouchat odlišný audio signál... V praxi to je použitelné a jde si na to zvyknout. Když už se bavíme o zvyku tak jsme se dostali k onomu kolečkovému ovládání... Jde čistě o zvyk... já už jsem po dvou dnech něměl problém rádio ovládat po slepu. Dvě kolečka mi vyhovují, ale postrádám celkem čísla kterými můžu rychle měnit stanice.... A tady přicházi na řadu dalkové ovladání. Kdyby k rádiu nebylo tak ho ani nepostrádám... je to spíše taková "machrovinka" ale jsou na ní čísla, díky kterým můžu přepínat stanice. Kdyby byl měnší tak by se dal do auta někde na trvalo "přibýt" a používat jako ovládaání radia... Co se týče displaye tak musím souhlasit se zevlem... když svítí slunce na displayi nic ale absolutně nic nepřečtete. Ovšem jak psal že display v noci hodně svítí a "diskotéka" blá tak já si můžu nastavit intenzitu podsvícení displaye + při zapnutí světel se display automatický sníži na 50% + mám možnost natavit si že pohasne až o 75%. Co se týče diskotéky mám možnost ji buď nechat trvale svítit, blikat do "rytmu" hudby (někdy to sedí, někdy ne) a nebo je trvale vypnout. Ale j to mám nastavené na to blikání... celkem se mi to líbí. A když vezmu v potaz že rádio mě stalo $120 + $40 za BT modul je cena 2400Kč velice libová (kupoval jsem to když byl dollar za 15Kč + -).zewl píše:tak jsem poridil radio KENWOOD KDC-BT8141UY
Trochu retro styl, mensi recenze:
klady:
1) integrovana BT HF sada Parrot - stahovani tel. seznamu, prijate/neprijate hovory atd. - dle me ve sve tride bez konkurence. Proste jako byste meli k dispozici vsechny funkce klasickeho mobilniho telefonu, ovsem mate tyto funkce k dispozici v autoradiu
2) dobry zvukovy projev
3) USB vyvedene dozadu
4) triradkovy displej
zapory:
1) Ovladani. Uplne na hovno. Jine slovo pouzit neslo. Nebyl jsem schopny bez navodu ani zvednout prichozi hovor. Problem je v tom, ze na ovladani jsou v podstate jenom dve kolecka + 4 specificka tlacitka. A pres kolecka je ovladani velmi neintuitivni. Koho napadne, ze kdyz podrzite kolecko stisknute 1 sekundu nebo 2 sekundy, ze v tom je rozdil?Todle je podle me obrovske minus tohoto radia. V zivote jsem v aute nevozil manual od radia a byl nucen se do neho furt divat. Pokud bych delal programy tak uzivatelsky neprivetivym zpusobem, jak je to u tohodle radia, sel bych davno zebrotou
![]()
2) Diskoteka. V noci sviti jak na diskotece, jeste jsem neprisel na zpusob, jak ztlumit podsviceni, tim ale nevylujuci, ze to jde. A nejde jen o podsviceni displeje, sviti prouzky (domodra) kolem, podsviceni kolecek....
3) Displej. Pokud vam sviti slunce na displej, nejde precist vubec, ale vubec nic. Ani nazev stanice, ani prichozi hovor, kdo vam vola, proste mate smulu, musite si dlani udelat stin.
FM tuner je dostatecny, sice se mi stale zda, ze neni tak vykonny jak na originalnim radiu 6000CD, ale dostacuje. Ovladat radio behem jizdy je porod, skrz zminene ovladani kolecky. Je moznost napojit originalni ovladani pod volantem Ford na toto radio, ovsem redukce stoji lidovych 1.990.-, jediny obchod v CR, kde to lze koupit (CAW-FD7070). Radio cte MP3, z USB a z CD, ma problem s ceskou diakritikou, kde nekorektne zobrazuje ceske znaky. Radio stalo 5.000,-, za tu cenu je v radiu vynikajici BT HF sada Parrot + dobry vykon. Takze radio obecne mohu doporucit, ovsem je potreba si zvyknout na ovladani. Co by clovek taky asi chtel za pet litru. Ale uz si nejsem vubec jist, jestli by i radio za cca. 8.000.- uspokojilo me pozadavky
edit: doplneno po 14 dnech pouzivani:
radio vracim, 2x se seklo BT. Predtim se normalne telefon s radiem automaticky spojoval, volal jsem z neho, prijimal hovory, vse bylo OK. Kdyz se jednou nespojil, ani neslo explicitne mobil a radio sparovat (psal, ze ma vsechny BT devices full a pritom zadne neslo odebrat) a ja musel udelat natvrdo reset radia (oni vedi, proc davaji cudlik resetu na predni panel), po kterem jsem mel zpatky tovarni nastaveni radia, rekl jsem si, neco jsem udelal blbe a znova vse nastavil. Pak za par dni (slovy 2-3 dny) se to stalo znova a to uz me fakt nasr.... . Volal jsem na podporu a tam mi po 2 dnech telefonovani a psani mailu rekli, ze muj problem resit neumi, ze jedine reklamace. Kdyz jsem si pak vzal do kupy ovladani radia (ktere je stale na hovn...), plus diskoteka (ktera opravdu nejde ztlumit krome sviticich prouzku), plus displej a prictu sekani BT = dost me to odradilo![]()
![]()
![]()
Taky jsem jeste pouzivanim zjistil, ze ovladani pres kolecka je nejvice na fuck, co kdo mohl vymyslet. Uz mi pripada, ze si ti inzenyri sednou nekde v hospode a po par pivech vymysli, jak uzivatele nasr.t, vsak tam dame multifunkcni kolecko, to nas...re kazdeho![]()
![]()
Můj závěr? Není Kenwood jako Kenwood, a je vidět celkem markatní roydili mezi tím co prodávájí v US a EU. A moje radio bych teď rozhodně něměnil. Spokojenost 100% a to nejen z rádiem ale i se zesilovačem co mám taktéž od Kenwooda a subwofer...
- Sosacek
- Nováček
Tak to vidíš, Zewl je rozmazlenej a vybíravej, to je jasný

Ford Focus 1.6 Zetec Combi 12/2000
Ford Fusion 1.4 Comfort 1/2009
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
Ford Fusion 1.4 Comfort 1/2009
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A ještě asi OT dotaz. Kolikati A-vou pojistku mám dát před ten woofer? Je to jen takový "srá*" z aukra
. 10A by mělo stačit ne ?
UPD: nalezeno...15A
Technické parametry
Délka 380 mm
Průměr 190 mm
Hmotnost 2,3 Kg
Ozvučnice bassreflex
Průměr reproduktoru 16cm
Max výkon 400W
RMS výkon 80W
Zkreslení při 1kHz max 0,5%
Přeslech min 50dB
Vstupní citlivost 200-2000mV
Napájení DC 11-14V
Odběr proudu Max 15A

UPD: nalezeno...15A

Technické parametry
Délka 380 mm
Průměr 190 mm
Hmotnost 2,3 Kg
Ozvučnice bassreflex
Průměr reproduktoru 16cm
Max výkon 400W
RMS výkon 80W
Zkreslení při 1kHz max 0,5%
Přeslech min 50dB
Vstupní citlivost 200-2000mV
Napájení DC 11-14V
Odběr proudu Max 15A

- vitacz
- Zkušený
No mas tam napsany max odber 15A takze 10A pijistka muze casto praskat.ihrdlick píše:A ještě asi OT dotaz. Kolikati A-vou pojistku mám dát před ten woofer? Je to jen takový "srá*" z aukra. 10A by mělo stačit ne ?
UPD: nalezeno...15A![]()
![]()
Technické parametry
Napájení DC 11-14V
Odběr proudu Max 15A
Lepsi asi bude ta 15A
Nicmene to tve autoradio je fakt bombice, take o nem uvazuju a skoro pul roku cekam na tvou recenzi.
Takze hraje lepe jako 600CD?
Ten woofer bych zapojil asi na ty cinche pro predek.
A tyky jsem se chtel zeptat jestli ta telka je Analog a nebo DVB-T.
- funes30
- Junior
Včerejší montáž tohoto rádia 

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2Vitacz: televize je analog, ale není pak problém koupit si anténu se settop boxem za cca 1800,- do auta
Ale TV moc nevyužívám, koukám na DVDčka a na videoklipy 
UPD: kluci, napájení SW mám tahat přímo od baterky nebo stačí z pojistkové skříňky pod volantem
A stačí mi 1,5mm2 lanko? Originál u toho byl kabel tak 0,25mm2 ale izolaci má tam 2mm 

UPD: kluci, napájení SW mám tahat přímo od baterky nebo stačí z pojistkové skříňky pod volantem

- Punisher
- Nováček
Ahoj zdravim všechny forďáky potřebuji poradit ohledeně neorig. radia
(Ford Focus 1,6 2003)
Koukal jsem na net a četl několik recenzí o radií a nejlíp hodnocený byly značky Blaupunkt, Pioneer a JVC...Co mi doporučíte ze zkušeností? Pročítal jsem tady některý typy, ale všechny tady nejsou
např.BLAUPUNKT Milano MP28 ...
Nemůžu se rozhodnout, kterou zn. zvolit. Zatim vyhrává PIONEER. Cenu si představji 2500-3000,- Kč Vyžaduji kvalitu zvuku a desing, mp3 podporu a možnost ovládání pod volant a další...k tomu se dostávám k další otázce.
Co všechno potřebuji k neoriginálnímu radiu s ovládáním u volantu aby fungovalo tak jak má??? Už jsem to tady studoval, ale chci se ujistit, že budu mít vše potřebné a NIC ZBYTEČNÉ a za rozumnou cenu. Teď tam mam origos ford kazetak 5000...
Prosim o odkazy na internetový stránky nebo OZNAČENÍ JEDNOTLIVÝCH PRODUKTŮ.
Nevim zda rámeček. Nebo plastový kaslík je lepší??? Pak je tam nějaká ISO redukce, ale potřebuji s ovládáním pod volant...
PŘEDEM SE OMLOUVAM, PROTOŽE SE DOMNÍVAM ŽE UŽ TO TADY BYLO PSÁNO, ALE 73 STRÁNEK
JSEM Z TOHO NĚJAK ZMATENÝ
POTŘEBOVAL BYCH TO NAPSAT ZNOVU KLIDNĚ DO JEDNOHO PŘÍSPĚVKU
Pak už otravovat nebudu
Díky za odezvu
(Ford Focus 1,6 2003)
Koukal jsem na net a četl několik recenzí o radií a nejlíp hodnocený byly značky Blaupunkt, Pioneer a JVC...Co mi doporučíte ze zkušeností? Pročítal jsem tady některý typy, ale všechny tady nejsou

Nemůžu se rozhodnout, kterou zn. zvolit. Zatim vyhrává PIONEER. Cenu si představji 2500-3000,- Kč Vyžaduji kvalitu zvuku a desing, mp3 podporu a možnost ovládání pod volant a další...k tomu se dostávám k další otázce.
Co všechno potřebuji k neoriginálnímu radiu s ovládáním u volantu aby fungovalo tak jak má??? Už jsem to tady studoval, ale chci se ujistit, že budu mít vše potřebné a NIC ZBYTEČNÉ a za rozumnou cenu. Teď tam mam origos ford kazetak 5000...
Prosim o odkazy na internetový stránky nebo OZNAČENÍ JEDNOTLIVÝCH PRODUKTŮ.
Nevim zda rámeček. Nebo plastový kaslík je lepší??? Pak je tam nějaká ISO redukce, ale potřebuji s ovládáním pod volant...
PŘEDEM SE OMLOUVAM, PROTOŽE SE DOMNÍVAM ŽE UŽ TO TADY BYLO PSÁNO, ALE 73 STRÁNEK

POTŘEBOVAL BYCH TO NAPSAT ZNOVU KLIDNĚ DO JEDNOHO PŘÍSPĚVKU

Díky za odezvu
Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2003, Black Panther
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
je potřeba si rozmyslet jaký radio, já osobně sem šel do Pioneera protože bez problému seženeš propojku aby ti fungovalo i ovládání pod volantem
, To jestli se ti víc líbí rámeček bez kastlíku nebo s je jen a jen na tobě cena je zhruba stejná, no a iso propojka to je ta věc co o ní píšu vejš, že na Pioneera se sežene v poho ovládání pod volant, ono samozřejmě i na jiný, ale je potřeba zjistit od prodejce které rádio to podporuje a které né, to tady za tebe nikdo dělat asi nebude 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by k tomu radiu sel posleze zesik tak bych si Pincka rozmyslel. Temer kazdy ma problemy s sumem, diky odpalene ochrane na vystupech, kterou udajne soudruzi z japonska stale cpou do vsech modelu.