to by jeste nutne nevylucovalo moji teorii o jinem pinu na BC na vstup od dieselu, vzal jsi BC z dieselu, ale zapojil podle schematu z http://www.foka24.de a to je schema pro benzin a muze byt i vyuzit jiny vstup, leda by jsi ten BC mel i s konektorem a kabelazi z dieselu a v tom konektoru ti zadnej jinej drat (krome toho k aribagu co mas nezapojenej) nezbyl?chmelko píše:BC su univerzalne ver mi..nieje verzia nafta/benzin..
mne to pocita skoro na dcl presne a je z dieslu
palubný počítač - návod
-
- Junior
Re: návod na instalaciu palubného počítača
ta "0" z kopce je samozrejme v poradku (pro to jsem za tim pripojil ten usmev, ze to alespon nekdy ukazuje dobre), ale ten prumer 25l/100km a okamzita na volnobeh 4,3l/hod u teplyho motoru a pri konstantni 90ce se stejne nastavenym pedalem plynu na rovine kolem 15l/100km (sluzebni octavka mi v podobne situaci ukazuje okamzitou kolem 5,5l), to je fakt ujety hodne moc, tolik mi to opravdu nezere...leda by se ta nafta v nadrzi vyrabela sama, zere mi to prumerne kolem 6l/100km.....
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
-
- Test driver
presne tak..mal som ho aj s konektorom a kabelážou, na ktoru som napajal svoje kable k jednotke
-
- Junior
tak v tom pripade mi dosla inspirace, tak snad uz jen zkusit nechat prehrat SW v ridici jednotce motoru, nebo sehnat nejakyho focuse co ma BC, nebo pripravu pro BC a zkusit to tam pripojit jestli to bude ukazovat stejne blbe.......
-
- Test driver
určite do radiacej jednotky nešahaj, je to len výstup a ak ti ide auto ok, musi byt problem bud zo zapojenim, alebo samotným vyhodnocovanim...
chlapci čo maju predprípravu by sem mohli hodit farby kabelov k jednotlivým pinom..
chlapci čo maju predprípravu by sem mohli hodit farby kabelov k jednotlivým pinom..
-
- Junior
Zapojeny mam vsechno podle navodu, uz nekolikrat jsem to kontroloval (jen ten airbag signal jsem nechal volnej, nasadil jsem na konec smrstovacku, aby se nekde nedotknul), Dobry napak s tim popisem origo konektoru, jestli nekdo mate predpripravu (nebo origo BC) a mel by jste chut pomoci, napiste sem prosim, cisla zapojenych pinu na konektoru pro BC a barvy vodicu...Dredem moc dekuji
-
- Junior
nevim jestli to ma nejakou souvislost , ale zapojil jsem i ten signal na airbag a od te chvile uz se mi nestalo, ze by mi zmizel dojezd...
mam najeto cca 7km na reservu a jeste mi to ukazuje 84km dojezdu, to uz vypada lip , predtim mi tam obcas naskocil dojezd 140km , ale nijak se nemenil a za chvili zase zmizel.. , samozrejme to krom toho zaclo i pipat, ale spotrebu to ukazuje porad stejne blbe 

-
- Test driver
to je celkom zaujimava info, nechcem aby mi to pipalo, ale kvoli dojazdu by som to obetoval 

-
- Junior
Chmelko: jeste vydrz, budu to sledovat do konce tydne a dam vedet jestli je to skutecne tim, zatim mi to vydrzelo jen 6x start a par kilometru, ale dokud jsem ten drat zapojenej nemel, tak to haprovalo spis to neukazovalo nic a obcas tam na chvilku skocilo 140km,
-
- Test driver
prijde mi to absolutne nelogicke, ale može tam byt akakolvek spojitost...
ako si to tam napajal? odpojoval si bat?
ako si to tam napajal? odpojoval si bat?
-
- Junior
no ja mam auto po FL , takze ten drat jde na konektor C104 pin 18 u spolujezdce za kastlik, mel jsem ten pin volnej, tak jsem tam jen doplnil pin s dratem....jo a beterku jsem neodpojoval,..(uvazoval jsem o tom , ale byl jsem linej a nehralo by mi k tomu radio
.-))

-
- Test driver
tiež mam fofo po FL, takže vážne nebola potrebne odpojovat bateriu? kvoli tomu sa mi do toho nechcelo..
-
- Junior
odpojil jsem pouze ten druhy konektor z hora C104 na te jednotce za kastlikem a nic se nestalo, mel jsem vypnuty klicek, aby toho pod napetim bylo co nejmin,...podle toho nemeckyho navodu tam mel byt drat protoze auta z roku 2003 by meli mit nejaky inteligentni airbag (volny preklad), kdyz tam ten drat neni, tak by tam mel byt starsi typ airbagu , ja na tom pinu nic nemel, tak jsem musel dodat i pin, mozna by se to v tom druhem pripade chovalo jinak, ale to nevim.....baterku jsem neodpojoval , neodpojoval jsem ji ani kdyz jsem pajel na ty zivy draty (od pojistek) odbocky na konektor k BC. (ten jsem samozrejme pripojil na konektor az kdyz bylo vse zapojeno), jo a piny na tom konektoru nejsou ocislovany, cisla pinu jsou videt pouze na jednotce
-
- Test driver
jo jo ,typy airbagu poznas podla masky volantu /maly, velky znak ford..
-
- Junior
tak jsem narazil na dalsi problem, dnes jsem sehnal cidlo teploty a kyz jsem ho pripojil tak to ukazalo 8C (coz by tak odpovidalo), ale kdyz jsem se snazil cidlo zahrat (chvilku jsem na nej funel), tak se teplota nijak nemenila, tak bych se chtel zeptat, jak rychle BC reaguje na zmenu teploty? jestli okamzite, nebo treba jen jednou za cas ?(kdyz se mi ta teplota nehla do 1/2minuty, tak jsem se na to vyprd a sel od toho, tak jestli jsem nemel vydrzet dyl ?...) to Chmelko: dojezd na nadrz zatim stale ukazuje bez vypadku 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nevim, jak casto se BC doptava na teplotu, ale co jsem tak vypozoroval, tak se teplota na BC muze menit kazdou minutu minimalne.