Lak

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: TW

Příspěvek od kay » 31.07.2007 10:57

silverwolf píše:
misakxt píše:já už mám TW objednáno 14dní.dneska mi přišel email z obchodu že už to posílaj tak jsem zvědavej.mám tžěch škrábanců mraky takuvidíme.přibilo mi další auto tak to mám na celej den :)
Jak bylo řečeno výš, TW ti od škrábanců nepomůže. Budeš zklamanej! Pouze budeš mít lesk jako blesk a líp to chrání karosérii, protože to obsahuje teflon. :wink:
jj se skrabancama bych taky moc nepocital. vcera jak jsem si byl vyzvednou auto u lakyrnika, tak jsem se ho ptal, co na to doporucuje, tak rikal, ze nejlepsi je tempo. je levne a odvede pry kvalitni praci
Ford Focus 1.6 16V Hatchback, 5dv., rv 2000, zelena metaliza

Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:01

kay píše:
FOCKI píše:
mosad píše:Já voskuji želvou modrou a pak tak 5 až 6 mytí jezdím do myčky - nějaké kvalitní - myslím kartáče. Tak při třetím mytí dám program i s voskovou politurou a pak sedmé mytí už doma a ošetření želvou. Většinou to tak vyjde, že na laku je ještě trochu vosku a není úplně bez ochrany.
dáváš to do myčky?? radši se s ním pohrej a myj ručně. kartáče dělaj neplechu.to ti pak nemusí pomoct žádná želva :oops:
kdyz uz jsme u toho, jak umyvate auto? myslim tim cim. jen vapkou, nebo i nejakou houbickou, kartacem, smetackem, ci cim? a jak potom vysousite?
ja pouzivam vapku, mam ji i se samponem, tak ostrikam od nejvetsi spiny, pak nastrikam sampon a mam na vapku rotacni kartac,tak to s tim zlehka prejedu a pak ostriknu jeste jednou vapkou. pak osusuji jelenici. nekde jsem cetl, ze je lepsi to vysouset normalne sterkou na okna, myslim tim gumovym, co si o tom myslite?
Tak to já bohužel jezdím do myčky,ale je pravda,že myčka(kartáče) to odírají a nezdá se mi,že je to pro fofóška dobré,ale je to bez práce a nezabírá to čas.Když jsem měl seata tak jsem to neřešil,ale fofóška je mi líto.Už jsem řekl manželce,že chci wapku a souhlasila.Takže taky budu mít wapku,když jsme u toho,jaký tlak postačí pro domácí mytí?
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:04

kay píše:
misakxt píše:já už mám TW objednáno 14dní.dneska mi přišel email z obchodu že už to posílaj tak jsem zvědavej.mám tžěch škrábanců mraky takuvidíme.přibilo mi další auto tak to mám na celej den :)
kde si to objednaval?
já to kupoval v makru za 179,-(Autovosk na metal laky)

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 31.07.2007 11:05

Partizan píše:Takže taky budu mít wapku,když jsme u toho,jaký tlak postačí pro domácí mytí?
tezko rict, ja se to ale bojim davat na plny prdy, aby to tomu laku jeste vic neublizilo, nez mycka... ale je zase pravda, ze jen ten tlak co pouzivam ja nestaci a kdyz je tam vetsi spina, tak na to musim sahnout kartacem...
Partizan píše: já to kupoval v makru za 179,-(Autovosk na metal laky)
a je to od zelvy? to je dost dobra cena...

Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:09

kay píše:
Partizan píše:Takže taky budu mít wapku,když jsme u toho,jaký tlak postačí pro domácí mytí?
tezko rict, ja se to ale bojim davat na plny prdy, aby to tomu laku jeste vic neublizilo, nez mycka... ale je zase pravda, ze jen ten tlak co pouzivam ja nestaci a kdyz je tam vetsi spina, tak na to musim sahnout kartacem...

Jaký tam máš max. tlak?A kolik tě to stálo?

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:10

kay píše:
Partizan píše: já to kupoval v makru za 179,-(Autovosk na metal laky)
a je to od zelvy? to je dost dobra cena...
Jo je a včera jsem byl v globusu a ten stejný tam stojí 239,-

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 31.07.2007 11:13

kay píše:
silverwolf píše:
Jak bylo řečeno výš, TW ti od škrábanců nepomůže. Budeš zklamanej! Pouze budeš mít lesk jako blesk a líp to chrání karosérii, protože to obsahuje teflon. :wink:
jj se skrabancama bych taky moc nepocital. vcera jak jsem si byl vyzvednou auto u lakyrnika, tak jsem se ho ptal, co na to doporucuje, tak rikal, ze nejlepsi je tempo. je levne a odvede pry kvalitni praci
Jo, už to bylo taky tady psáno hned zkraje. Tempo na starší laky, tuba stojí něco kolem 80,-Kč a udělá zázrak. Odstraní zvětralou část laku včetně šrábanců - ovšem ne těch hlubokých až do základu. Postupuj podle návodu. Mám to vyzkoušený na předchozím autě. :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 31.07.2007 11:17

Partizan píše:
kay píše:

max tlak mam 130 baru... kupoval jsem ji asi pred rokem v rakousku a vysla na necele 4tisice i s rotacnim kartacem. ted jsem ji nasel taky tak nejak za tu cenu... odkaz je to hned ta prvni einhell bhr 130

Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:18

Jo, už to bylo taky tady psáno hned zkraje. Tempo na starší laky, tuba stojí něco kolem 80,-Kč a udělá zázrak. Odstraní zvětralou část laku včetně šrábanců - ovšem ne těch hlubokých až do základu. Postupuj podle návodu. Mám to vyzkoušený na předchozím autě.
Tak já to taky vyzkouším,nevěděl jsem který použít.Je to i na metal laky?

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 11:21

kay píše:
Partizan píše:
kay píše: tezko rict, ja se to ale bojim davat na plny prdy, aby to tomu laku jeste vic neublizilo, nez mycka... ale je zase pravda, ze jen ten tlak co pouzivam ja nestaci a kdyz je tam vetsi spina, tak na to musim sahnout kartacem...

max tlak mam 130 baru... kupoval jsem ji asi pred rokem v rakousku a vysla na necele 4tisice i s rotacnim kartacem. ted jsem ji nasel taky tak nejak za tu cenu... odkaz je to hned ta prvni einhell bhr 130
Něco takového bych si představoval

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 31.07.2007 11:22

Partizan píše: Něco takového bych si představoval
jo je to super stroj a neni to ani moc drahe...

Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 31.07.2007 11:25

Jestli je na metly nevím, předtím jsem metalízu neměl. Ale když si přečteš celé vlákno určitě najdeš i jinou radu.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.07.2007 22:37

Kay: ta cena toho tw na metal laky v makru je bez dph už jsem to psal u stěračů.nedalo mi to,že je to tak levné a mrkl jsem na fakturu.Je to 219,-.omlouvám se :oops:

kay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kay » 31.07.2007 23:02

Partizan píše:Kay: ta cena toho tw na metal laky v makru je bez dph už jsem to psal u stěračů.nedalo mi to,že je to tak levné a mrkl jsem na fakturu.Je to 219,-.omlouvám se :oops:
jo uz jsem myslel. :) aspon ale ze si se k tomu priznal. :D ja bych se pak busil do hlavy, ze kupuji za tak draho. :D

Obrázek

Ferris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ferris » 01.08.2007 16:05

na jemne skrabance odporucam stare dobre tempo a pak to prelestit a zakonzervovat napr turtle wax a hotovo 8)
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“