poškrábaný lak
- foxos hifonics
- Pokročilý
Re: poškrábaný lak
myslim si že tohle bych dokázal sstrojně rozleštit
ex Ford mondeo 2.0 TDCI 96kw 2003
Mazda 6 2.3 benzín 122kw 2005 -40
Mazda 6 2.3 benzín 122kw 2005 -40
-
- Zkušený
Odpoledne se zkusím stavit do Fordu a zeptám se co na to nabízejí oni...
Po reakci Bobana jsem teď zkusil zavolat do prodejny kde prodávají autolaky a tam mi prý na počkání namíchají barvu + k tomu lak za cca 160,- Prý vosk mi nedoporučuje.
No uvidím, cestou z práce to mám kolem Fordu a pak i kolem těch autolaků...
Po reakci Bobana jsem teď zkusil zavolat do prodejny kde prodávají autolaky a tam mi prý na počkání namíchají barvu + k tomu lak za cca 160,- Prý vosk mi nedoporučuje.
No uvidím, cestou z práce to mám kolem Fordu a pak i kolem těch autolaků...
Ex ST220 model 2004
-
- Zkušený
Tak jsem byl ve Fordu a koupil jsem opravnou sadu s barvou podle VIN rovnou tam. Cena byla 236,- což mi za 2 lahvičky po 18ml nepřijde moc. Jen je problém, že při opravě nemá klesnout teplota pod 15°C tak budu muset čekat než se zase oteplí 

Ex ST220 model 2004
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Smazaná zbytečná citace.Kóťa
Potom prosím napiš jak to dopadlo, mám na autě taky pár kosmetických vad a přemýšlím jak na ně. Jsou to drobné škrábanečky všude možně, takže mi přijde nesmysl to nechávat lakovat. Přemýšlel jsem o tom barevném vosku (Auto Kelly - 140 Kč) a teď koukám, že i ta sada od Forda nemusí být úplně marná.
Potom prosím napiš jak to dopadlo, mám na autě taky pár kosmetických vad a přemýšlím jak na ně. Jsou to drobné škrábanečky všude možně, takže mi přijde nesmysl to nechávat lakovat. Přemýšlel jsem o tom barevném vosku (Auto Kelly - 140 Kč) a teď koukám, že i ta sada od Forda nemusí být úplně marná.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7
-
- Zkušený
Už jsem ji aplikoval, ale výsledek je rozporuplný. Nebije sice do očí bílý škrábanec na tmavě modré barvě, ale zase je tam viditelná čmouha.
Prý by pomohlo strojové zaleštění, ale k tomu jsem se ještě nedostal.
Nevím co si představit pod drobnými škrábanečky, ale já tam měl pěkný škrábanec (viz předchozí stránka) a menší ťukance od dvěří bych tím určitě neřešil. Dnes mám auto v servisu po 120t km tak zítra to vyfotím a hodím sem...
Prý by pomohlo strojové zaleštění, ale k tomu jsem se ještě nedostal.
Nevím co si představit pod drobnými škrábanečky, ale já tam měl pěkný škrábanec (viz předchozí stránka) a menší ťukance od dvěří bych tím určitě neřešil. Dnes mám auto v servisu po 120t km tak zítra to vyfotím a hodím sem...
Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
I já auto nedávno obíhal s tužkou.Nikdy to tou tužkou nebude jako nepoškrábané.Vždy to z určitých úhlů vidět bude,ale zase je to jistita,že se Ti tam nedostane třeba voda a nezačne se to loupat....Pokud je to víc hluboké...Např u předního nárazníku by to bylo hezčí ho nalakovat od těch kamínků,ale to by s dalo dělat každý rok dvakrát 

-
- Zkušený
Tak tady je ta "patlanina". Z dálky to tak moc vidět není a záleží na osvětlení a následném lesku v určitém úhlu, ale uklidňuji se tím co píše Kóťa o tom možném loupání. Vážně nejsem otrok auta, abych to prožíval když vím, že mě to může kteroukoliv noc, nebo den potkat zase, jen někde jinde.
Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k rozsahu to nevypadá špatně...Máš ještě zimní?

-
- Zkušený
Jj, ještě zimáky
Moc starostí a práce...
Přehazovat za letní budu snad tak za 14 dnů. Jsem mohl už včera při garančce, ale úplně jsem to zasklil. Když jsem tam přijel tak se servisák rovnou díval do kufru jestli mi má přehodit i kola, ale já na přehazování úplně zapomněl a kola po cestě k němu nevyzvednul

Přehazovat za letní budu snad tak za 14 dnů. Jsem mohl už včera při garančce, ale úplně jsem to zasklil. Když jsem tam přijel tak se servisák rovnou díval do kufru jestli mi má přehodit i kola, ale já na přehazování úplně zapomněl a kola po cestě k němu nevyzvednul

Ex ST220 model 2004
- Aspide_Boy
- Junior
když jsem dnes vyjížděl Fofíkem z garáže, tak měl někdo poblíž zaparkované auto tak šikovně
že jsem měl problém vyjet
párkrát jsem popojel a byl jsem venku, jen to zjištění když jsem šel garáž zavřít
podívám se a on odřený přední nárazník (blatník), odřel jsem ho o vrata
tak teď přemýšlím čím to nějak zamaskovat... poraďte prosím co by bylo podle vás nejlepší?

tak teď přemýšlím čím to nějak zamaskovat... poraďte prosím co by bylo podle vás nejlepší?
Ford Focus 1.6 74kW, r.v. 2000

-
- Test driver
Tady to vidím jedině na stříkaci pistol,tohle žádná korekční tužka nespraví.
U někoho šikovného to máš za 2-3dny doma.
Ikdyž možná?-to červené je barva ze vrat,nebo podklad na nárazníku?pokud by to bylo z těch vrat tak to skus rozleštit,možna to částečně pujde.
U někoho šikovného to máš za 2-3dny doma.
Ikdyž možná?-to červené je barva ze vrat,nebo podklad na nárazníku?pokud by to bylo z těch vrat tak to skus rozleštit,možna to částečně pujde.
- PaWel
- Junior
Taky mi to spíš připomíná barvu vrat. Já jsem se už párkrát zhrozil, co to mám na laku za hrůzu, z většiny se to vždy smylo tech. lihem nebo benzínem 

Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě
- Aspide_Boy
- Junior
na nic jsem nečekal a zkusil to dneska rozleštit... naštestí to byla opravdu jen barva z vrat
jsou tam jen asi dva menší škránbace, který byly trochu hlubší, ale myslím že ty taky ještě půjdou rozlešitit
takže se mi vážně ulevilo
jinak díky za rady 
rozlešťoval jsem to tímto: TURTLE WAX Safe Cut odstraňovač škrábanců
a určitě doporučuji pokud má někdo na autě mírné škrábance apod... používám to například i na poškrábaný lak kolem klik u dveří...

a určitě doporučuji pokud má někdo na autě mírné škrábance apod... používám to například i na poškrábaný lak kolem klik u dveří...
Ford Focus 1.6 74kW, r.v. 2000

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dobře jsi to pořešil...
- Mattel_LBC
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A leštění probíhalo růčo nebo nějakým strojem? Včera jsem parkoval u lesní cesty, přijdu k autu a bok odřenejAspide_Boy píše:na nic jsem nečekal a zkusil to dneska rozleštit... naštestí to byla opravdu jen barva z vratjsou tam jen asi dva menší škránbace, který byly trochu hlubší, ale myslím že ty taky ještě půjdou rozlešitit
takže se mi vážně ulevilo
jinak díky za rady

Ford Mondeo kombi / 2.0 TDCI / 2004 / tmavě modrá / Trend + xenony, výhřev sedadel, parkovací senzory...