Zdravím znalce FOFA
Mám problém s otočením klíčků při startování. Otočí se až do 2. polohy a když se to má otočit do poslední polohy(startování) tak se to Občas zasekne. Snad bude opotřebovaný klíč nebo zámek.
špatně se otáčí klíčkem
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jemar
- Zkušený
Re: špatně se otáčí klíčkem
Zkus prostříknout WDčkem, pokud to není klíčem, možná to pomůže.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to trochu prostříkal WDčkem a co se mi nestalo.
Strčil jsem tu hadičku z WDčka do toho zámku, stříknu a když jsem chtěl tu hadičku vyndat, tak to šlo šaptně. Samozřejmě, že kousek té hadičky tam zůstal. Co teď? V garáži nemám světlo a já jsem navečer potřeboval auto odvést do servisu, aby se ráno na to koukli. Nářadí jenom to, co jsem měl v motorce. Měl jsem jen takovou malou blechu na svícení. Venku bylo ještě trochu světlo, tak jsem auto vytlačil ven. Naštěstí kola byla dobře natočena, protože se mi zamkl volant a klíček jsem nemohl strčit do zámku. Při tom jsem si o vrata garáže natrhl nové kalhoty. Odplastoval jsem to kolem volantu s tím, že jsem si myslel, že se dostanu lépe do zámku. Bohužel. Musel jsem na to jít jinak. Měl jsem tam malou pinzetu, ale tou to vytáhnout nešlo. Nakonec jsem vzal drátek, který jsem na jednom konci zašpičatěl a s pomocí malého šloubováčku, kterým jsem si otevřel záklopku na začátku zámku, tu trubičku napíchnul na ten zašpíčatělí konec drátku. To už byla venku tma a já si oddechl.

Strčil jsem tu hadičku z WDčka do toho zámku, stříknu a když jsem chtěl tu hadičku vyndat, tak to šlo šaptně. Samozřejmě, že kousek té hadičky tam zůstal. Co teď? V garáži nemám světlo a já jsem navečer potřeboval auto odvést do servisu, aby se ráno na to koukli. Nářadí jenom to, co jsem měl v motorce. Měl jsem jen takovou malou blechu na svícení. Venku bylo ještě trochu světlo, tak jsem auto vytlačil ven. Naštěstí kola byla dobře natočena, protože se mi zamkl volant a klíček jsem nemohl strčit do zámku. Při tom jsem si o vrata garáže natrhl nové kalhoty. Odplastoval jsem to kolem volantu s tím, že jsem si myslel, že se dostanu lépe do zámku. Bohužel. Musel jsem na to jít jinak. Měl jsem tam malou pinzetu, ale tou to vytáhnout nešlo. Nakonec jsem vzal drátek, který jsem na jednom konci zašpičatěl a s pomocí malého šloubováčku, kterým jsem si otevřel záklopku na začátku zámku, tu trubičku napíchnul na ten zašpíčatělí konec drátku. To už byla venku tma a já si oddechl.

- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Horor s dobrým koncem.

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
řek bych, že se ti vysypala část vnitřností zámku. Měl jsem to u jiného auta taky. Vyřešila to výměna a tím pádem jsem měl dva klíče k autu - jeden od dveří a druhý od zapalování
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Junior
Já dnes málem neodjel.
Klíček nešel zatlačit do spínačky
Planžeta , která kryje vstup se ani nehla
Zkoušel jsem ji posunout tenkým šroubovákem, nic
Nakonec jsem si všiml, že nemám zamknutý volant
Pootočil jsem volantem, řízení se zamklo a planžetka začala chodit ! Ufff
Už jsem začínal hledat číslo na fordí helpdesk ...
Klíček nešel zatlačit do spínačky
Planžeta , která kryje vstup se ani nehla
Zkoušel jsem ji posunout tenkým šroubovákem, nic
Nakonec jsem si všiml, že nemám zamknutý volant
Pootočil jsem volantem, řízení se zamklo a planžetka začala chodit ! Ufff

Už jsem začínal hledat číslo na fordí helpdesk ...
FF II 1,6 benzín kombi Trend