Pozor na parkoviskach

Moderátor:phofy
Odpovědět
jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozor na parkoviskach

Příspěvek od jama » 21.05.2009 17:31

no, lenze ja nie som od toho aby som posudil opravnenost vymeny atd. a kedze rasino mi bol doporuceny zo strany allianzu ako ich partner, ze staci tam odniest auto, nechat kluce a servis sa o vsetko postara a potom si ho len vyzdvihnut, tak predsa nebudem nahanat servis nech ze nieco spravil spatne :roll: , ked sa chcel servis napakovat na poistnej udalosti a pojistovna na to prisla, tak nech si to ujasnia oni medzi sebou, ja s tym nemam nic, ja len chcem, a oni su zo zakona povinny, uviest poskodenu vec do stavu zodpovedajucemu stavu pred nehodou. Maju to urobit tak aby nedoslo k "mojmu obohateniu" na ukor vinnika, ale zaroven tak aby som ja ako poskodeny nebol ani skodny. To znamena, že ak tuto situaciu riesili vymenou poskodenych veci za nove, a nie vymenou za veci v rovnakom stave ( co prakticky nie je mozne, lebo asi nekupis nový 3 alebo 4 ročny blatník, alebo dvere) tak ten rozdiel ide na ich spolocne triko, bolo to nevyhnutne na to aby bolo moje auto v rovnakom stave ako pred nehodou. Zatial som na poistovnu slusny a ziadam ich o to aby splnili co im zakon uklada, ak sa nedohodneme bude nasledovat dalsi krok, kde uz s nimi bude komunikovat moj pravny zastupca, a v konecnom dosledku neuhradia "len" 6500kč ale aj naklady na advokata, skodu sposobenu tym ze auto stale nemam k dispozicii, pozicanie si nahradneho auta do doby vyriesenia, a v neposlednom rade im moze poskodit sudny proces ako taky, a este o chpl viac ak sa bude pretriasat v mediach :roll:
- ja som doteraz stale mavol rukou nad tym ze kua aky je svet hnusny, ale uz od urcitej doby nie, lebo vseci takyto zlodusi pocitaju s tym ze takto spravi kazdy, ponadava, ale inak drzi hubu a krok lebo oni su velka bohata spolocnost. Myslim ze konkurencia je na trhu velka a len caka na taketo zavahania aby to patricne vyuzila.
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
Obrázek
Obrázek

Radec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radec » 22.05.2009 11:54

... a to pred nejakou dobou tu kolega sominal Happy End. Nezavidim ti, no uz skor som pisal ze ta faktura je moc. Servis chcel okradnut poistovnu a v konecnom dosledku za to trpis ty.
Ford Mondeo, 2.0 Ecoblue 110kW, M6, ST-line
Ford Mondeo, 2.0TDCi 110kW, M6, 2016, Titanium
Ford Mondeo, 2.0TDCi 120kW, Powershift, 2011, Titanium S
Ford Mondeo, 2.0TDCi 96kW, M6, 2003 po f/l Liftback, Ghia

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 22.05.2009 13:39

Jj, servis neměl dveře určitě měnit, ale pouze opravit. Blatník by šel opravit, ale i na výměnu by 40t určitě stačilo.
Teď ještě jestli to všechno opravdu měnili a ne jen napsali...

Určitě útoč na servis. Zkoušel jsi tu ČOI?
Ex ST220 model 2004

- V6 -
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od - V6 - » 22.05.2009 15:14

Ojojoj to je situace na posrání, nejhorší na tom je že mám strach aby jsi i soudní cestou nedopadl špatně. Podle mě by si servis měl u pojišťovny obhájit částku za opravu, pojišťovna by měla částkuuhradit aby ty, jako poškozený jsi nebyl v situaci ve které právě jsi, a rozdíl ceny kterou nechce uhradit ať pojišťovna požaduje po viníkovi celé situace. Ty jako poškozený přece nebudeš doplácet tisíce za to že jsi poškozený, toto je v tomto státu na posrání. Nebudu tady řešit to že servis měl asi s pojišťovnou řešit finanční náhradu kterou uhradí za danou způsobenou škodu a potom vést další cestu k opravě za peníze které dostane. Bohužel, autorizovaný servis neřeší opravu věci, oni rovnou vymění a hotovo. Je to velice složitá a zapeklitá situace do které bych se nikdy nechtěl dostat. Jednou jsem byl viník nehody, kde škoda byla 120t. 100t u mě a 20t u oškozeného. Servis od Suzuki vyřešil věc noblesně a mě to stálo spoluúčast 10t kč. Vše proběhlo jak mělo a všichni dostali co měli.

Jama držím palce aby to dobře dopadlo! Jinak včera jsem viděl auto stát v oplocené ohradě po levé straně od vchodu do servisu.
Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX
Obrázek

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 22.05.2009 21:30

díky V6 za spravy ze auto je niekde "pod zamkom"

som zvedavy kedy sa poistovna vyjadri ze ako dalej...
Obrázek
Obrázek

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 27.05.2009 15:46

táák, auti je už konečne doma. ešte pošlem jeden doporučený dopis na poistovnu. a zdarný koniec trapenia je tu. :wink:

som rád že všetko po tom boji dopadlo dobre a po niekoľkých reklamáciach Allianzu a osobnej návšteve vedúceho v Rašine sa veci pohli správnym smerom. Dúfam, že sa mi blbci za volantom budu vyhýbať a že v budúcnosti nebudem musiet taketo problemy riešiť.

P.S. po tejto skusenosti odporúčam všetkym aby sa ihned po nehode ( ešte pred kontaktovaním poistovne škodcu ) skontaktovali z pravnikom, resp. s firmou ktorá sa takýmio prípadmi zaoberá a ušetria si kopec času, nerovou a vybavovačiek.
Obrázek
Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 27.05.2009 20:03

tak to je dobrá zpráva :idea: :!: :wink:

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 27.05.2009 22:49

Ale že jim to trvalo, hlavně že to nakonec dobře dopadlo :wink:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

- V6 -
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od - V6 - » 31.05.2009 14:08

Konec dobrý, všechno dobré. Gratuluju ti k tvojí výhře nad pojišťovnou! Ať se ti podobné starosti už vyhýbají :!:
Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX
Obrázek

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 01.06.2009 22:12

jo, chlapci dakujem ze ste so mnou vydrzali do konca :D a tiez dufam ze sa mi nieco podobne neprihodi znova...
Obrázek
Obrázek

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 11.06.2009 09:45

Tak ač samozřejmě nerad, musím se přihlásit taky do klubu poškozených. Ráno mi někdo odrbal nárazník :evil: Naštěstí vím který auto to bylo, protože si moc dobře pamatuju kde jsem stál a nikdo jinej to udělat ani nemohl.
Snažím se vybírat si pro parkování místa vedle nových aut, protože si říkám, že na to budou lidi určitě opatrnější než na nějakýho favorita, proto jsem včera večer zaparkoval vedle fungl nový Thalie co u nás na parkovišti stává cca 3 týdny. Pro sichr jsem mezi auty nechal dokonce asi metrovou mezeru aby mi to toho třeba děcka nepráskli dveřma, ale i to mi bylo houby platný. Ráno totiž koukám že mám smetenej bok nárazníku, Thalie nikde a samozřejmě za sklem žádnej kontakt ... nic. Vjel do mě takovej vztek (jama a gines asi vědí jakej).
Teď žádám o radu: nemám fotku jak jsme stáli večer před poškozením, ale mám fotku svýho auta dnes ráno a fotku tý Thalie pořídím dneska, pokud se tam teda ukáže. Jde mi o to, jestli něco nadělám, když si ten kokos zajede třeba hned dneska auto přelakovat?
Svědka že jsme večer stáli jak jsme stáli bych měl.
Jakej má být teď postup? Počíhat si na něj, zkusit se s ním domluvit a když to nebude chtít řešit a bude zapírat tak na policajty?? Co když bude říkat že jsem to odřel já jemu?? :o

Pověsím sem i kráásnej plánek jak jsme stáli aby bylo jasný kolik místa tam měl na manévrování!!!
Přílohy
IMG_4134.JPG
parkoviště.jpg
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 11.06.2009 09:55

to je v pr..i lidi sou ku..y :evil: :evil:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 11.06.2009 10:18

myslim, ze nenadelas nic. Ale skusil by som to tak, ze by som siel s oboma fotkami rovno za vlastnikom thalie a tvaril sa, ze nech sa prizna a usetrite si trampoty s policiou. Vela ludi sa chyti :D.

Inak vedla novych thalii clio a podobne radsej nestat. Take auto si kupuju lamy, alebo zenusky s mokrym vodicakom a to je casto krat horsie ako trubka s obitym favom.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 11.06.2009 10:44

Pokud nemáš fotku i s tím druhým autem a jaké bylo postavení (ideálně ještě když vyfotíš i tvou barvu na jeho voze), tak je bude těžké - jedině vypátrat vlastníka Thalie a doufat, že bude slušný a přizná vinu, ale jestli nenechal lísteček a ujel, zřejmě to žádný slušný člověk nebude. Pokud bude zapírat, nejspíš s tím nic neuděláš a možná to bude chtít i hodit na tebe - pak je to tvrzení proti tvrzení.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 11.06.2009 11:49

uff, rumcajsi :cry: viem presne co prežívaš... ta zlosť a bezmocnosť ...
1. ak si prelakuje auto dnes alebo zotrie farbu, zahladi stopy, tak asi nenarobis nic :(
2. možno skusit na webe pozriet podla ŠPZ ktoru ma pojistovnu, a zavolat na nu
3. idealne dnes , vymaknut kde stojí a naparkovat sa k nemu a cvaknut auta jak stoji vedle sebe, + vyfotit si obe poskodenia a vymaknut týpka ... alebo skus poziret sem :

http://www.prestupkyvdoprave.cz/
alebo

http://www.nehodovyservis.cz/pravni_podpora.php

aspon ti poradia po telefone ked už nič, aj ja som tam volal ale mal som smolu že som ich našiel až po tom čo som hlasil polícii a poistovni :( oni chcu byt zainteresovany od zaciatku
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“