Zdravim, nevim jestli můj problém patří přímo do tohodle fóra, ale žádné lepší jsem nenašel... Mám problém s mým Focusem 1.8 16V r.v.99. Když nastartuju a motor jede na sytič všechno se zdá být v pořádku - otáčky jsou kolem 1100,hezky drží,nekolísaj. Stejně tak po zahřátí se zdá být vše OK - otáčky kolem 800,nekolísaj,motor nevibruje...Problém nastává po zahřátí motoru (přesněji když přestane působit sytič) a já například popojíždím v koloně nebo se snažim někde zaparkovat, prostě všude tam kde popojíždim jen řádově jednotky metrů s tim že nepřeřazuji na dvojku.. V techto situacích mi motor začně CHCÍPAT. Přesněji, chcípá když vyřazuji z JEDNIČKY (nebo zpátečky) do neutrálu...někdy motor ten pokles otáček zvládne a jen se celý auto zatřese ale nechcípne...když popojíždím větší kousek a stačim tam dát dvojku,tak pak to při vyřazování NIKDY nechcípne...
Prosím poraďte mi někdo, už mě uplně vytáčí když parkuju u obchoďáku a lidi na mě koukají a říkají si - bože co je to za mamlasa, že už mu to potřetí chcíplo
Mohlo by to být volnoběžným ventilem?
nebo váhou vzduchu?
nebo nějakou tou klapkou?
nebo podtlakovýma hadicema? jednu prasklou jsem mimochodem nedávno měnil - nepomohlo to...
Děkuji předem za vaše reakce