pískání brzd
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
na 100% od brzd.
Zapoměl jsem na jednu věc, podotknout.
Když to začne pískat, tak stačí opravdu lehounce se dotknout brzd (cca 5mm). pedálu a pískání utichne, pustím brzdu, hnu opět volantem a pískání se vrátí, ale někdy třeba až po nějakém tom ujetém km, takže ne hned(jak kdy).
Zapoměl jsem na jednu věc, podotknout.
Když to začne pískat, tak stačí opravdu lehounce se dotknout brzd (cca 5mm). pedálu a pískání utichne, pustím brzdu, hnu opět volantem a pískání se vrátí, ale někdy třeba až po nějakém tom ujetém km, takže ne hned(jak kdy).
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kdyby jen to, já mám i orezlé kotouče, než se to bržděním setřepelen píše:......... Kdyz ale dele stojim, napriklad nekolik dnu a jeste mezitim prsi, tak pak mi piskaji, az ujedu nekolik 10 km s normalnim brzdenim. Takze zavislost na vlhkosti.

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- majklK
- Nováček
Re: pískání brzd
Zdravim, mam podobny problem piska mi prave predni kolo pri pomale jizde ne pri brzdeni. Vycistil jsem brzdy, sundal hranu na kotoucich a piska to stale ... No jedine co me zarazi a nevim v cem je problem, ze to zaclo piskat se staryma deskama a ted mam new a piska to dal.
Nevi nekdo?
Nevi nekdo?
- Jemar
- Zkušený
Možná se nevrací některý pístek a pak to kolo nepatrně pořád přibržďuje 
Zkus pístky zatlačit, nebrzdit a projet auto. Pokud to nebude pískat, zkusit zabrzdit a znovu projet. Pokud to zase začne pískat, tak by to měly být nevracející se pístky.

Zkus pístky zatlačit, nebrzdit a projet auto. Pokud to nebude pískat, zkusit zabrzdit a znovu projet. Pokud to zase začne pískat, tak by to měly být nevracející se pístky.
- majklK
- Nováček
Mel jsem to rozebrane cele a pistky se pohybujou volne.
- Loeb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsi ložisko?? Třeba vůbec nemusí být problem v brzdách... Zkus vyndat destičky a zatoč kolem..
Ford Focus combi 1.8 TDDi 66kw r.v. 2000 bílá
- majklK
- Nováček
Zdravim tedka o vikendu budu mit k dispozici teplou garaz tak to testnu
Dikes!

- majklK
- Nováček
No a dodal bych, ze to zaclo piskat uz i pri vyssi rychlosti a zmizi to bud po lehkem pohnuti volantem nebo po seslapnuti brzd pedalu - staci jemne. M (je mozne ze to bude trmen mrtvy a i to lozisko je asi mozne). M.
- liskanet99
- Junior
Me tohle delalo loni na felde taky leve predni kolo presne jak pise Beri ze zacatku sem tomu nevenoval pozornost proste sem malinko proslap brzdu pak to treba na chvilku prestalo jednou sem dorazil domu a divnej smrad koukam kolo varici poklice skoro roztekla tak sem to zacal resit kolo dolu prostrikat vedeckem trminky, prasatko zatlacit proslapnout, zatlacit proslapnout.... cistil sem to asi 5x. Chvilku to vzdycky pomohlo a pak zas nastesti nejezdim dlouhy trate a daval sem si na to pak bacha, ale parkrat bylo kolo zas horky nakonec sem to dal do servisu kde sem chtel vymenit desticky prej to dela kdyz sou hodne sjety a to prasatko musi vic vystavit. Desticky nevymenili prej sou dobry a technik to prej jen vycistil a rozhejbal tak sem byl zklamanej pac tohle sem delal asi 5x a nepomohlo to, ale je fakt, ze po tom jeho cisteni to sice zaclo zas chvili piskat, ale pak to najednou prestalo - mozna ted tou zimou nevim...
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
- Petr Vav.
- Nováček
Re:
Jsem na tom podobně.Nové kotouče,nové desky,pravé přední kolo propískává v rytmu otáčení. Dělá to při nebrzdění a při pootočení volantem do leva,ale i při rovné jízdě.Stačí maličko přišlápnout brzdovej pedál a je po pískotu.Ale jen na chviličku.A dělá to jen když je teplo.Ráno při chladném počasí nikdy.Rozděláno jsem měl několikrát,nikde nic nedrhne i jsem pilníčkem maličko srazil hrany na deskách,ale nic nepomáháBeri píše:Tak to já mám zase jiný problém, měnil jsem přední kotouče i destičky a asi po 3tis.km mi začali brzdy pískat, ale když NEBRZDÍM. Projevuje se to až po zahřátí brzd a dělá to jenom při lehkém pohybu volantem doleva (opravdu lehké tahu). Když už to píská a jenom se lehce dotknu brzd. pedálu, tak pískání zmizí, ale jinak to píská že se lidi otáčí co to je. Projevuje se to nepravidelně a rychlost na to nemá vliv, dělá to jak při 30 tak při 120km/h.
Píská mi jenom levá strana, tak jsem zkusil destičky přehodit a po chvíli, až si uminuly, začali pískat na prave straně, ale po další jizdě se opět vrátilo pískání i na původní levou stranu, takže vůbec nevím jestli to můžou dělat desky.
Jestli někdo nemáte s tímto nějakou zkušenost, tak bych ji velmi rád přivítal.
Jako naschvál se to projeví když jedu nejakým městem (vesnicí).
Ford Focus Combi 1.8TDCi/74kw,11/2004
- petulak
- Test driver
Vůle v ložisku a nebo se ti špatně vrací brzd. váleček.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Anduril
- Test driver
Menil jsem zadni bubny za kotouce, vse bylo v pohode, ale po nejake dobe zacly zadni brzdy piskat.
Je to takove pomerne hluboke piskani, dela to ale jen pri velmi jemnem brzdeni, pripadne po nem nejakou chvilku. I pri brzdeni rucni brzdou. Kdyz brzdim razneji, tak to nikdy ani nepiskne.
Kotouce i desky jsou nove, oboje Ferodo.
Desticky proti original Fomoco nemaji srazene hrany. Tak me napada toto, a nebo jestli desticky nezadrhavaji na trmenu.
Nevi nekdo?
Je to takove pomerne hluboke piskani, dela to ale jen pri velmi jemnem brzdeni, pripadne po nem nejakou chvilku. I pri brzdeni rucni brzdou. Kdyz brzdim razneji, tak to nikdy ani nepiskne.
Kotouce i desky jsou nove, oboje Ferodo.
Desticky proti original Fomoco nemaji srazene hrany. Tak me napada toto, a nebo jestli desticky nezadrhavaji na trmenu.
Nevi nekdo?

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vem jemnej smirek a strhni si ty hrany na destičkách, já to takhle udělal ještě na escu a bylo po pískání
- pkadecka
- Test driver
Dělá mi to přesně to samé, co píše Beri. Při mírným rejdu doleva to slabě píská. Po srovnání volantu do přímýho směru to přestane.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002