Převodovka 1.6 normál vs Trend

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
richisan
Zkušený
Zkušený

Re: Převodovka 1.6 normál vs Trend

Příspěvek od richisan » 18.08.2009 12:58

Je rozdiel aj pri FF1 Trend pred a po FL. :!: :idea: Ja mam prevodovku MTX-75, ako som spominal, totoznu s Duratec 2,0. Osobne si nemyslim, ze existuje trend a trend. Ide skor o to, pre aky cielovy trh sa dany kus vyrobil a v ktorom modelovom roku. Napriklad ja nemam vo vnutri vo dverach tie "ozdobne" listy ani sive budiky s cerv. rucickami, ale z vyroby mam sedacky s vyraznym bocnym vedenim, znizeny podvozok, a spominanu prevodovku s kratsimi prevodmi.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.08.2009 13:00

Culex42...sa mylis. :roll:
U prvej generacie Focusa bola verzia TREND vsade popisovana a uvadzana ako sportovo ladena,dokonca pre urcite trhy aj s motorom 1,4.
Vstupnou a zakladnou verziou bol AMBIENT.
U druhej generacia to je pre urcite trhy vstupny model,ale sportovost sa z neho vytratila a nahradila ju do urcitej doby verzia SPORT,alebo ponovom naplno TITANIUM .

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 18.08.2009 13:15

zirafo: no neviem, mozno sa mylim, necham si vysvetlit, len (neberte to prosim zase ze chcem rypat :o( ) len sa mi zda trochu divne, aby ak si niekto kupil 1.8 dizel kombi ! vo vybave trend tak to automaticky sportovu verziu ??? aj so sportovymi sedackami a znizenym podvozkom (do kombika ???)

richi: no tak potom to plati aj pre dizle, ak to vies potvrdit. ale (vid opoved zirafovi) stale si nemyslim, ze to plati automaticky. tym mas hatch, ale vo verzii trend su aj kombi predsa.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.08.2009 13:18

Mam doma katalog z tych rokov,tak kuknem,ku ktorym motorizaciam sa to vlastne ponukalo.Bohuzial iba Slovensky.O5 tam budu rozdiely podla jednotlivych trhov urcenia.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 18.08.2009 13:20

no to je jasne :o( nie je trh ako trh :o( kukni. ale stale si myslim, ze spravit podla microcatu jeden poriadny prehlad raz a navzdy nech je pokoj by nezaskodilo... trendaci vsetkych foriem, dodavajte VIN-ka !! :o))))

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 18.08.2009 13:30

Vidis a toto je zakladna vec :idea: Urcita skupina ludi si nevie predstavit combi tdci so sportovymi sedackami a znizenym podvozkom... :lol:
Preco nie? Ved rozdiel v hmotnosti/rozmeroch (ak sa nepouziva ako dodavka :lol: ) je dost zanedbatelny a podvozok focusa ma take rezervy, ze aj v kombiku sa da zviezt pekne sportovo :D
Teraz ma napada hlaska nemenovaneho clena, ze "vy na tych starych cmudiacich dizloch..." Toto nie je nic ine ako uzkoprsne videnie. CR diesle, konkretne tdci su vyvinute ako vysokootackove motory s nizkymi emisiami, maju obrovsku vykonovu rezervu a ked uz hovorim, o emisiach, mne z tych vyfukov takmer nikdy ziadna sadza ani ine bazmeky von nejde, tak neviem, na co som si daval duplex :lol:
To len na odlahcenie

EDIT: Konkretne info o kombiku trend v tddi ti poskytne napr. risomas.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.08.2009 13:36

Ano a preto sa trebars u 1 generacie ponukala sportova verzia ST 170 aj v kombi verzii,tak preco by nemohol byt Trend sportovo ladena tiez kombi :idea:

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 18.08.2009 13:44

Culex42: Dokonca existuje mondeo combi (tusim MK3) vo verzii ST TDCi s dvojlitrom.
Inac je tu aj spusta ludi s FF2 combi tdci v sport.vybave - napada ma Ondro, migell, tak im mozes napisat, ci si myslia, ze na kombiku sa da jazdit sportovo a potom nam daj vediet, co odpisali :lol:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.08.2009 13:48

Keby culex42 nevymyslal a nespekuloval,prisiel by sa pozriet 29.8. na zirafakove kafe kruhace a tam by mu isto Migell ukazal,ako sa jazdia kruhace na kombi dieslaku.Na minulych stretkach sme mali moznost vidiet,ze migellito :mrgreen:

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 18.08.2009 13:58

ale toho na mna zase sypete :o) ja by som strasne rad prisiel, ale ozaj nemozem chlapci, nebudem ani v TT :o( a verte, ze mi je to luto :o((((((

co sa tyka sportoveho jazdenia (a nechajme v prvom kroku bokom dizel vs. benzin) ale povedzme len kombik, ja nehovorim, ze to nejde alebo nieco. pouzijuc chladny ekonomicko-marketingovy kalku, mam pocit, ze PRIMARNA cielova skupina, ktora si kupuje kombik, nebude ta sportova a preto vyrobca nema z nakladoveho hladiska dovod davat do ponuky takuto verziu (teda sportovy kombik a ak zatiahnem este aj dizel, tak kombi dizel) 99% ludi si kupuje dizel kombi alebo kombi kvoli tomu, ze potrebuje "pracanta". nehadam sa, ze su ludia, ktori s tym chcu jazdit sportovo, ale otazka je, kolko ich realne bude, aby si to kupili. a ci si to mozu kupit, lebo to podla dopytu aj bude v ponuke ? povedzme, ze u "premiovych znaciek" ano, na pockanie skoro hocijake audi kombi ako s-line, ale tam si to clovek aj zaplati. moja uvaha smerovala k tomu, ci bezny vyrobca je ochotny dat nieco take do ponuky vobec, ci sa mu to oplati. a myslim, ze aj o tom bola tato debata, ci je trend vsade bez rozdielu sport alebo nie. nie len o prevodovke, to je len jedna cast. lebo pokial je to sport, tak prevodovka ina urcite je. otazka skor znie, ci je kazdy trend sport. ja tvrdim, ze nie. ak uz sport je, inu prevodovku ma.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 18.08.2009 14:04

richisan píše:Culex42: Dokonca existuje mondeo combi (tusim MK3) vo verzii ST TDCi s dvojlitrom.
Inac je tu aj spusta ludi s FF2 combi tdci v sport.vybave - napada ma Ondro, migell, tak im mozes napisat, ci si myslia, ze na kombiku sa da jazdit sportovo a potom nam daj vediet, co odpisali :lol:
ja tie novsie specifikacie nepoznam, to je vybava trend, alebo vybava/verzia sport ? original ? neviem sa k tomu vyjadrit... k tomu ci sa da alebo neda jazdit som sa vyjadril vyssie.

ked som sa hrabal nedavno dost intenzivne v Microcate, kvoli tlmicom, tak som si vsimol, ze vybava Trend v sportovej verzii, bola de facto len jedna jedina seria... hovorime o MK1. preto skusam obhajovat nazor aky mam, ze trend nerovna sa sportova verzia automaticky. a preto miesto kadejakych odvolaviek, treba konecne dolozit fakty a raz a navzdy spravit koniec vsetkym spekulaciam o prevodovkach a apodvozkoch a neviem co vsetkom este :o))

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 18.08.2009 14:11

sport je o hlave :idea:
sportovo mozes jazdit v akomkolvek aute :idea:
len na niektorom najdes limity (svoju smrt) skorej ako na inom :twisted:

prave pred tyzdnom nam jeden pan pri mestecku sliac predviedol sportovu jazdu na kvazi terenno-cestnom sportiako-SUV komfortne-tvrdom BMW X5 :?
cest jeho pamiatke :cry:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 18.08.2009 21:30

zirafak píše:Keby culex42 nevymyslal a nespekuloval,prisiel by sa pozriet 29.8. na zirafakove kafe kruhace a tam by mu isto Migell ukazal,ako sa jazdia kruhace na kombi dieslaku.Na minulych stretkach sme mali moznost vidiet,ze migellito :mrgreen:
heh uplne nahodou otvorim vlakno a co to nevidim , je tu o mne reč :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
to som tam jazdil až tak divoko :wink:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“