hukot kol
- stan
- Junior
takze chlapik v BA mi dal cenu za lozisko ku kotucovej brzde a u nas v Presove a v Kosiciach mi povedali, ze ak mi vymenia iba lozisko tak nemozu dat zaruku na vymenu, pretoze podla ich servisnej knihy sa musi menit cela sada, ktora pozostava z loziska O-kruzka, tesnenia a matice . Vie sa k tomu niekto vyjadrit ? Ak mi to ma vydrzat dalsich 120t/ km tak som ochotny urobit komplexne aj ked drahsie riesenie
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
-
- Nováček
Teď jsem vyzvedl auto ze servisu po výměně levýho zadního ložiska a konečně se do kabiny nelinou zvuky jako když si to hučíte závratnou rychlosí po silnici na horským kole
. Další zajímavá věc je ta, že jsem koupil origo ložisko ve Fordu a stálo 725,- vč. DPH, což je míň než neorigo
. Ale vůbec jsem se nezlobil
. Jinak výměna ložiska stála v neznačkovým servise 300,- Kč.

FF kombi 2001, 1.6 16V, vínová metla
- stan
- Junior
no ja som dnes postavil auto do servisu a samy problem, najprv nevedeli stiahnut bubon ani pripravkom tak odmontoval cely unasac a uvolnil trn (na nom je nasunute lozisko a na lozisku bubon) zozadu, to ale ani pod tlakom 20t nejde von, tak auto ostava do zajtra a bubon pod lisom ci nahodou nevypadne, ak nie tak sa bude nahrievat kyslikom, ale moze sa poskodit cidlo ABS ktoremu sa taktiez nechce dole a ak ani to nepomoze tak nove diely bubon s loziskom 5240SK, trn cca 6500Skk a cidlo ABS cca 8000Skk suma sumarum 20t bez roboty, je to mozne ? a to sa este na suciastky caka 7dni, nejaka rada kde by sa to dalo zohnat lacnejsie, alebo postup ako to vybrat a neposkodit ?
- stan
- Junior
takze dnes sa to podarilo stiahnut (nahriatie kyslikom + silnejsi lis), cena za sadu loziska (lozisko, prachovka, O-kruzok, klobucik, tesnenie a neviem este co obsahuje) + robota 4770,-Skk, dovod rozpadnutia - chybal tak kryci pliesok, ktory brani vniknutiu vody (zrejme predchadzajuci majitel uz raz menil) cim tam dlhodobo vnikala voda, t.j. odporucanie : tim co menili iba lozisko za cca 1t cz a nie celu sadu, ak sa vam to po case rozpadne, aby ste vedeli cim to je, lozisko by malo vydrzat cca 300t/km, ale ak je tam poskodena nejaka tesniaca cast tak vymenit iba samotne lozisko je docasne riesenie, btw: ford podla ich internych predpisov v pripade poskodenia tesnenia odporuca vymenu komplet bubna s loziskom co je za jednu sadu cca 6t a odporuca to na oboch stranach 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to stan:
Mi zadni lozisko menil v garazi. Na ABS cidlo pouzil obycejny stahovak a postupne dookola ho vysouval. Zpatky ho opatrne pres drevo naklepl. Na vylisovani loziska pouzil obycekny rucni sroubovy maly lis.
20t? Nelisovali to lozisko naopak?

Mi zadni lozisko menil v garazi. Na ABS cidlo pouzil obycejny stahovak a postupne dookola ho vysouval. Zpatky ho opatrne pres drevo naklepl. Na vylisovani loziska pouzil obycekny rucni sroubovy maly lis.
20t? Nelisovali to lozisko naopak?

Naposledy upravil(a) pelen dne 10.10.2006 19:46, celkem upraveno 1 x.
- baluovka
- Nováček
Re: hukot kol
elounek píše:Hučí mě přední kola,je mě jasný buď ložisko nebo pneu.Tipuju ložiska.Chci se zeptat dá se namazat,utáhnout nebo pouze vyměnit?
pokud budeš měnit ložiska vyměň obě, já to nechával dělat a materiál + práce 4000, kč
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepe je menit obe predni najednou. Ja mel vymeny zadnich od sebe jen 22000km.baluovka píše:elounek píše:Hučí mě přední kola,je mě jasný buď ložisko nebo pneu.Tipuju ložiska.Chci se zeptat dá se namazat,utáhnout nebo pouze vyměnit?
pokud budeš měnit ložiska vyměň obě, já to nechával dělat a materiál + práce 4000, kč

- neodees
- Junior
-
- Test driver
Tak to je pekne prehusteneneodees píše:já mám všude 3 a je to okihrdlick píše:Zkus trošku více nafoukat kola. Já mám 16" 205/50 a když jsem dával dopředu 2.2, tak to hučelo. Tak jsem tam dle rady odborníka nacpal 2.5 a bylo to o 100% tišší !!!

- Ahmed
- Test driver
- seby
- Nováček
Děkuju za vyčerpávající popis, právě dnes se mi to stalo taky, takže zítra vzůru do servisu 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- MartinFocus
- Nováček
ČAu chlapi, přezul jsem si ze zimáků na nové letní rozměr 205/50 R16 a slyšel jsem hukot. Myslel jsem si, že to je novýma pneu. Včera jsem sjížděl z rychlostní silnice a najednou mi v pravém předním kole jakoby ruplo a začalo něco chrastit. Já jsem se modlil, aby to byla jenom nějaká nečistota mezi kotoučem a brzd. destičkou, ale najel jsem cca 20 km a nezlepšilo se to. Je to taková plechový zvuk. oDHADUJU TO TEDY TAKY NA LOŽISKO, MYSLÍTE, ŽE TÍM MŮŽU JEŠTĚ TROCHU POJEZDIT, PROTOŽE OBJEDNANÝ na opravu jsem až za 4 dny ?