Koroze

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Koroze

Příspěvek od Kóťa » 06.02.2008 19:40

Takže jediné určité plus je,že se zbavím koroze :D A kdyby došlo na výměnu dveří,tak to odstrojej tapec,vyndaj okýnko apod a na nové mi to přendaj,že?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 06.02.2008 21:08

No mi treba vymenili zamek (blbnul) a listu se znakem na patych dverich taky nalepku focus... Jinac sklo bylo vyndane urcite protoze je nove prilepene a pretesnene....

kvemil
Nováček
Nováček

Příspěvek od kvemil » 07.02.2008 11:21

Higiligi píše:Čau všem. Na jednom podobném ford klubu jsem narazil na problém s korozí fordíků,konkrétně se jedná o lemy všech dveří. Tak bych rád věděl,jestli i zde se někdo najde s podobným problémem. Čauky
JÁ MAM FOCUSE R.V.2003 A U OBOU ZRCÁTEK MÁM UŽ REZ!! TAKY NA ZADNÍCH DVEŘÍCH POD STĚRAČEM UŽ TO KVETE PODLE VINU JE AUTO VYROBENO VE ŠPANĚLSKU A BYL TO DOVOZ Z FRANCIE KOUKAL JSEM I NA STARŠÍ ALE NIKDE JSEM TO NEVIDĚL ČAU

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 07.02.2008 13:34

Taky přispěju.. :) Kupoval jsem Focuse u Homolky v ústí. Po prvním majiteli a už při koupi mi řekli že má rezavý všechny dveře. Na můj dotaz na reklamaci řekli že bohužel, že nemá vyplněnou servisku s těma prohlídkama karoserie. Že se to dřív nevědělo že s tim budou problémy takže se nedělali. Ok! Koupil jsem a napsal do Forda. Ozval se mi člověk (nějakej p.Pazourek) že u Homolky nemaj záznam o reklamaci a ať tam jedu a domluvim se s p.Vichrem (přijímací technik)....že je s tim případem seznámenej. Tak tam jedu. Jde se na to podívat a prej...."No jo už to vidim...to mi ani nemusíte ukazovat". Dal mi číslo na člověka do Děčína že tam maj karosárnu a že ten to vyřídí. Říkám si proč jezdit 50 kilaku když mám u nosu Mlčáka v Teplicích. Jedu tam. Jo serviska je sice vyplňená ale nejsou tam kontroly karoserie. Tradičně. No pak prej že mám říct tomu servisu kde to auto bylo na garanckach at dohleda faktury ze sem si zaplatil kontroly karoserie. Ze prej uz je to hodne ze by se museli menit dvere a jinymi slovy že si můžu políbit prdel. Jedu domu, volám do forda. Volaj zpátky že bohužel...neví co s tim má dělat. U Mlčáka ho poslali někam a že když mi u Homolky řekli že teda v pohodě tak mám jet tam.....Volám do Děčína..za hodku sem tam byl...prijemnej clovek mi vysvetlil jak to chodi, nafotil to, rekl ze se budou menit vsechny patery dvere a ze se bude lakovat 3/4 auta. Zavola až to schválej na Fordu. Auto tam prej bude potom 14 dní. Takže čekám a jsem zvědavej. Jinak díky za to co tady píšete...hned jsem věděl o čem mám mluvit aby mě jen tak nevyhodili :D
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 07.02.2008 16:20

kvemil: no u zrcatek je to blby protoze je to u slicovani dilu a to mi nechteli uznat... Vsecko uznali jen u zrcatka na dverich spolujezdce ne...

kvemil
Nováček
Nováček

Příspěvek od kvemil » 07.02.2008 18:29

pbjun píše:kvemil: no u zrcatek je to blby protoze je to u slicovani dilu a to mi nechteli uznat... Vsecko uznali jen u zrcatka na dverich spolujezdce ne...
Já to kouipil jako dovoz byl rok starej cca20000 km serviska mě-li jich tam asi 15 stejnejch na prohlídky jem z důvodú nehorázný drahoty nejezdil jinak ala naprostá spokojenost najeto uz mame pres 120000 čau

KUTY

Příspěvek od KUTY » 12.02.2008 19:13

Tak prinasam moju story ohladom reklamacie na koroziu:

Dopis na Zakaznicke centrum

Vážené zákaznícke centrum Ford,

obraciam sa na Vás s prosbou o radu v súvislosti s prevádzkovaním vozidla Ford.

Som majiteľom vozidla Ford Focus kombi, 1,6 16V, r.v. 12/2001, tmavomodrá metalíza.
Minulý týždeň som zistil koróziu v oblasti 5-tych dverí, blatníka a spolujazdcových dverí.

Na základe splnenia reklamačných podmienok

• karoserie musí být udržována dle požadavků popsaných v návodu k obsluze;

• při opravě poškozených částí karoserie a opravách po haváriích musí být použity pracovní postupy a metody Ford pro opravu karoserie a ochraně proti korozi a oprava musí být provedena v Autorizované karosárně Ford;

• prodejce vozů Ford musí být na korozi upozorněn ihned, jakmile je zjištěna

uvedených v knihe “Záruční a servisní průvodce“ som dňa 21.1.2008 navštívil autorizovaného dealera Ford Charouz, K Učilišti 27, 102 00 Praha 10 - Štěrboholy.
Technik pozrel do servisnej knihy a hneď mi oznámil, že nemám kompletné servisné prehliadky resp. razítka. Ukázal som mu vyššie spomínanú knihu, za akých podmienok je možné uplatňovať reklamáciu. Aj druhýkrát mi oponoval tým, že nemám razítka. Naviac mi oznámil, že ak by ma aj objednal, tak najskôr o rok (???). To bolo z jeho strany všetko.

Starostlivosť o zákazníka si predstavujem trochu inak, preto sa na Vás obraciam so žiadosťou o vysvetlenie vzniknutej situácie.
Rád by som uplatnil vyššie uvedenú reklamáciu, kedže podmienky sú z mojej strany splnené.

S vozidlom som nadmieru spokojný a preto by som ho aj naďalej rád využíval v plnej miere bez akýchkoľvek závad.

Za kladné vybavenie mojej žiadosti vopred ďakujem.

Odpoved:

Vážený pane inženýre,

K Vámi popisované situaci jsme si vyžádali stanovisko autorizovaného opravce Ford A. Charouz, spol s.r.o., který řešil a je oprávněn reklamační nárok posoudit.
Dle vyjádření výše zmíňovaného opravce byla Vámi uplatňována reklamace zamítnuta z duvodu pokročilého stádia koroze a tudíž nesplnění podmínek popsaných v Záručním a servisním pruvodci vozidla, týkajících se údržby karoserie a upozornění na korozi ihned při jejím zjištění.

Ačkoliv nás velmi mrzí, že nejste s výsledkem Vámi uplatňované reklamace spokojen, bohužel Vám v této věci nemužeme být více nápomocní.

Věřím, že i přes tuto nepřijemnostbudete s Vašim vozidlem Ford spokojne a přeji Vám mnoho šťastných kilometru.

S pozdravem Marek Pazourek
Zákaznické centrum Ford

-------------------------------------

Ved ten technik sa ani nebol pozriet vonku na auto, tak nechapem tu odpved, ze korozia je v pokrocilom stadiu. A nemoze si ani pamatat RZ resp. VIN takze v pripade, ze ho z centra kontaktovali (o com pochybujem), urcite nevie o ake vozidlo a situaciu sa jedna.

Takze po zime nejakeho lakyrnika a nieco s tym urobim.

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 12.02.2008 19:16

To sou zm....i

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 12.02.2008 19:23

tak to je hukot...už fakt vymýšlaju somariny...teoreticky každá korozia je odhalena neskoro.. :roll:

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 12.02.2008 20:03

Kutac já jsem komunikoval taky s tim Pazourkem s Forda a musím říct že byl dost ochotnej oproti lidem v servisech. Už jsem to psal předtím co jsem měl za problémy. Zjevně nic neudělá pře mu v tom servise nakecaj co chtěj. Mě jen pořád vrtá hlavou proč se tomu ty servisy tak urputně bráněj??? Přeci jim to firma zaplatí ne? Zkusil bych být tebou se bránit že to ani neviděli...a nebo zkusit jinej servis. V praze jich je určitě dost ne? :D

Obrázek

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 12.02.2008 20:12

a jěště jedna věc...ten technik v Teplicích mi taky řekl že to je moc a že sem přišel pozdě...ale viděl jen jedny dveře!!! A to ty nejhorší. U ostatních to zdaleka není tak hrozný. Sem se s ním začal dohadovat že to prostě není normálně vidět a on že prej kdybych to každejch 14 dní myl tak to uvidím...no debil. Ale hlavně mám na 5 dveřích dva malý rezavý fleky i pod sklem...a on právě že to by na reklamaci šlo uznat, že to teprve začíná...takže bych ho nutil aspoň něco uznat... :?: :idea:

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 12.02.2008 20:20

venaf. píše:Mě jen pořád vrtá hlavou proč se tomu ty servisy tak urputně bráněj??? Přeci jim to firma zaplatí ne? :D
[/quote]

to je síce pravda,že to ford nakoniec preplatí..ale ako maju doktori indexy kolko osetrili a kolko na to potrebovali penazi..je to s nimi tak isto..

uvedom si, že každu opravu niekto zaplati...a posledný kto to bude je automobilka...
ak by sa jednalo napríklad o čerpadlo...ford to bude vymenovat ako divý, pretože všetky náklady poputuju na bedra dodavatela čerpadla...

ale ak sa preukáže tzv.design failure, čo je v prípade nedostatočnej ochrany plechu 100% na plnení fordu, po nejakom limite (ktorý je vyhodnocovany sakra často) ford musel urobit všetko preto, aby sa plnenie zaruky stalo skoro nemožne, pretože ich rezervne fondy na garanciu tým značne trpa...

snad som to aspon nejako vysvetlil..

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 12.02.2008 20:31

jj chápu, takže vlastně pokud se tady doporučovalo kterej servis to uznal a ať tam jedou tak by s tím měli být teoreticky větší a větší problémy? Jako že díky takový krásný reklamě tam budou mít moc reklamací...takže si to rychle rozmyslí :?: :P

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 12.02.2008 20:47

presne tak :idea:

KUTY

Příspěvek od KUTY » 12.02.2008 21:42

to venaf: ja chodim s autom do Ford Maier na Podbelohorskej, ale odtial som dostal odpoved, ze karosarske prace robi Charouz alebo aj Auto-Motol-Beni...mozno skusim este tam...

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“