Original bluetooth handsfree + voice control
- ScorpionSX
- Zkušený
Re: Original bluetooth handsfree + voice control
GEM by si mal práveže dať asi z po-FL modulu, oni sú zamenitelné, takže by si nemal mať problémy s funkčnosťou, len musíš nájsť z rovnakej výbavy, tak ako píšeš.
Tie puddle lamps možno máš aktivované a preto ti ich vyhadzuje, alebo by to mohlo byť aj zo smeroviek v zrkadlách, majú myslím spoločnú kostru s podsvitom - nemáš v nich LEDky?
Ale každopádne by si mohol pozrieť ten dverový modul na strane vodiča, možno je tam niekde zlá kostra - z toho aj tie chyby.
Tie puddle lamps možno máš aktivované a preto ti ich vyhadzuje, alebo by to mohlo byť aj zo smeroviek v zrkadlách, majú myslím spoločnú kostru s podsvitom - nemáš v nich LEDky?
Ale každopádne by si mohol pozrieť ten dverový modul na strane vodiča, možno je tam niekde zlá kostra - z toho aj tie chyby.
-
- Člen klubu
Byva zlomeny zemniaci kabel v konektore z husieho krku dveri do A stlpika. Pohyb s nim, vytiahni husi krk od stlpika do dveri (dvere zostanu otvorene). Ak v tom momente prestane fungovat stahovanie okna, mas to jasne.
- ZaQik
- Admin
vcera jsem daval BTmodul s USB a NX do FF2 predFL ... a chova se to stejne jako u Tebe ... takze to bude GEMJullo_ST225 píše: ↑21.03.2023 20:40 Mám ešte v pláne odskúšať NX s BT modulom u kamaráta v 3dv. ST225, ktorý síce nemá dverné moduly ale za pokus nič nedám lebo už som zúfalý.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Jullo_ST225
- Nováček
Original bluetooth handsfree + voice control
Výborne, tak to si ma upokojil. Ja som si medzičasom aspoň zistil aký gem mám a je to tento.
Plánujem tam nahodiť tento typ z FL: 7M5T-14A073-DC
Výmenu a samotné nahratie konfigurácie zo starého GEMu som už študoval. Dám update, keď sa k tomu dostanem.
BTW páni ďakujem za tipy so zámkami a kabelážou, pozriem sa aj na to.
Plánujem tam nahodiť tento typ z FL: 7M5T-14A073-DC
Výmenu a samotné nahratie konfigurácie zo starého GEMu som už študoval. Dám update, keď sa k tomu dostanem.
BTW páni ďakujem za tipy so zámkami a kabelážou, pozriem sa aj na to.
- ZaQik
- Admin
kvuli bezklici potrebujes typ Jx (viz viewtopic.php?t=39873)
- Jullo_ST225
- Nováček
To mi je jasné ale v mojom ST pred FL keyless nemám. Takže by mal postačovať ten čo som poslal, či nie?
Aktual: 4M5T-14A073-DG
Plánovaná náhrada: 7M5T-14A073-DC
Aktual: 4M5T-14A073-DG
Plánovaná náhrada: 7M5T-14A073-DC
- ZaQik
- Admin
ty nemas keyless? to je divna vybava ST-2 ... ale jo, pokud davas klic do spinacky, tak staci ten, cos nasel
- Jullo_ST225
- Nováček
Oukej, vďaka za potvrdenie.
Mini OT: Pokiaľ sa bavíme o ST predFL, tak vo výbave ST-1 a ST-2 to bolo za príplatok a dokonca aj v úrovni výbavy ST-3 to bolo taktiež za príplatok, kde už boli štandardom kožené Recaro sedačky (ktoré sú mimochodom úplne o ničom, človek z nich vypadáva pri ostrejšej jazde ).
A ten keyless bol taký celkom komický, že bol to bezkľúčový vstup = na šoférovej kľúčke tlačítko + na kufri a v interiéri v spínačke bol zabudovaný plastový kľúč, ktorým sa len točilo a štartovalo.
Facelift chvalabohu prišiel so záslepkou do spínačky a štart bol tlačítkom a stalo sa to štandardom pre ST-1 / ST-2 / ST-3 akurát asi nebol štandard mať gombíky na kľučkách a bolo to samozrejme za príplatok
Mini OT: Pokiaľ sa bavíme o ST predFL, tak vo výbave ST-1 a ST-2 to bolo za príplatok a dokonca aj v úrovni výbavy ST-3 to bolo taktiež za príplatok, kde už boli štandardom kožené Recaro sedačky (ktoré sú mimochodom úplne o ničom, človek z nich vypadáva pri ostrejšej jazde ).
A ten keyless bol taký celkom komický, že bol to bezkľúčový vstup = na šoférovej kľúčke tlačítko + na kufri a v interiéri v spínačke bol zabudovaný plastový kľúč, ktorým sa len točilo a štartovalo.
Facelift chvalabohu prišiel so záslepkou do spínačky a štart bol tlačítkom a stalo sa to štandardom pre ST-1 / ST-2 / ST-3 akurát asi nebol štandard mať gombíky na kľučkách a bolo to samozrejme za príplatok
- Jullo_ST225
- Nováček
Nazdar páni, hlásim update, že po výmene GEM modulu z FL funguje všetko krásne ako má. Takže ak niekto budete chcieť napchať Travelpilot NX (myslím si, že to bude platiť aj pre FX) do predFL Focusu, tak rátajte aj s výmenou GEM modulu z FL verzie. Koniec hlásenia a ďakujem za pomoc a nasmerovanie.
https://youtube.com/shorts/sfcsfY7c-KE?feature=share
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
https://youtube.com/shorts/sfcsfY7c-KE?feature=share
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
- Straces
- Nováček
Výměna BT modulu 8M5T
Ahojte, sehanl sem si Bluetooth modul 8M5T s angličtinou a pustil se zároveň s výměnou kabinového filtru do výměny stávajícího modulu na svém Grand C-Maxu 2011.
Bohužel ten nový BT modul se mi nedaří rozchodit, fyzicky sem kontroloval připojení a několikrát jej zkoušel odpojit/připojit.
Ve Forscanu sem v centrální konfiguraci kontroloval Bluetooth Handsfree, které je na hodnotě "05 - BT/VC Phone system with USB" což by mělo být taky správně.
Zkoušel sem ve Forscanu vyresetovat ACM, ale modul stále není vidět.
Na displeji v servisním menu je vidět že BVC je Disconnected.
Můžete mi prosím poradit jestli dělám něco špatně? Musí se udělat ještě něco dalšího?
Díky moc
8M5T-19C112-BR (německý jazyk) --> 8M5T-19C112-AP (anglický jazyk)
Používám kabel ELM 327 s MS/HS přepínačem a novej Forscan 2.3.53
Bohužel ten nový BT modul se mi nedaří rozchodit, fyzicky sem kontroloval připojení a několikrát jej zkoušel odpojit/připojit.
Ve Forscanu sem v centrální konfiguraci kontroloval Bluetooth Handsfree, které je na hodnotě "05 - BT/VC Phone system with USB" což by mělo být taky správně.
Zkoušel sem ve Forscanu vyresetovat ACM, ale modul stále není vidět.
Na displeji v servisním menu je vidět že BVC je Disconnected.
Můžete mi prosím poradit jestli dělám něco špatně? Musí se udělat ještě něco dalšího?
Díky moc
8M5T-19C112-BR (německý jazyk) --> 8M5T-19C112-AP (anglický jazyk)
Používám kabel ELM 327 s MS/HS přepínačem a novej Forscan 2.3.53
Ford Grand C-Max 2011 Titanium, 1.6 Duratec Ti-VCT (92Kw),
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
Honda PCX 125 [JF47] 2013
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
-
- Pokročilý
Re: Výměna BT modulu 8M5T
- je nový modul funkční?
- co se stane když zapojíš původní "německý"?
teď budu hádat, ale mám pocit, že mobil by měl vidět zapnutý modul i bez rádia
pokud je vše OK a stejně se to nechytá, tak někdy pomůže přepnout pomocí diagnostiky nastavení a znovu zapsat
Nevím odkud jsi, ale kdybys to měl kousek, tak klidně na vyzkoušení půjčím -AT(updatnutý FW na AV) ..nějak se mi tu ještě válí s umrtveným Travelpilot FX (přešel jsem na Android rádio)
- co se stane když zapojíš původní "německý"?
teď budu hádat, ale mám pocit, že mobil by měl vidět zapnutý modul i bez rádia
pokud je vše OK a stejně se to nechytá, tak někdy pomůže přepnout pomocí diagnostiky nastavení a znovu zapsat
Nevím odkud jsi, ale kdybys to měl kousek, tak klidně na vyzkoušení půjčím -AT(updatnutý FW na AV) ..nějak se mi tu ještě válí s umrtveným Travelpilot FX (přešel jsem na Android rádio)
- Straces
- Nováček
Re: Výměna BT modulu 8M5T
- Podle prodejce byl funkční, ale kdo ví jestli opravdu funguje..
- Když zapojím původní tak frčí hned.
Ještě sem zkusil se podívat na DTC a tam je to v Erroru.
A v SRM v informacích o autě je stále německý, ikdyž by tam měl být anglický, nebo logicky "nic" - divný
Reset SRM nejde = Service procedure is not supported
Zkoušel sem přepnout informaci o modulu v autě a znovu zapsat a to taky nepomohlo.
Celý je to nějaký divný.
(Navíc mi pokaždé proceduře v autě zamrzne ovládání klimatizace a topení )
Má prosím ještě někdo nějaký nápad?
Díky
- Když zapojím původní tak frčí hned.
Ještě sem zkusil se podívat na DTC a tam je to v Erroru.
A v SRM v informacích o autě je stále německý, ikdyž by tam měl být anglický, nebo logicky "nic" - divný
Reset SRM nejde = Service procedure is not supported
Zkoušel sem přepnout informaci o modulu v autě a znovu zapsat a to taky nepomohlo.
Celý je to nějaký divný.
(Navíc mi pokaždé proceduře v autě zamrzne ovládání klimatizace a topení )
Má prosím ještě někdo nějaký nápad?
Díky
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
- ZaQik
- Admin
nejsi schopen nacist chyby z BTmodulu, tzn. ze BTmodul nema napajeni/kostru/sbernici ... pokud puvodni BTmodul na stejnem konektoru funguje, rekl bych, ze je novy BTmodul spatny
spust forscan znovu a nepouzivej ulozeny profil auta - predpokladam, ze modul SRM tam vubec neuvidis
spust forscan znovu a nepouzivej ulozeny profil auta - predpokladam, ze modul SRM tam vubec neuvidis
- Straces
- Nováček
Tak myslím že je to jasný, modul je KO, SMR není bez profilu vidět.
Rozdělal sem modul, ale ale na první pohled tam nebylo nic vidět..
Časem si zkusím sehant jiný, děkuji všem za rady.
Rozdělal sem modul, ale ale na první pohled tam nebylo nic vidět..
Časem si zkusím sehant jiný, děkuji všem za rady.
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
-
- Nováček
Sice jsem to tu procetl nekolikrat od predu dozadu, ale porad si nejsem jist, tak se zeptam. Mam hranate CD6000 datum vyroby 30.7.2008, V- serie, 8M5T-18C815-DB. Mel jsem k nemu pripojen stary G488 - RX1 modul, ale ten blbnul a obcas vytriskal pres noc akumulator. Sehnal jsem 8M5T-19C112-AR, s tim, ze vymenim i radio za Sony. Mezitim jsem ho ale zkusil pripojit do auta a kupodivu se s radiem domluvi. Ukazuje PIN na displeji, sparovani telefonu probehne OK, handsfree i VC po prepojeni AUX dratu funguje bez problemu, jen BT stream nejde (Usb jsem zatim nezkousel). Je to tim low version radiem a A2DP funguje jen u Sony? Konfigurace SRM pres elmconfig ulozila jen VIN kod a typ auta (Focus), kdyz zmenim profil z high audio na low (ted z hlavy presne nevim, jak je to tam popsane) s podporou BT stream, tak to se neulozi a zustane porad nastaveny High audio + USB + BT stream. Mam vyhlidle Sony z Kugy 2010, ale stejne by me zajimalo, proc ten stream nefunguje.
Focus Tournier r.v. 3/2006 - Duratorq 1,6TDCi 80kW alias peugeotí DV6TED4 FAP
další auta ve vlastnictví: Peugeot 106 1.0 33kW, 306 cabrio 1.6 72kW, 406 1.8 16V 81kW a 806 2.0 16V 97kW
další auta ve vlastnictví: Peugeot 106 1.0 33kW, 306 cabrio 1.6 72kW, 406 1.8 16V 81kW a 806 2.0 16V 97kW