Problikávání kontrolky chyba motoru
- vilimass
- Nováček
Problikávání kontrolky chyba motoru
Dobrý den všem. Může mi někdo poradit co se děje, nebo jak odstranit závadu problikávání kontrolky chyba motoru? Po nastartování auta má kontrolka zhasnout. Kontrolka zhasne, ale vzápětí začne problikávat, nebo jakoby žhavit. Trvá to asi tak 0,5-1min a potom zhasne a už se nerosvítí až po dalším "pravděpodobně" studeném startu. Měl jsem to v servisu, ale žádnou chybu nenašli. Je to chyba motoru, nebo není? Může mi někdo poradit jak to odstranit? Jedná se o Focus kombi r.v.2002, 1.6 benzín, 74kw. Děkuji všem. Jirka
- pbjun
- Test driver
Re: Problikávání kontrolky chyba motoru
Mi toto delal katalyzator... Jelikoz mas urco motor jako ja - zetec se tak mas dve lambdy... A ta druha hlida co leze z katu... Mi z tama lezlo to co lezlo dovnitr a do se ji nelibilo tak holt blikala, svitila a podobne proste jak diskoska... Ale to Ti reknou na diagnostice...
- vilimass
- Nováček
Díky za radu. Na diagnostice jsem byl už minulý týden, ale tam nic nenašel a že prostě neví. Jedině to tam nechat na pozorování jako v nemocnici
). Bohužel potřebuju každej den jezdit. Asi počkám až to bude svítit stále a naplno, no a pak uvidím. Jirka

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a to jsi byl ve fordu ? na diagnostice ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pbjun
- Test driver
Jakoze u forda to zjistit musi, prece kdyz uz se rozne kontrolka nebo problikne tak to zustane v jednotce ulozene jako chyba a tu mu to na compu musi vyhodit! Radim zmenit servis... Ja sem prijel do fordu, napichli to na pc a rekl mi ze druha lambda haze divne hodnoty tak to pripich na vyfuk zmeril emise a byl jasny kat v haji... Sice to stalo 1300kc, ale vedel sem po cem mam jit...
- vilimass
- Nováček
Ahoj. No jasně, byl jsem na diagnostice a tam ani o žádné druhé lamdasondě nemluvil. Žádná chyba tam načtená taky nebyla. Byl jsem si přímo u toho když to zkoumal. Zkoušel tlaky válců, ale pravda je že žádné měření z výfuku nedělal. Pouze to napíchnul na ten laptop a zkoumal elektroniku. Dal si do testu i test lamsondy a taky si se vším poradila. I s falešným přisáváním vzduchu. Mě zaráží, že to trvá opravdu krátkou dobu a pak to zhasne. Bavil jsem se i s klukama v práci a ty tvrdili, že to tam dělá konečná část řídící jednotky a abych zkusil odpojit baterii (na noc) a že by se ta chyba mohla smáznout. Nevím???? Budu zkoumat dál a případně se podělím o výsledky. Zatím všem děkuji a buďme ve spojení. Díky Jirka.[/color]
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a tu diagnostiku delali u forda ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vilimass
- Nováček
Jojo. V blízkosti mého bydliště jsou jako jediný. http://www.auto-roch.cz/
pbjun píše: Jelikoz mas urco motor jako ja - zetec se tak mas dve lambdy..
dvě lambdy ??? a není tam náhodou jen jedna ???

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to wolf : ma tam dve lambdy
to vilimass : odpojenim baterky nic nesmazes kdyz tam zadne chyby nejsou .
jeste se zeptam mas velky znak na volantu ? pokud velky tak to muze byt chyba v budikach tento tyden jsem menil jiz treti protoze se projevovali ruzne chyby , jednou vycarkovani tachometru (ale ne za jizdy ) , dalsi ruzne problikavani kontrolek , a posledni zustavalo svitit podsviceni tacho i pri vypnutem klici a po zapnuti to ruzne blikalo pak to zhaslo za chvili se zase rozsvitilo tak jsem dal jine a klid .
to vilimass : odpojenim baterky nic nesmazes kdyz tam zadne chyby nejsou .
jeste se zeptam mas velky znak na volantu ? pokud velky tak to muze byt chyba v budikach tento tyden jsem menil jiz treti protoze se projevovali ruzne chyby , jednou vycarkovani tachometru (ale ne za jizdy ) , dalsi ruzne problikavani kontrolek , a posledni zustavalo svitit podsviceni tacho i pri vypnutem klici a po zapnuti to ruzne blikalo pak to zhaslo za chvili se zase rozsvitilo tak jsem dal jine a klid .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vilimass
- Nováček
Nevím co je velký znak a co malý. Mám tam znak o velosti cca 4x1,5cm. Myslíš, že bych měl vyměnit jako celou přístrojovku (panel), nebo jenom kontrolky? Nevím ani jak. Jak zatím díly
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
velkej znak
http://forum.ford-focus.cz/download/fil ... &mode=view
malej znak
malej znak
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vilimass
- Nováček
Ani jeden obrázek se mi nezobrazuje. Možná mám něco špatně nastavený ale myslím, že ne. Klidně mi to pošli na meila jrtv.vanek@quick.cz
Díky
Díky
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
dneska se mi stalo něco podobného, když sem ráno auto nastartoval, zůstala svítit kontrolka chyby systemu motoru - ten cerveny vykricnik v krouzku... zkousel sem trosku prislapnout plyn - zadna zmena, potom sem to chcipnul a nastartoval znova (zvyk z windowsu) a furt to svítilo... tak sem si řekl že zkusím udělat kolečko někde, tak sem začal vyjíždět a kontrolka zhasla, potom byl klid, měl sem jizdu asi 130 km, pak auto chvíli stálo a pak se občas přes den trošku popojel a už to neudělalo ani jednou... nějaký tip?má někdo podobnou zkušenost
koukal sem že chladící kapalinu mam spodní hranici, oleje tam je taky trosku mene nez by mohlo - asi tretina na merce, bratranek mi rekl ze by to mohlo byt tim... co vlastne vsechno diagnostikuje tato kontrolka? asi bych s tím chtěl zajet někam na diagnostiku, ale před vánocema to stejně asi nestihnu....
koukal sem že chladící kapalinu mam spodní hranici, oleje tam je taky trosku mene nez by mohlo - asi tretina na merce, bratranek mi rekl ze by to mohlo byt tim... co vlastne vsechno diagnostikuje tato kontrolka? asi bych s tím chtěl zajet někam na diagnostiku, ale před vánocema to stejně asi nestihnu....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- Jezek
- Nováček
U mne se stalo něco podobného. Ráno při cestě do práce se po nastartování rozsvítila kontrolka činnosti motoru.(ta vlevo dole s ikonou motoru). Auto se přitom chovalo úplně normálně.
Vyzbrojen znalostmi z fora jsem procvakal diagnostiku v autě, ale tam bylo jen DTC CODE none. Odpojil jsem baterku a po opětovném připojení a nastartování kontrolka přestala svítit. Tohle se mi stalo ještě třikrát během 14 dnů. Po tom posledním odpojení baterky jsem už myslel, že pojedu do servisu a bude pěknej ranec za lambdasondu a kdovíco ještě.Tohle přece není normální,ale pak jsem si všiml že při startování vyjely všechny ukazatele na maximum a byl jsem doma. Změřil jsem baterku a byla slabá. Opět odpojit-připojit baterku, oživit rádio. Pak jsem jel v rozmezí týdne dvakrát Zlín a zpět, baterka se dobila a kontrolka se už nerozsvítila.
Předtím se ukazatele chovaly normálně, blbla jen ta kontrolka.
Vyzbrojen znalostmi z fora jsem procvakal diagnostiku v autě, ale tam bylo jen DTC CODE none. Odpojil jsem baterku a po opětovném připojení a nastartování kontrolka přestala svítit. Tohle se mi stalo ještě třikrát během 14 dnů. Po tom posledním odpojení baterky jsem už myslel, že pojedu do servisu a bude pěknej ranec za lambdasondu a kdovíco ještě.Tohle přece není normální,ale pak jsem si všiml že při startování vyjely všechny ukazatele na maximum a byl jsem doma. Změřil jsem baterku a byla slabá. Opět odpojit-připojit baterku, oživit rádio. Pak jsem jel v rozmezí týdne dvakrát Zlín a zpět, baterka se dobila a kontrolka se už nerozsvítila.
Předtím se ukazatele chovaly normálně, blbla jen ta kontrolka.