rada na nákup tlumičů,ramen ,tyč.stabil.

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
chmelko
Test driver
Test driver

Re: rada na nákup tlumičů,ramen ,tyč.stabil.

Příspěvek od chmelko » 01.03.2009 10:19

je to samozrejme logicke, pokial sa nejedna o fake (napodobninu) tak pre firmu skratka nieje ani technicky proveditelne ,aby šetrila niekde nejaku linku (kde ošulí technologiu a materialy) aby na nich ušetrila, jednoduchšie (jak pre meno, tak z praktickych dovodov) je vyrobit samostatnu seriu pre nahradne diely a tie nasledne expedovat.

jediny realny problem čo ma napada je, že ak firma ukončí výrobu, tak vačšinou sa tými nahradnymi dielami predzasobi, aby bola schopna dodržovat zmluvy o povinnosti dodavat nahradne diely a potom sa može stat,že ak nejaky diel leží Xrokov na sklade (u vyrobcu, dealera, v sklade) može sa stat,že je dany material (aj ked nebol používany) je unaveny (plasty, guma a pod) to ale pri dodržaní podmienok skladovania (čistota, vlhkost a pod) tiež nemalo hrozit..

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 01.03.2009 16:14

jen ze zajimavosti jsem neco zkusil

FORD FOCUS kombík (DNW), 1.6 16V
Rok výroby: 02/99 - 11/04, kw/HP: 74/100, Obsah: 1596, Kód motoru: FYDA, FYDB, FYDC, FYDD, FYDH, Typ: kombík
230 709
(Přidat do oblíbených)

Detail zboží
Použito ve vozech (23) >>

Tlumič přední SUPER TOURING
pravý přední SUPER TOURING
Dodavatel: SACHS
2 094,00 CZK !(2 491,86 CZK)!
ks Objednat
montovací strana pravá
Veličina SFE30X159A
sortiment tlumičů pérování dobíjený plynem
Konstrukce tlumiče pérování teleskopické pérování
Tlumič pérování - systém dvě trubky
montovací strana přední osa
podvozek pro vozidla s vyztuzenym podvozkem
doba montaze (v hod.) 0,80 hod

k tomuto cislu dilu sachs mi vysly tyto OE

FORD 1073878
FORD 1073884
FORD 1073885
FORD 1073887
FORD 1088194
FORD 1088204
FORD 1088211

kdyz jsem si zadal 1 a 3 OE tak jsem zasnul

1073878 98AX-18045-CK Sada - vzpěra před.závěsu Pravostranný, Od: 15-10-1998 Do: 15-01-2001 Focus, 5 Dveřový Sedan, Série 15, Zetec-S (Duratec 16V), S Výkonným Odpružením | Od: 15-10-1998 Do: 15-01-2001 Focus, 3 Dveřový Sedan, Série 15, Zetec-S (Duratec 16V), S Výkonným Odpružením Focus 1998-2005 (CAK) Přední Závěsné Vzpěry A Pružiny ! 2485.91!

1073885 98AX-18045-KB Sada - vzpěra před.závěsu Pravostranný, Od: 15-01-1999 Do: 15-09-1999 Focus, Kombi, Série 20/35, Všechny motory Lynx 1,8 TC Diesel, Se Standardním Zavěšením Focus 1998-2005 (CAK) Přední Závěsné Vzpěry A Pružiny !!1962.31!!

z tohoto plyne ze u sachsu jsou pro vsechny typy focusu stejne tlumice , kdežto ford byl chytrejsi a pro tezsi motory dal jiny tlumic pro lehci zase jiný . a to je takhle i u ostatních dílů . tak podle me OE je pouze zamenitelnost s originalním dilem a neni to zadný atest ze to je v prvovyrobe

a kdyz se podivas na ceny , tak original dily jsou levnejsi nez nahrady od Sachsu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 01.03.2009 16:19

Don píše:A to si Foki myslíš, že fabriky mají jednu linku na prvovýrobu do automobilek a druhou na náhradní díly? Jede jen jedna linka a část výroby jde na náhradní díly. Třeba konkrétně TRW v Jablonci dělá brzdy a není absolutně žádný rozdíl v kvalitě výroby pro prvovýrobu a ND. A to se tam montují brzdy pro celý koncern VW, Mercedesa, GM.......Potvrdit by ti to mohl i Chmelko, když dělal v TI Automotive. Druhovýroba je když nějaký náhradní díl vyrábí jiná firma, než pro prvovýrobu. Díl bývá obyčejně lacinější a velmi pravděpodobně i v nižší kvalitě. A dnes jsou ND jeden velký kšeft. Ale to víš sám, kolik se dá koupit třeba vodních pump na Focuse od různých výrobců. Bohužel se ale dneska automobilky snaží co nejvíce snížit náklady, takže postupně jeden díl může být od různých výrobců s nižší cenou. Dělají to tak všichni i firma, ve které pracuji. Již několikrát jsme rozebírali nejaké auto a nabízeli jiná řešení s výrobky naší firmy.
ja mel na mysli ne dily ktere si prodava automobilka jako nahradni dily ale nekdo treba jako elit atd . dokonce jsem slysel , ze treba brzdy pro mercedes co jdou na auta z pasu maji prisnejsi podminky na presnost nez brzdy co jdou jako nahradni dil do site ostatnim prodejcu pod jmenem vyrobce protoze predtím je to pod hlavickou mercedesu . a co je trochu mimo normu ale jeste v normach replik tak to jde do prodeje ale jako druhovyroba .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Don
Junior
Junior

Příspěvek od Don » 02.03.2009 14:25

Můj soused dělá v TRW na lince brzd. A opravdu tam nejsou rozdíly co jde na linku do výrobního závodu a co do ND. On to ani nepozná. Kvalita je u všech vyrobených dílů stejná. Já jsem kdysi dělal V LIAZu, Tam se měřil prakticky každý vyrobený díl. Byly tři skupiny: A) nejlepší - pro motory do aut na vývoz, nebo tehdy novinka motory přeplňované. B) prostřední - běžná produkce. C) nejhorší - ND. Kde pracuji já, tak tam díl, který není schodný s výkresem, rozměrově, nebo materiálově, prostě s fabriky neodejde a vyhodí se. Pokud se již auto nevyrábí, tak některé firmy prodávají starou technologii menším No name firmám a tyto firmy ND produkují dál a máme tu druhovýrobu.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic

Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jairo » 20.01.2010 10:05

jamaka píše:myslis spodne gulove capy na ramene? tak tie si asi tazko mohol kupovat original, pretoze sa nedaju kupit osobitne. Na Focus samozrejme.
Ma zmysel menit gulove capy na ramene (original neexistuje, no cele rameno je dost drahe). Je to makacka 'odnitovat' povodne capy a nahradit ich novymi so skrutkami? Dokazu tie skrutky plnohodnotne nahradit povodne nity?

Uvazujem o kupe capov znacky Lemfoerder, je to dobra znacka?

Pripadna vymena silentbloku predneho (na prednom ramene) a zadneho (na prednom ramene) je v pohode?
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“