programatori na foru

Moderátor:phofy
Odpovědět
zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

programatori na foru

Příspěvek od zewl » 06.01.2008 15:22

Zajimalo by me, kolik je tady programatoru (uz jsem si nejakych vsimnul :wink: ) a taky hlavne, v cem aktivne delate...

A ja hned zacnu:
v praci vyvijime aplikace v C# .NET, desktop aplikaci, nejaky windows services, web services. Co se tyce DB stroje tak M$ SQL 2005, Firebird. XML je samozrejmosti, stejne jako jazyk SQL a UML...

Ve skole jsem delal prevazne: Scheme, C, C++, C# .NET a pak spoustu zapoctu v ruznych jazycich (cili znam jenom hrube zaklady) a to: MPD, LaTeX, MetaPost, Java, HTML, Prolog, Visual Basic 6.0 (fuj fuj fuj blueeeeee - skoda, ze tu neni zvracejici smajlik), ASP .NET, PHP, Maple, Matlab a vulgarne nazyvany Assembler :wink:

Zajimalo by me hlavne, jestli nekdo z vas se setkal s jazykem Scheme. Tak co vy na to programatori?
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 06.01.2008 15:34

Ja sa hlasim tiez ku skupine "hranatych".

Moje skusenosti velmi podobne so zewlom, teda az na to ze len MS technologie od A po Z, web forms, windows forms, web pages, web services, databases (aj DWH 180 GB). K Visual Basic mam podobny nazor :x

Teraz prave pracujem C# + .Net Framework 2.0, MS SQL 2000 / 2005, ASP.NET, AJAX.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 06.01.2008 15:47

hranaty :D :D pekne si to povedal :))
Ja sa tiez hlasim.. skusenosti z C, C++, .NET samozrejme XML.. najma na skole som pricuchol k roznym jazykom ako lisp, prolog atd. atd.. (nechce sa mi rozmyslat co vsetko :wink: )

najaktivnejsie som na tom teraz s Javou v tom nejake aplikacie a samozrejme webove sluzby v kombinacii s Oracle..

V poslednej dobe sa vsak viac zameriavam na navrhy strukturovanych kabelazi, bavi ma to viac ako programovanie, ale v programovani su $$, tak robim zatial oboje :oops: :D

S jazykom scheme som sa zatial nestretol...
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 06.01.2008 16:00

vcedula: DWH 180 GB, to uz je poradnej ranec 8O

canndale: no kdyz jste delali Lisp, tak to Scheme v podstate umis taky, to je podobny :wink:
A prolog te zaujal? Me zaujala mozna max myslenka logickeho programovani, ale kdyz jsem napsal par programu v prologu, tak jsem od toho radsi dal ruce pryc...

Jinak vidim, ze M$ technologie .NET zatim vede... k Oracle jsem taky cuchnul ve skole, ale moc me to nezaujalo, spis teda jsem asi nemel patricnou motivaci, aby me to zaujalo :?

Mate nekdo nejaky certifikaty? Ja si chci casem delat nejakou certifikaci na .NET, ale nic o tom (certifikatech) nevim. Kdyby byla nejaka zkusenost, byl bych moc rad :wink:
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 06.01.2008 16:07

Ten DWH bol bankovy, 2 mil uctov plus denne zostatky, poplatky a pohyby za 2 roky. Pohodicka 8) Mimochodom, SQL 6.5

Ja som sa zatial v nasej brandzi naucil, ze sa treba ucit to, co robis. Mozes sa naucit Oracle do podrobna, ale pokial to nevyuzivas, tak to zabudnes. Ked menim zamestnanie, tak sa vacsinou ucim nieco nove. Zatial som zmenil 5x :lol:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 06.01.2008 16:19

vcedula píše:Ja som sa zatial v nasej brandzi naucil, ze sa treba ucit to, co robis. Mozes sa naucit Oracle do podrobna, ale pokial to nevyuzivas, tak to zabudnes. Ked menim zamestnanie, tak sa vacsinou ucim nieco nove. Zatial som zmenil 5x :lol:
jj presne. Co zrovna potrebujes, se naucis a jedes. Co nepotrebujes (a v budoucnu ani pravdepodobne nebudes potrebovat) nema moc smysl se ted ucit. Az ta chvile prijde, naucis se... I kdyz v tomhle nasem odvetvi je to o uceni furt a furt a furt... Ale me to bavi :wink:

Ja zamestnani (v teto branzi) mam prvni, zatim 2.5 roku (tuk, tuk), jeste totiz studuju, takze ho ani v blizke dobe menit nehodlam (teda z me strany). Uvidim, co bude po skole, trosku nabrat jeste praxi a hura do sveta :wink: Doufam, ze tim svetem nebude Praha :lol: :lol:
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 06.01.2008 17:03

8O jakým že jazykem to zde mluvíte a o čem se bavíte? 8O
:lol: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 06.01.2008 17:16

Skubi, ked nerozumies, tak asi nemas spravny framework, pripadne spervice pack. Alebo ti chyba nejaky hot-fix. A vobec, nevybral si si nahodou zly namespace ? Skusal si to debugovat ? :lol: :lol: :lol:

swm
Junior
Junior

Re: programatori na foru

Příspěvek od swm » 06.01.2008 17:22

zewl píše:v cem aktivne delate...
uniface/delphi/c#/c nad oracle/firebird v win32/.net/wince/gentoo pro x86/arm, nedavno po delsi dobe omylem php/xhml/mysql apod. :-)
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 06.01.2008 17:25

Zřejmě jsem se ocitl na jiné planetě, letím pryč :lol:
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 06.01.2008 17:31

vcedula: ja myslim, ze mu tam chybi ta spravna reference na dllko :wink: Protoze mu by to tak neslo vubec ani debugnout, dokonce by neprosel ani build :lol:

swm: chvili jsem premyslel, ze je to wince a pak mi doslo, ze Windows CE... Ale pekne pokryvas operacni systemy.. Ja su zamereny jenom na Windows, coz me trosku stve, ale co uz, jsem liny se ucit necemu novemu, kdyz nemam motivaci :lol:
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 06.01.2008 17:46

že já se kdysi na gymplu od spolužáků nenaučil troch maďarsky, pa bych asi porozuměl :? :lol: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 06.01.2008 17:57

Kde ses tu Skubi zamotal? Tady ti bude chybět kyslík. :lol: :lol:
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 06.01.2008 17:58

Zewle, tím "aktivně" myslíš, v čem zrovna tvořím? Pak to je jednoznačně UIS a MS Office (World, Excel, Outlook, Powerpoint). Jako PM a analytik se poslední dobou k programátorské práci už moc nedostanu :wink:
Samozřejmě ale musím rozumět tomu, co mí lidé dělají - zadat jim práci, poradit, zkontrolovat, porejpat, převzít. Také bych těžko mohl bez znalosti možností a omezení prostředí něco rozumného navrhnout, ocenit, obhájit.
Poslední rok se pohybuji v Javovém světě na IBM technologiích (WAS, WP, WPS), webservices, web (HTML, XML/XSLT,...). K tomu ještě nově CMS Day Communiqué.

Aktivně (skutečně svýma rukama) teď opět dělám Oracle. To je takový můj dlouhodobý oblíbenec. Svého času jsem ho dokonce školil...

Visual Basic jako takový bych přímo nezatracoval, ve spojení s Excelem (tedy VBA) je to poměrně silný a efekt(iv)ní nástroj. Ano i ve VBA se dají dělat nejen všelijaká udělátka, ale i úspěšné projekty. Také některé nástroje (z CASE mám zkušenost s Rational Rose - generování kódu) v nich umožňují pokročilou práci, kterou jen tak nenaklikáš.

Za posledních pár let jsem si toho ale prošel vcelku dost, vč. exotičtějších technologií jako ARS Remedy a mainframe (OS/390). Z těch běžných to byla zejména Java téměř na všechny způsoby (snad jen kromě mobilních zařízení), MS SQL, VB 6.0, Delphi, VBA, Power Builder,... K tomu nástroje pro analýzu a design, správu verzí a další podpora, bez které se SW dělá jen obtížně.
Jak ale správně poznamenává vcedula - co nepoužíváš, zapomeneš. Byla by to tak otázka dne si na konkrétní technologii sednout a oprášit ji. Pokud tedy ještě vůbec v nějaké aktuální verzi existuje.

Na vejšce jsem potkal Pascal, C/C++, Uniface Six, Progress 4GL, řadu spíše výukových prostředí,... Škole (zejména ing. Chlapkovi) vděčím za velmi dobrý úvod do prostředí databází a základů Oracle. Na ně jsem pak mohl navázat po nástupu do pracovního procesu. Na řadě lidí vidím, že jim něco podobného často chybí.
A ještě před tím Karel, Basic (na PMD a IQ151), dBase,...
Ale to bych snad už ani neoprašoval. :wink:

A pak to je řada specifických systémů konkrétních zákazníků (ale i našich), se kterými je potřeba komunikovat. To bývá ta největší výzva.

K čemu jsem se zatím vůbec nedostal (pominu-li nějaké úvodní školení) je .Net. Až bude čas, chtěl bych se na něj také mrknout, ale ve frontě před ním je řada důležitějších věcí...
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

kasi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasi » 06.01.2008 18:53

trošku nepobírám asi sem tu špatně a k čemu že to je dobrý :lol: :lol:
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia
Obrázek

Odpovědět