Dusík do pneu
- hide
- Pokročilý
Dusík do pneu
Zajímavej článek.
http://motozurnal.centrum.cz/motoporadn ... ml?id=4393
http://motozurnal.centrum.cz/motoporadn ... ml?id=4393
- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V reakci na zajimavý článek souhlasím s Leošem. Já měl dusík od jara do podzimu a nemusel jsem jedinkrát dofukovat. Všechny čtyři kola za 90,-, to ten redakční výzkum byl jistě dražší.
To Ihrdlick: samo že můžeš doplnit vzduchem, ale pak jsi je nemusel plnit dusíkem, to pak nemá smysl, ale jak říkam doplňnovat není třeba.
A ještě dodám, že firma která mi foukla dusík, nechtěla na mně rýžovat, protože mi na zimu dusík nedoporučili. Prý to v zimě nemá význam. 
To Ihrdlick: samo že můžeš doplnit vzduchem, ale pak jsi je nemusel plnit dusíkem, to pak nemá smysl, ale jak říkam doplňnovat není třeba.

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
Pred lety jsem delal u firmy, ktera servisovala stavebni stroje s pneumatikami vetsimi nez je osobni auto. Ty pneumatiky byly znacne namahane a vyrobce predepisoval plneni dusikem. Dusik ma, m.j., mensi "vnitrni treni" - pri stlacovani a naslednem uvolnovani se mene zahriva nez vzduch. To mohlo hrat podstatnou roli pri znacne namahane pneumatice, ktera je balonoveho typu - ma relativne velky objem a k nemu relativne maly povrch, kterym by teplo prostupovalo ven. Takovy kolovy nakladac nosici v lopate 5 i vice tun dostava na predni gumy poradny zahul!
Myslim take, ze pro osobni auto je efekt vzhledem k cene naplne nepatrny. Ale, jak bylo napsano, dusik neuskodi.
Myslim take, ze pro osobni auto je efekt vzhledem k cene naplne nepatrny. Ale, jak bylo napsano, dusik neuskodi.
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: